Aina välillä vaan ärsyttää nuo kissat :(

  • Viestiketjun aloittaja Ei jaksa
  • Ensimmäinen viesti
Ei jaksa
Ei ole otettu niitä hetken mielijohteesta ja kalliita rotukissojakin ovat. Ihan rakkaita perheenjäseniä, mutta välillä vaan ottaa ne niin päähän.

Yks on tuommoinen paskatassu, todella tarkka ruokavalio tai muuten on maha ripulilla. Ja kun se on ripulilla, niin sitä itteensä on perskarvat ja tassut täynnä. Ja sen jälkeen kun se istahtelee ja astelee sinne sun tänne, niin siivottavaa riittää :( En tiedä mitään ällöttävämpää kuin pestä paskaista kissan takapuolta.

Toinen on sitten yks s:tanan ahmatti, syö ja hotkii kaiken ruokansa niin, että sen jälkeen saa siivoilla oksennuksia sieltä sun täältä. Puree myös mielellään sähköjohdot.

Kolmas on yks vtun apina. Kiipeää ja hyppii aivan joka paikkaan. Roikkuu verhoissa, hyppii hyllyjen päälle, livahtaa ovista salamanlailla jne. Ra-sit-ta-va!

Sen lisäksi, että nuo syö mut konkurssiin, ne hyppii pöydille ja pöllii kaiken mahdollisen syötäväksi kelpaavan ja kelpaamattoman. Tuo riekkuapina kusee ja paskoo AINA kylppärin matot, ja tuo paskatassu tykkää kusta mun petarille aina silloin tällöin. Ikkunoita nyt ei tietenkään voi auki pitää, noilla ei ole mitään itsesuojeluvaistoa vaan hyppäävät alas jopa yläkerran ikkunoista. Keittiön lattia lainehtii kerran viikkoon litratolkulla vettä, koska vesikuppi pitää saada kaadettua.

Joo, on leluja, on kiipeilypuita, on leikittäjiä. On viimeisenpäälle kallista ruokaa eläinkaupasta, jossa ei ole lisäaineita tai viljoja tai mitään muutakaan. Mulla menee noitten ruokiin 70e kuussa! Puhumattakaan kalliista kissahiekasta, johon uppoaa 30e/kk.

Just nyt ei jaksais enää yhtään mitään. Kun ei hetkeä saa noilta rauhassa olla. Koko ajan hyppivät jossain, varastavat jotain tai sitten huutavat jotain. Tai sotkevat paikkoja.
 
Just rupes omat kissat tuntuu ihan mukavilta :D oon kahta heitelly meidän huoneista pois nyt kahtena yönä kun mellastavat menemään. Ja nääkin varastaa, tai epäilen pentua kun sen jälkeen on ilmmaantunu pehmoleluja, villalankoja yms. pehmeää keittiön lattialle.

Meilläkin on ahmatti, oon ratkaissu asian antamalla puolikkaan liharuokapussin haarukalla paineltuna ja laitettuna kupin reunoille. Hankalampi syödä mössöä reunoja pitkin kuin isoja paloja suoraan pohjalta :)

Saanen kysyä miks ostat noin kallista kissanhiekkaa? Ja jos yhdellä on erikoisruokaa, niin miksi kaikkien pitää sitä syödä? Jos rajottaa ruokailut vaikka 4 kertaan päivässä ja jokaiselle laittaa sellaisen sopivan pienen määrän ruokaa joka tulee varmasti syötyä, niin ei tarvitse kallista ruokaa jokaiselle syötää ja erikoiskissa ei syö muiden ruokaa kun ne hoitavat hommansa itse.
 
Ei jaksa
Ostan EverCleania, jota menee se puolitoista laatikkoa per kk. Ja siksi sitä, että en halua asunnon haisevan kissojen jätöksille. Tuo on ainoa, joka onnistuu siinä.
Yritin aiemmin sitä, että noilla on eri ruuat, mutta ei siitä tullut mitään. Tai sitten saan joka kerran istua vieressä ja vahtia etteivät ahmi toistensa ruokia. Senkin takia ostan noille kalliimpaa ruokaa, kun oon ajatellut että se a) tulee halvemmaksi kun ei tartte syöttää niin suuria määriä (pah!) ja b) jätöksiä tulee vähemmän (haha, varmaan).

En ole noita kaikkia kerralla hommannut, vaan yhden kerrallaan. Eikä tuo paskatassu yksinään ollut niin ärsyttävä, mutta kaikki kolme yhdessä saa välillä maksimaalisen v*tutuksen aikaan.
 
"pöllö"
Meille on kohta tulossa kissa.. toivottavasti se ei ole paskatassu tms. :) Voisko siltä riekkujalta leikata vähän kynsiä, ei enää kiipeile pitkin verhoja? Ja laita ne eri huoneisiin syömään omia ruokia niin ei tarvi vahtia vieressä. Ja laita useampi kissanhiekka-astia ja pidä ne puhtaana niin voi loppua paskominen mihin sattuu. Kaikki kissat ei halua paskoa samaan astiaan toisten kanssa.
 
"pöllö"
Ja sitä vielä, että koirille on olemassa painavia keraamisia vesikuppeja ja loiskekuppeja, pienemmät koot sopii varmasti kissoille. Ahmatille on myös omanlaisia kuppeja. Mutta en ole aivan varma kaipasitko käytännön vinkkejä vai halusitko vain avautua :D
 
Ei jaksa
Kiitos neuvoista :)

En ole Pipsa.

Pitää varmaan ottaa asiakseen etsiä ahmateille soveltuva ruokakuppi, jos se yhtään hidastaisi tuon yhden ruokailua. Kynsiäkin leikkaan, ei hidasta tuon riekkuapinan elämäntyyliä. Meillä on useita hiekka-astioita jotka pidetään puhtaana, siksi sitä hiekkaakin meillä menee niin paljon.

Paskatassu on 4v, Ahmatti 2v ja Riekkuapina 9kk.

Nyt niillä on päikkäriaika, kai tää tästä taas.
 
Ken guru
Jep. Kissat vituttaa välillä. Eikä se EverCleankaan poista hajuja niin etteikö paska välillä haisisi, vaikka onkin vessa toisessa kylppärissä ja kissoilla umpinainen vessankoppi.

Viimeksi eilen aamulla tuli sanottua pari kirosanaa kun sai taas siivoilla kissojen yrjöjä, ja imuroida miljoonannen kerran kissankarvoja todetakseen että se on loputon suo. Niitä kun on JOKA paikassa, verhoista lähtien.

Lisäksi se joka F**king öinen naukuna, tai kun olet juuri saanut vauvan nukahtamaan niin nämä älypäät tulee viereen tappelemaan, naukumaan tai muuten vaan riehumaan.

Mutta pidettävä nuo on, loppuun asti. Tämän jälkeen meille ei tule edes kultakalaa lemmikiksi. Argh.
 
"jenni"
Oh, God bless me! Nyt te kyllä saatte sydärin. Meillä on 6 rotukissaa, ja seitsemäs tulossa. Meno on ku eläintarhassa todellakin, nimittäin näitä on monen rotuisia, myös niitä kuuluisia siamilaistehopaketteja! Mutta, vaikka tää on järjetöntä ja kreisiä välillä, niin voin käsi sydämellä sanoa, että yksikään ei ole liikaa, ja jos nää kuolee pois, niin voin kyllä uusiakin ottaa. Monihan nimittäin vannoo ettei ikinä enää lemmikkejä.
Terveisin: valkoinen matto pilalla, musti ja mirri sai multa just 123euroa ja keittiön tasoilla hyppii kolme kissaa..
 
Ken guru
Meillä on kissoille naksuja varten tämä Catit Design Senses Labyrinth | zooplus.fi
Hillitsee oksentelua. Ja märkäruokaa sit vähän kerrallaan.
Aika hauska.

Meillä nuo saa pääosin eläinkaupan kuivaruokaa, ja vain silloin tällöin märkäruokaa. Mutta toinen kissoista syö omia karvojaan lattialta, ja sitten oksentelee, tai ulkona syövät ruohoa ja sitten oksentelevat. Käsittääkseni tuollainen oksentelu kuuluu kissoille ihan normaalina toimintana.
 
"oili"
Johan on ongelmia kertynyt teidän kissalassa. Ainakin sen vesikupin voisi vaihtaa sellaiseksi,ettei kissa saa sitä kaadettua. Siinä saat syyttää vain itseäsi.

Äläkä mätä isoja määriä kissoille kerralla. Meillä jaetaan kolmeen kippoon reilu teelusikallinen mössöä, koska yksi syö vähän, toinen lipoo hieman päältä ja ahnein vetelee kaikki kupit tyhjiksi. Ja välillä viedään ahne suljettuu huoneeseen odottamaan, jos nirppanokat innostuvatkin syömään. Ei ole kauhean vaikeaa, ei.

Kissahan kusee ja paskoo usein mielenosoitukseksi muualle kuin hiekkalaatikkoonsa. Vähän jos funtsailee ja muistelee viime aikoja, niin syy on yleensä eläimellisen järkevä.

Koeta nyt jaksaa. Marraskuussa helteet ovat taatusti ohitse ja voit siellä rapsutella vieressäsi onnellisena kehräävää kissaan.
 

Yhteistyössä