Kohta menee hermot kuivkasiharjoittelussa.

  • Viestiketjun aloittaja rättiväsynyt pottailun ope
  • Ensimmäinen viesti
rättiväsynyt pottailun ope
Esikoistyttömme oppi kertaheitolla päivä/yö kuivaksi.
2 v. synttäreillä teimme päätöksen, että vaippa jää pois ja oppi "kertaheitolla" kuivaksi potalle/pöntölle.
Pottaan olimme hänen kanssaan ensimmäisen kerran tehneet tuttavuutta jo 8kk ikäisenä.

No tämä kuopus onkin sitten vähän erilaista sorttia näköjään.
Poikaa alettiin istuttamaan potalle n. vuoden ikäisenä, mutta eihän siitä mitään tullut. Heitteli sitä pitkin kämppää, ei suostunut istua sekuntia kauempaa, vaikka millä lahjottiin ja kirjoja yms. viihdykettä annettiin.

No, ajattelin että hän ei ole vielä valmis ja toistaiseksi "unohdettiin" koko potta ajatus.

Kaksi vuotta täytettyään otettiin uudelleen teho harjoitukseen, mutta alku edelleen tosi nihkeää. Suostui nyt jo istumaan siinä, mutta pariin ensimmäiseen kuukauteen ei yhtään mitään saanut sinne aikaiseksi. Sitten tuli helteet ja kesälomat. Ajattelin että nyt jos koskaan ja vaikka VÄKISIN saan tuon poitsun kuivaksi.

Jätin kertaheitolla vaipan pois päivisin ja pelkillä pikkukalsareilla venkslattiin. Ekoina päivinä kasteli ne jatkuvasti, mutta vähitellen alkoi oppia pidättämistä. Potallekkin jo tuli aika mukavasti pisuja.


Yht äkkiä huomasin että päikkäreiden ja yöunien jäljiltä vaippakin on täysin kuiva =) jes. Ja puistoreissut, kauppareissut yms.. jo parikin tuntia jaksaa pidättää kuivana.

No tällä hetkellä poika on 2,5 vuotias päivät ilman vaippaa, nukkuessa vielä toistaiseksi pidän, kunnes nuo viimeisetkin pussista loppuu ja sitten nekin pois.
Lähes yhtään ei tee enää pisuja pökyyn ja käy useimmiten pöntöllä. Oikein innokkaasti ja ylpeästi itse haluaa aina sinne kiivetä, ja pippelistä oikeaoppisesti pisun sinne ohjailee =)

Ongelmana onkin nyt se, että isoa hätää ei vielä kertaakaan ole suostunut pönttöön tekemään. Vähän aikaa siinä ähkii ja menee sitten jonnekin nurkkaan tai piiloon vääntämään sen pöksyihinsä =( Tulee sitten hihkaisemaan, että kivi pöksyssä.
Kerran jopa vaati, että laittaisin hänelle vaipan (ilmesesti olisi halunnut kakan siihen tehdä)

Äääkk kohta menee oikeesti hermot, onko kellään muulla ollu myös näin vaikeeta vai helpottaisikohan jo pian.

Sorry, tää vuodatus.

Eilenkin kaks kertaa kakkoja pöksyistä pesin ja tänään taas äsken =(
siis lähes päivittäin.
 
pottailua
Totta, mutta kun toisaalta tuntuu että se olisi niin pienestä enää kiinni ja ei sittenkään.

Juu ja lisäystä edelliseen, että ei tosiaan itse vielä kertaakaan sano että nyt on pisu/kakka hätä.

Ihan ollaan parin tunnin välein häntä vessaan kiikutettu ja ruokailujen/heräämisten jälkeen.
 
lopeta se joka välissä vessaan kikuttaminen. meillä poika hermoatui koko hommaan, kun joka välissä piti potalle mennä. meillä oli siis niin päin, että lähellä kolmea ikävuotta suurimman osan sontsista teki jo pottaan, mutta pissasi vielä yötäpäivää vaippaan. sä iirehdit nyt liikaa ja stressaat. kun jätkä alkaa näyttää siltä, että olis lasti tulossa, niin viet potalle. et tee siitä enää yhtään suurta numeroa, jos mitään ei tule, ei tule. ja jos ja kun tulee, niin ylitsevuotava kehuminen ja tarrapalkinto vessan tauluun. meillä noi tarrat auttoi todella paljon, kun poika kieltäytyi täysin potalle menosta. pissasta sai kaksi pientä tarraa ja kakasta kolme. ja meni aika monta isoa arkkia täyteen, mutta omanikin oppi kuivaksi. sitten. lähes yhdessä yössä ;)
tsempiä, ja nyt lopetat sen stresaamisen, lapsi huomaa sen ja panttaa kakkaa yms.
 
"kesis"
meillä auttoi hyvän mallinen pytynsupistaja. pottaan ei suostunut kakkaamaan kun tuntui inhottavalta kun kakan pää pepussa ja toinen potan pohjalla =) ostettiin supistaja pyttyyn mutta oli inhottavan tuntuinen istua...oli joku 10e tai alle hintainen. sitten äkkäsin prismasta sellaisen ankannaamaisen supistajan..hintaa miltein tasan 20e....mut siin reunat pyöristetyt ja mikava istuma-asento eikä sellaiset montaa senttiä ylöspäin ja kantikkaat. sen jälkeen mentiin AnkalleKakkalle =) sillä supistajalla on iso merkitys ettei tarvii jännätä pyttyyn tippumista kun puskee kakkaa...
 
kahvikirahvi
Meillä tapeltiin pottaan/pönttöön kakkaamisesta kunnes otettiin tarrapalkinnot käyttöön. Laitettiin vessan oveen värikäs kartonki johon sai aina kakan tekemisen jälkeen valita ja liimata tarran. Vajaassa kuukaudessa koppu housuun kakkaaminen kokonaan, ja alkoi omatoimisesti pyytää ja mennä pöntölle kakalle. Pottaan ei oikein ikinä suostunut kakkaa tekemään, pissat vain.

Lapsi oli tuohon aikaan samaa ikäluokkaa.
 
toisaalta ei pitäis niin kovasti pakottaakkaan, jos rakko ei ole vielä valmis.. ja että hormoneista se on kiinni, milloin oppii yökuivaksi, tällaista oon kuullut? on kyllä totta sekin, että nykyään vaipat niin hyviä, ettei lapsia vaivaa se kusisuus, toisin kun vielä parikytä vuotta sitten. että kestovaipat on epämukavempia, näin ollen oppiivat niitten kanssa äkkiempää kuivaksi? toi hormonihomma ja sit toi kestovaippaepämukavaopinpaäkkiempää potalle, on kyllä keskenään ristiriidassa.. en sitte tiiä. meillä kanssa on kovaa pottareeniä, ilman tuloksia, aina saa niellä pettymystä..
 
"Kukka"
Tässä laiskan äidin tarina: kaikki viisi lasta ovat oppineet ilman pottailuja ja taisteluita potalle. Sitten kun on ollut aika ja lapsi valmis. Aika myöhään on osalla olleet vaipat, mutta mitäs siitä? Miksi taistella niin kovasti, että on hermorauniona? Ketä se palvelee?
 
vierass
Esikoinen oppi yökuivaksi 4,5 v ja toinen lapsukainen alle 2 vuotiaana, ei tosiaankaan minun avustukselani vaan omasta vapaasta halusta. Ajattelin odottaa kesää että ruvetaan harjottelemaan, neiti huhtikuussa päätti että vauppailu riittää, kiskoi vaipat pois eikä antanut laittaa yöksikään, yhden vahoingon olen siivonnut, lapsi ilmeisesti oli valmis.
 
Mää lahjoin ja houkuttelin tuon xylitolkarkilla potalle kakalle. Osasi siis pisut tehä sinne mutta kakka pelotti. En pakottanu, en suuttunu enkä kiikuttanu kokoajan potalle. Kannustin ja annoin karkin siitäkin että istui potalle kun kakkahätä. Vaikka alkuun se hätä pääty lattialle/housuun. Opittuaan neki pastillit unohtu. Sulla on ap kuitenkin vasta 2,5v, ei kannata ressata ja ottaa paineita. Sillä ei saa ainakaan hyvää aikaiseksi.
 

Yhteistyössä