Apua, 1v ja pienet rinnat

  • Viestiketjun aloittaja "huolestunut"
  • Ensimmäinen viesti
"huolestunut"
Vuoden ikäiselle tytölle on tullu pienet rinnat, siis nännien alla on lihapullankokoiset pallot. Olen kuullut että jos imettää niin näin voi käydä. Tyttö on kuitenkin saanut vain kuukauden ajan äidinmaitoa synnyttyään. Voiko kyse olla nyt jostain vakavemmasta?
 
alkup.kirjoit.
Tiedän mutta lääkäri on vasta muutaman viikon päästä ja olis hyvä kuulla jo ennakkoon mistä voisi johtua. Pallot ovat siis lihapullan kokoiset leveydeltään muttei ihan niin kovasti pullota.
 
Kkklll
Lapsella voi hormonihäiriön seurauksena alkaa "murrosikä" jo tuossa iässä. Hoidetaan jollain lääkityksellä. Yhdellä puolitutun lapsella alkoi vähän kasvaa rinnat ja oli valkovuotoa n. 1 vuotiaana, en ihan tarkasti tiedä tästä millainen juttu oli, mutta kannattaa varmaan käyttää heti lääkärissä jos huolettaa.
 
neuvo
Ei ole yleensä vaarallista jos ei muita murrosiän merkkejä ja kasvu entistä linjaa. Nimeltään telarke. Rintarauhaset ne ovat, ei haittaa et ovat jo suurentuneet hieman. Tasoittuu myöhemmin.
 
yuguyguyg
Mun pojalle tuli samanlaiset parin kk ikäisenä. Jo synnytyksessä sillä oli pienet tissit, jotka jatkoivat kasvamistaan, kunnes ne yhtäkkiä katosivat. Ne liittyy jotenkin äidin hormoneihin ja lähtee itsestään pois, älä huoli.
 
alkup.kirjoit.
Lääkäriin täytyy siis mennä mut siihenkin vielä aikaa. Oon nyt todella huolissaan, voiko tämä nyt sit olla jotain vakavaa jotain kasvaimia vai? Ei siis normaalia niin kuin aikaisemmin kirjoitettiin. Ei siis raskaudenaikaista rintojenkasvua? Äidinmaitoa ei ole saanut juurikaan. Olis hyvä tietää mitä se voi pahimmillaan olla.
 
telarke
Löysin tällaisen kirjoituksen:

Mikäli pituuskasvu ei ole kiihtynyt, luustoikä on ikää vastaavat, ja tytöllä rintarauhasen kehitys on ainoa ennenaikaisen kypsymisen merkki, tilaa voidaan ilman tarkempia tutkimuksia pitää ennenaikaisena telarkena. Ennenaikainen erillinen telarke siis tarkoittaa tytön rintarauhasen ohimenevää kehittymistä, johon ei liity muita puberteetin ilmiöitä. Tila on verrattain yleinen. Se voi jatkua suoraan vastasyntyneen rintarauhashyperplasiasta tai ilmaantua myöhemmin neljän ensimmäisen vuoden aikana. Nännipiha on vähemmän pigmentoitunut kuin puberteetissa. Rauhasten suureneminen pysähtyy yleensä 2-3 cm:n läpimittaan ja voi kestää muutaman vuoden. Sen erottaminen tilanteesta, jossa telarke ilmaantuu progressiivisen puberteettikehityksen ensimmäisenä merkkinä, edellyttää varmistumista siitä, etteivät kasvu ja luuston kypsyminen ole nopeutuneet.
 

Yhteistyössä