3-luokkalaisen läksyongelmat

  • Viestiketjun aloittaja "omppuli"
  • Ensimmäinen viesti
"omppuli"
Moi! Onko muiden kolmasluokkalaiset tuskissaan lisääntyneiden läksyjen kanssa? Meidän poika on ihan onneton, huutaa ja itkee ja sanoo, ettei osaa eikä jaksa tehdä niitä. Osaa kuitenkin ihan hyvin, siitä ei ole kiinni. Eikä ole harrastuksiakaan, etteikö ehtisi ja jaksaisi niitä tehdä. Auttakaa!!!
 
koksjejn
Meillä oli kakkosluokalla tota samaa. Nyt kolmannen alkaessa on läksyjen teko sujunut hyvin, muutenkin kiinnostaa koulu enemmän kuin kakkosella, kasvanut ehkä henkisesti.
 
Reija
Meillä kolmasluokkalainen poika, tulee kotiin koulusta ja tekee oma-aloitteisesti läksyt heti. Syö välipalan ja menee menojaan. Harratuksia on, neljänä arki-iltana, mutta kuitenkin jää aikaa muuhunki. Koulujen alusta( 1lk) alkaen ollaan painotettu sitä, että ensin läksyt sitten muu. Mitä reippaamin tekee läksyt, sen nopeammin pääsee tekemään muuta.
 
"nasuli"
Meillä 3-luokkalainen poika käy koulun jälkeen "leksulla" ystäviensä kanssa, ja siellä tekevät läksyt samaan aikaan, niin on sitten tehty. Jos jotain hankalampaa läksyä tulee, niin sitten tekee ne kotiuduttuaan ja saa tarvittaessa apua sisaruksilta tai meiltä vanhemmilta.. Mä olen kanssa käyttänyt aina lasten kanssa sitä "taktiikkaa", että läksyt kantsii tehdä heti koulun jälkeen, niin ilta on vapaata leikkiä ja harrastamista. Hyvin on toiminut kaikilla kuudella.
 
"Lissu"
Juu on ongelmaa meilläkin kolmasluokkalaisella. Läksyjen määrä on tokan luokan keväästä varovaisestikin arvioiden ainakin tuplaantunut. En tiedä onko tahti vaan kolmosella ihan erilainen vai johtuuko opettajan vaihdoksesta? Samaan aikaan koulun aloitus selvästi väsyttää lasta mikä vielä hankaloittaa läksyjen tekoa, tahtoo mennä pelkäksi kiukutteluksi. :/
 

Yhteistyössä