Miten nukkuu 3-4-vuotias?

  • Viestiketjun aloittaja "Unimatti"
  • Ensimmäinen viesti
"Joopa"
Meillä poika nukkuu vähintään 10 tuntia yöllä ja vähintään 1h päiväunia. Joskus harvoin on menojen takia jäänyt päiväunet nukkumatta tai sitten on ottanut nokoset autossa tai kyläpaikan sohvalla. Tästä huolimatta yöunet ei juurikaan pitene mutta seuraavan päivän päiväunet voi olla pidemmät.
 
meillä näin
Kylläpä jotkut nukkuu tosi paljon - 3 tunnin päiväunia. Mutta näinhän se on varmaan yksilöllistä.

Meillä ei päiväunia ole nukuttu 2,5 vuotiaasta lähtien ja nyt 3,5 vuotiaana nukkuu 11-12h yöunet (n. 20/20:30 - 07:30-08:30).
 
"malla"
Kohta 3-vuotias nukkuu 10-11 tuntia yössä ja päivällä yleensä 2-3 tuntia. Joskus jätetty päiväunet jhlien tai muiden takia väliin ja pärjää niinkin sen päivän, mutta seuraavana päivänä voi nukkua jopa 4-5 tunnin päikyt. Yöunet ei muutu kumpanakaan päivänä.
 
Meillä 4-vuotias tyttö nukkuu aamusin pitkään. Herää viimeistään yheksältä ja mönkii heti kainaloon. Menee nukkumaan 20.00 ja arki aamusin nyt on aikanen ylösnousu, eli kuudelta. Ite oon jo kuudeks töissä ja mieheni, eli tyttären isä hoitaa aamutoimet ja vie tytön päiväkotiin. Mä haen ja yleensä aina on tyttö nukkunu päiväunet, päiväkodissa. Tosin kotona ei suostu nukkumaan päiväunia.
 

Yhteistyössä