Miten "selvitä" päivistä taaperon 2,5v ja vauvan kanssa? Vinkkejä arkeen?

Eli meillä kohta tilanne, että olen kahden kotona taaperon 2,5v ja vauvan kanssa (kunhan syntyy :) ). Olisin todella kiinnostunut kuulemaan miten muut äidit vastaavan kokoonpanon kanssa toimivat - päivän rytmi, rutiinit, ulkoilut, syömiset jne.

Tulen todennäköisesti taas täysimettämään vauvaa 6kk joten sitä eritoten mietin heti ensialkuun, miten tulee menemään. Esikoinen oli oikea tissitakiainen, pitkän imun vaiheita oli useita, ja olisi viihtynyt jossain vaiheessa vain "maitobaarissa" :) Jos seuraava on samanlainen niin mietin vain, että miten siitä selviän kun taapero vaatii huomiota ja seuraa, puhumattakaan ihan normaaleista arkiaskareista.

Tällä hetkellä rytmi on sellainen, että taapero

-herää noin klo 7.
- aamupala
-ulkoilua/kerhoilua
-lounas
-päiväunet noin klo 12.-14.
-kotitöitä
-ulkoilua
-isä tulee kotiin, päivällinen
-iltapuuhia, leikkiä
-iltapala ja -pesu
- nukkumaan klo 21.
 
No ainakin...
Mun lapsillani on ikäeroa tasan kaksi vuotta, ja täytyy sanoa, että ekat kuukaudet tuli tehtyä yhtä sun toista vauva tississä kiinni. Kannattaa totuttaa vauva ihan pienestä asti manducaan, koska kädet ovat vähissä.

Nykyään lapset jo leikkivät yhdessä. Aika kuluu nopeasti.

Ja semmoinen käytännön vinkki, että ruoka kannattaa tehdä valmiiksi edellisiltana tai aamulla ennen kuin rumba alkaa. Meillä aamuvirkku mies pilkkoo päivän salaattiainekset ennen töihin lähtöä. Lapset eivät myöskään mene rikki eineksistä, vaikka itse pitkään niin kuvittelin.
 
wieruus
Meillä rytmit loksahti paikoilleen ihan alusta asti. Herättiin aamulla, aamupala, ulkoilua, kotihommia, ruokailut, kerhot ym. Sujui helposti. Vauva nukkui pihalla päikkärit aamu ulkoilun jälkeen niin sai tehtyä lounaan ym. Iltapäivä ulkoilun aikana sama homma.

Oikeastaan arki oli ihan pelottavan helppoa kahden pienen kanssa.
 
"Jenis"
Sun lapsille tulee sama ikäero kuin mun :) Päivät menee huomattavasti helpommin kun ei stressaa! Meillä kuopus ei ollut samanlainen tissitakiainen kuin esikoinen, eli sen osalta ei tullut ongelmia. Nukkui myös vaunuissa toisin kuin esikoinen, eli päästiin ulkoilemaan yms. ihan normaalisti. Vaikeinta oli saada esikoinen päiväunille siinä vaiheessa kun vauvalla ei ollut vielä mitään rytmiä, ei ehtinyt samalla tavalla silitellä ja rauhoitella. Iltaisin vähän sama homma, iltasadun lukeminen jäi kyllä väliin useammin kuin kerran (mun mies on matkatöissä ja paljon poissa kotoa). Mutta kaiken kaikkiaan tokan kans oli kaikki helpompaa ku ekan :D
 
Ap.
[QUOTE="Jenis";30199134]Sun lapsille tulee sama ikäero kuin mun :) Päivät menee huomattavasti helpommin kun ei stressaa! Meillä kuopus ei ollut samanlainen tissitakiainen kuin esikoinen, eli sen osalta ei tullut ongelmia. Nukkui myös vaunuissa toisin kuin esikoinen, eli päästiin ulkoilemaan yms. ihan normaalisti. Vaikeinta oli saada esikoinen päiväunille siinä vaiheessa kun vauvalla ei ollut vielä mitään rytmiä, ei ehtinyt samalla tavalla silitellä ja rauhoitella. Iltaisin vähän sama homma, iltasadun lukeminen jäi kyllä väliin useammin kuin kerran (mun mies on matkatöissä ja paljon poissa kotoa). Mutta kaiken kaikkiaan tokan kans oli kaikki helpompaa ku ekan :D[/QUOTE]

Mikä helpotus, olispa näin itselläkin :) En mitenkään haluaisi esikkoa viedä mihinkään hoitoon kun kotona hänet mielellään pitäisin. Täytyy toivoa, että kuopus on helpompi kuin esikoinen :)
 
Vierras
Vauva tottuu taaperon rytmiin jo kohdussa. Se nukkuu kun sinä olet ulkona ja herää kun sinä syöt lounasta jne.

Iltapäiväulkoilu ei meillä ole juurikaan ihan pienen vauvan kanssa onnistunut, toiden kerran ulos on menty vasta joskus illalla jompi kumpi vanhempi ilman vauvaa tai sitten koko porukka.


Meillä rytmi on mennyt jotakuinkin niin että aamupala, esikoiden vapaata leikkiä ja vauvan tissittelyä. Ulos niin pian kuin suinkin ja vauva nukkuu vaunuissa ulkoilun ajan. Lounas nopsaan edellisen päivän jämistä/purkkihernekeitto/munakas tms. Vauva usein sillä aikaa vielä nukkuu eteiseen kärrätyissä rattaissa tai jos herää niin nälkäiselle taaperolle kurkku/porkkana käteen siksi aikaa kun esim imettää vauvan.
Sit esikoinen nukkumaan, vauva sylissä/rinnalla, ota tuoli esikoisen sängyn viereen tai istu sängynpäädyssä. Esikoisen nukkuessa seurustelua vauvan kanssa/tissittelyä/lepoa jos vauvakin nukkuu.
Esikoiselle välipala jonka aikana olen usein siivonnu keittiön ekaa kertaa sille päivälle ja laittanu tiskikoneen päälle. Sitten esikoisen kanssa leikkiä lattialla vauva sylissä tms. Iltapäivällä mahdollisuuksien mukaan iltaruoan valmistelua, laita ruoka uuniin tai tee se hellalla valmiiksi silloin kun vauva nukkuu tai on tyytyväinen, ruoka säilyy siellä uunissa jälkilämmöllä vaikka se olisi valmis esim tuntia ennen ruoka-aikaa(tai sit ruoka tehdään yhdessä miehen tultua kotiin). Ruokaa tehdään reilusti kerralla että riittää pariin kertaan.

Tärkeää olisi tietysti että mies tai vaikak isoäiti olisi auttamassa ne parit ekat viikot nii saisi rauhassa opetella sitä imetystä ja pitää tissimaratoneja. Useimmiten kuiteski joku rutiini on jo siihen imetykseen parin ekan viikon jälkeen.

Kotityöt voi huoletta jättää siihen että molemmat vanhemmat on kotona. Kun mies tulee anna sille vauva syliin käske lattialle toisen lapsen seuraksi ja mee ripustaa ne pyykit.. Mulla menee monesti niin että pesen kyllä pyykkiä päivän aikana mutta en aina ehdi ripustamaan niin ripustan ne sitte illalla/käyn viemässä taloyhtiön kuivaushuoneeseen. Rypistyyhän ne vähän joo mutta mitäs tuosta.
 
"jepp"
[QUOTE="jepp";30199164]Tokan kanssa kaikki sujui helpommin ja itsekin oli rennompi. Kakkonen solahti sujuvasti muiden rytmiin. Siitä se lähtee????[/QUOTE]

piti laittaa:)
 
"Jenis"
Mikä helpotus, olispa näin itselläkin :) En mitenkään haluaisi esikkoa viedä mihinkään hoitoon kun kotona hänet mielellään pitäisin. Täytyy toivoa, että kuopus on helpompi kuin esikoinen :)
Kyllä se hyvin menee, usko pois! Se on tavallaan hyväkin että esikoinen on vielä pieni myös - tosi varhaisessa vaiheessa vauva alkaa seurailla isoveljen/siskon puuhia, ja meillä ainakin viihdykkeeksi riitti ihan se että toinen leikki riittävän lähellä <3

Toki hankalampiakin päiviä oli - paukkupakkaset ja vauvan flunssa esim. on haastava yhtälö ulkoilun kannalta - mutta rennolla asenteella ja Manducalla niistäkin selvittiin. Se aika menee tosiaan ihan älyttömän nopeasti kahden pienen kanssa, ja kohta ne jo leikkii (ja tappelee...) yhdessä täyttä päätä :D
 
mukavaa luettavaa, että siitä siis ihan oikeasti voi selvitä hengissä ;D? itellä kans kohta ihan sama tilanne, lokakuussa syntyy uus vauva, tyttö on silloin 2v 1kk :) toivotaan että tämä tulee olemaan edes puolet niin helppo, kun esikoinen, niin hyvin menee!
 
Kyllä te selviätte :)
Omilla lapsilla ikäeroa 1 v 4kk. Nyt vauva on lähes vuoden ja esikoinenkin yli 2v. Jotenkin ne päivät vaan meni. Minusta oman jaksamisen kannalta oli tärkeää, että lähti joka päivä käymään jossain kodin ulkopuolella. Puistossa, kerhossa, ihan missä tahansa. Sai äitikin tuulettua ;) iltapäiväulkoilu jäi kyllä meillä aika usein väliin. Mutta siitäkin selvittiin hengissä.
 
sama tilanne
Meillä odotetaan kakkosta syntyväksi näillä hetkillä ja esikoinen 2 vuotta 9 kuukautta, joten samat kysymykset pyörineet mielessä. Ihan mahtavaa ollut lukea täältä asiallisia vastauksia ja kannustavia viestejä, koska kyllähän se mietityttää miten ajankäytön saa hallintaan ja molemmille pienille tarpeeksi aikaa ja silti vieläarjen rullaamaan. Mutta siitä siis mekin selvitään! :)
 
"vierasvieras"
Mun vinkit:
-Ei liian korkeita tavoitteita. Meillä alkuun oli tavoitteena, että kerran päivässä pois kotoa eli perhekerhoon/leikkipuistoon/kirjastoon tms.
-Esikolle voi lukea kirjoja, kun imettää vauvaa
-Hommaa kantoväline (kantoliina tai -reppu), helpottaa arkea huomattavasti, vaikka kulkisittekin vaunuilla pääasiassa. Rattaisiin seisomalauta (jos teillä ei ole tuplia).
 
Meillä ikäeroa 2v 8kk ja vauva nyt 2kk. Eli esikoinen täyttää pian kolme. Vauva nukkuu suht lyhyitä unia silloin tällöin ja välillä itkee/huutaa pitkiäkin aikoja, joten aika rankkaa on välillä. Liinassa ei tykkää olla, nyt hommasin repun kokeiluun. Välillä joutuu antamaan vauvan vain huutaa.

Meillä esikoinen pääsi onneksi srk päiväkerhoon joka on 3h kaksi kertaa viikossa. Aamupäivisin käydään leikkipuistossa tai perhekerhossa tms, yritän sopia myös leikkitreffejä muiden äitien kanssa. Meillä esikoinen ei nuku päikkäreitä enää, joten kattelee välillä paljonkin piirrettyjä...

Illalla käyn usein kaksistaan esikoisen kanssa lenkittämässä koiran kun isä hoitaa vauvaa, esikoinen tykkää kovasti pyöräillä.

Lounaaksi syödään edellisillan ruokaa tai eineksiä, teen siis vain yhden ruoan päivässä tai välillä mies tekee. Siivoilen ja pyykkään kun ehdin, esikoisen kanssakin pitää ehtiä välillä touhuamaan jotain. Hän tykkää kyllä kovasti autella varsinkin ruoan laitossa. Aina ne päivöt jotenkin suttaantuu :D
 
"Ami"
Älä stressaa asiasta etukäteen. Päivärytminne muodostuu, juuri teille sopivaksi, kun annat tilanteen rauhassa kehittyä. Meillä kakkosta imetettiin useammin mutta lyhyempiä aikoja kerrallaan, kun esikoista.Näin voi käydä teilläkin.
 

Yhteistyössä