Neuvolan terkan välttelevä kiintymyssuhde

  • Viestiketjun aloittaja "Sofie"
  • Ensimmäinen viesti
"Sofie"
Neuvolan terkka tuntuu kiintyneen minuun välttelevästi - välillä päästää tosi lähelle ja seuraavassa hetkessä on sysäämässä luotaan. Tosi outoa, miten häneen pitäisi suhtautua... johtuneeko siitä, että neuvolan terkalla on tiedossa että olen muuttamassa pois? Eikä uskalla kiintyä liikaa, koska koko ajan taka-alalla tiedossa, että joutuu luovuttamaan minut toiselle terkalle ennen aikoja.
Jos kyseessä olisi hyvä ystävä tai kumppani, niin lähtisin selvittelemään parisuhdeoppaitten kautta asiaa. Nyt yritän vain sietää tilannetta ja käyttäytyä asiallisesti. Ehkä pidän itsenikin hiukan kylmänä, koska en tiedä miten terkan ailahteleviin kiintymyksen osoituksiin olisi suhtauduttava. Näillä mennään eteenpäin ja toivon, että hänellä on muita asiakkaita joitten kanssa suhde kukoistaa ja välit tuottavat iloa.
 
"Huom"
Välttelevä kiintymyssuhde on aika yleistä tietyn ikäpolven terkoilla, liittyy usein varhaislapsuuden kokemuksiin ja ehkä vähän suomalaiseen neuvolakulttuuriinkin. Sinä et voi terkkaa auttaa, aloitteen muutokseen on lähdettävä hänestä itsestään.
 
  • Tykkää
Reactions: Draumsyn
tähden tähden
Mua kiinnostaa, että millaisia kiintymyksen osoituksia terkalta voi saada? Meillä se vasta häiriintynyt suhde on, ku terkka käyttäytyy aina vain asiallisesti. Ja minäkin.
 

Yhteistyössä