Pelkäätkö ebolaa?

  • Viestiketjun aloittaja hatunsyöjä
  • Ensimmäinen viesti
hatunsyöjä
Ebola on tarttuva virussairaus, joka tappaa sairastuneen n. viikossa sisäiseen ja ulkoiseen verenvuotoon. WHO:n mukaan Etelä-Afrikka on häviämässä taistelun epidemialle ja se voi alkaa levitä muihinkin maihin.

Etelä-Afrikasta on toki pitkä matka pohjolaan, mutta toisaalta viruksen tänne siirtymiseen ei tarvita kuin yksi ihminen, joka kerkeää ennen tartunnan huomaamista matkustamaan tänne tai naapurimaahan. Sairautena minusta paljon karmivampi kuin possunuhat yms. sillä se tartuttaa ja tappaa yhtälailla vanhat ja heikot kuin nuoret ja terveetkin, eikä lääkettä tai rokotetta ole olemassa. 90% sairastuneista kuolee, ja vielä tässä taudissa melko rumasti.

WHO: Ebola-epidemia riistäytynyt käsistä | Ulkomaan uutiset | Iltalehti.fi
 
"M33"
En pelkää. Ebola kun tarttuu vain sairastuneen eritteiden kautta, ei pisaratartuntana. Ebola on levinnyt läntisessä Afrikassa, koska paikalliseen kulttuuriin kuuluu kuolleiden käsittel, eikä sairaita eristetä terveistä.
 
Pelle P
En. En pelännyt kyllä possunuhaakaan enkä ollut niin hullu että olisin ketään perheestäni sitä vastaan rokottanut. En myöskään pelkää syöpää, sydän- ja verisuonitauteja tai mitään muutakaan sairautta. En pelkää myöskään kuolemaakaan. Siitä päivästä, kun tämän maallisen kehon jätän, tulee hurrrjan jännä!
 
olen suomalainen mies
Kantakaa vain naiset niitä etelän hetelmiänne tänne Suomeen, niin kohta on täälläkin kaiken maailman epolat sun muut taudit.

Suomalaiset naiset tykkäävät ulkomaalaisista miehistä, varsinkin afrikkalaisista miehistä.
 
Pelkokerroin
Kantakaa vain naiset niitä etelän hetelmiänne tänne Suomeen, niin kohta on täälläkin kaiken maailman epolat sun muut taudit.

Suomalaiset naiset tykkäävät ulkomaalaisista miehistä, varsinkin afrikkalaisista miehistä.
Yleistäminen on kivaa! Kun matkailu yleistyy ja ihmiset liikkuvat vapaasti, voi se oma kumppani löytyä muualtakin kuin siitä naapurikylästä. Osa naisista löytää miehen Englannista, Kreikasta tai kauempaa, osa miehistä löytää naisen Thaimaasta tai Venäjältä. Suurin osa kuitenkin vielä pariutuu ihan kotimaisen kanssa.

Ja mitä tulee ebolaan, en pelkää. Tosiaankin virus tarttuu melko huonosti, eikä ole näkyvissä mitään mutaatiota, joka aiheuttaisi tartunnan helpommin. Afrikassa tosiaan tuo hygieniataso on eri luokkaa, ja auttajia on jopa aktiivisesti estetty eristämästä tautiin kuolleita, koska paikalliset traditiot vaativat omat hautausrituaalinsa. Jos tauti pääsisi leviämään Eurooppaan, olisi eristysteho ihan toista.
 

Yhteistyössä