Alkoholista, onko muita?

  • Viestiketjun aloittaja Loukklö
  • Ensimmäinen viesti
Loukklö
En siis kaipaa haukkuja. Jos koet kumminkin tarpeelliseksi niin anna mennä.

Olen 23-vuotia 1-vuotiaan lapsen äiti.
Juon päivittäin 3 puolen litran siideriä, olen tehnyt näin jo kauan ennen kuin lapsi on syntynyt. (Raskaus ajan olin toki juomatta ja ei ollut ongelmia, samoin laihutus kuurit ja muut)

En juo kun lapsi on hereillä, tavallaan rentoudun illalla kun lapsi nukkuu juon ne kolme siideriä noin 3 tunnin aikana.
Jaksan aamulla ja päivällä hyvin käydään lapsen kanssa ulkona ja muskarissa ja muuta normaalia.
Ennen lasta töihin heräämisessäkään tai olemisessa ei ollut ongelmaa.

En koe että juomisessani olisi arkeeni haittaa mutta eihän tämä nyt normaalia ole? En käy baareissa tai juo itseäni kunnon humalaan ikinä.

Kuulostaako kovin huonolta?
Ei tämä nyt normaalia voi olla.
 
"nike"
Eihäntuo kovin hyvältä kuulosta, ei lapsesi eikä myöskäään itsesi kannalta. Kokeile, miltä tuntuu jättää juomat väliin. Tuleeko oireita, ahistaako? Kohtuutta kohti kannattaisi mennä!
 
"Sirkkeli"
No eihän tuo normaalia ole, eikä kuulosta hyvältä. Tuleeko sulle pikkuhuppeli? Tuo juomismäärä saattaa lisääntyä huomaamattomasti. Näköjään tiedostat, että huono tapa, joten lopeta kertalaakista. otat vaikka viikonloppuisin vain.(yhtenä iltana)
 
"Kkk"
Eli sulla menee viikossa 10,5 litraa siideriä. Miltä se susta itsestäs kuulostaa?

Jos oikeasti olet huolissasi, etkä pysty olemaan ilman niitä siidereitä, ota yhteyttä a-klinikalle. Kohta se kolme siideriä ei välttämättä riitä rentoutumiseen ja määrät kasvavat salakavalasti. Ja sitten olet kusessa.

Asuuko lapsen isä teidän kanssa?
 
"Sirkkeli"
[QUOTE="Sirkkeli";30140782]No eihän tuo normaalia ole, eikä kuulosta hyvältä. Tuleeko sulle pikkuhuppeli? Tuo juomismäärä saattaa lisääntyä huomaamattomasti. Näköjään tiedostat, että huono tapa, joten lopeta kertalaakista. otat vaikka viikonloppuisin vain.(yhtenä iltana)[/QUOTE]

Mulla se on aina niin loogiset neuvot. Lopeta kertalaakista, ja ota vain viikonloppuna. Juuh...nukkuma-aika...
 
"Äl"
Kiitos asiallisesta vastauksesta.
En koe että tästä lapselle olisi vielä ollut haittaa mutta kuulostaahan se hullulta. Humalaan en itseäni niillä kolmella saa.
Joka ilta ajattelen että huomenna en juo. Enkä juokkaan jos ei muuten tarvitse käydä kaupassa, kauppaan on matkaa. Enkä silloin koe ahdistusta tai muuta, iloisuutta lähinnä siitä etten juonut ja toimin normaalisti :) mutta jos menen kauppaan niin ostan aina.
Ap
 
Klljf
Kuulostaa se paljolta ja tiedostan sen kyllä, mutta hämää se että siitä ei ole haittaa nykyhetkeen.
Olen useamman vuoden juonut sen kolme iltaan ei ole noussut eikä laskenut, en hae humala tilaa.
Lapsen isä asuu samassa taloudessa eikä juo niin paljon mutta tekee pitkää päivää töissä.
Aa:ta olen miettinyt mutta en uskalla mennä jos tulee joku lastensuojelu ilmoitus tms. Ja toisekseen en sinne pääsisi ilman lasta, isä pitää viikonloput "vapaana" vaikka osallistuukin lapsen hoitoon mutta harvemmin pääsen yksinäni mihinkään.
En ole masentunut tai muuta, jokin tässä vain mättää.
 
Vie ras
Voisitko kirjoittaa samalla nimimerkillä joka vastauksen?

Aa= AnonyymitAlkoholistit, siellä ei kerrota nimiä. Joten ls-ilmon tekeminen olisi jokseenkin vaikeaa.

Ja tuosta juomastasi määrästä VARMASTI on haittaa.
"Alkoholin on todettu lisäävän rintasyövän sekä suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven ja maksan syöpien vaaraa.
Jopa 10 gramman päivittäinen alkoholiannos, toisin sanoen lasillinen olutta, viiniä tai väkeviä, kohottaa alkoholia käyttävien rintasyöpäriskiä. Annoksen noustessa 20-30 grammaan päivässä kohoaa huomattavasti suun ja kaulan alueen syöpien sekä maksa- ja suolistosyöpien riski."

Mutta kuten jokainen alkoholisti, sinäkin taidat kieltää itseltäsi totuuden...
 
"vieraana"
No silloinhan se on ongelma, jos kerran itsekin tajuat tuon olevan epänormaalia ja et sitä tissutelua pysty lopettamaan. Ja ongelmalle pitää tehdä jotain, ennen kuin olet tosiaan kusessa sen lastensuojelun kanssa....
 
5322
Kyllä tuo on paljon. Ei ole normaalia. Äitini oli samanlainen - hän tissutteli, eikä tajunnut että hänellä oli ongelma. Harvoin joi humalaan asti mutta piti ne muutamat siiderit/viinit joka päivä saada ja jos ei saanut niin ahdistui ja ärsyyntyi. Lopulta päätyi kuntoutumaan ja tajusi ongelmansa ja voi paremmin nykyään eikä juo. Hänellä oli jo siitä tissuttelustakin maksa-arvot todella vaarallisissa lukemissa ja jos ois jatkanut ois varmasti ollut kohta jo henki pois. Eikä hän tissutellut kuin pari vuotta.
 
Vi eras
Alkuperäinen kirjoittaja Björn;30140871:
Sitä paitsi, jos nyt olet ihan normaalipainoinen ihminen, niin olet kyllä 1,2 promillen humalassa. Et saisi ajaa edes venettä...
Ja helposti käy niin, että niitä promilleja ei saa nolliin kuin muutaman päivän juomattomuudella.
 
vaikka tunnetkin, että aamulla olis levännyt olo, niin silti muutamakin alkoholiannos huonontaa unenlaatua huomattavasti. voi olla pitemmän päälle huonoksi elimistölle. tuokin on hälyttävä merkki, että itsellesi tulee luonnostaan hyvä mieli, kun et ole hakenut juotavaa. eli tajuat jollain tasolla, että näin on parempi. ja kyllä puolitoista litraa on aika paljon!
 

Yhteistyössä