Yhden käden vapina?

  • Viestiketjun aloittaja Vapina
  • Ensimmäinen viesti
Vapina
Oikeaa kättä on vapissut jo jonkin aikaa. Tätä esiintyy ajoittan mutta lähiaikoina se on lisääntynyt päivittäiseksi. Ensimmäiset vapinat tapahtui levossa ja nykyään se vapisee asentoa ylläpidettäessä ja jonkin verran jotain tehdessä jotakin. Käsi vapisee ja tekee jonkin verran sisä ja ulkokiertoa. Lekuriin olen menossa. Onko muilla vastaavaa vai löytyykö joku hoitoalanihminen joka tietää jotain käden vapinoista?
 
endis
Veikkaan Essentiaalista vapinaa http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00014 mutta neurologinen status on järkevä tarkastuttaa vakavampien ongelmien poissulkemiseksi.
 
epi
Mun lapsella epilepsia alkoi oirehtia toisen käden ajoittaisella vapinalla tai tärinällä. Ei esim saanut hetkittäin leipää voideltua, kun käsi tärisi. Mutta nuo muutkin tässä ketjussa mainitut on ihan yhtätodennäköisiä syitä
 
Vapina
Ap tänään selkis että lekuri epäilee essentiaalista vapinaa mutta konsultoi vielä neurologia. Jossain testeissä näkyi pientä vapinaa myös vasemmassa kädessä. Vaikka omassa arjessa sitä en ole huomannut.
 

Yhteistyössä