Mihin saakka voi juoda alkoholia turvallisesti, jos suunnittelee raskautta?

  • Viestiketjun aloittaja "tuleva äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"tuleva äiti"
Eli tilanne se, että yritetään raskautumista. Kuukautisten pitäisi alkaa ensi viikon keskiviikkona tai torstaina. Nyt olisi polttarit tiedossa perjantaina ja mietin uskallanko enää juoda kuinka paljon, jos on vaikka tärpännyt. Testikään tuskin perjantaina vielä kertoo mitään.
Kuinka kauan olette käyttäneet alkoa näissä tilanteissa?
 
H2O
Jos sinulla ja vauvallasi ei ole vielä yhteistä verenkiertoa, ei muutamasta alkoholiannoksesta liene mitään suoraa haittaa lapselle. Toissalta, mikset voisi olla juomatta tai jos et halua keksiä tekosyitä niin juo 2 annosta hitaasti illan aikana. Jos juominen on ongelma niin sitten kokonaan ilman.
 
"Nuuh"
Siihen asti kun kuukautiset on myöhässä. Ennen kuin istukka kehittyy, niin alkoholista ei ole haittaa.
Google varmaan kertoo tarkemmin nämä varhaiset kehitysvaiheet.
 
"alkup."
Kiitos vastauksista. Hankalaa olis selitellä miksi ei juo ollenkaan. En haluaisi yrittämisen vielä paljastuvan ainakaan kaikille osallistujille. Ja kyllähän se niin on, että jos jos joku ei juo mitään, vaikka yleensä käyttää alkoholia noissa tilanteissa, niin aika selvää on mitä sit epäillään syyksi :D. Että ehkä teen sen testin pe, ja jos on nega niin maltilla otan muutaman illan mittaan.
 
tähän saakka
Jos olet ihan varma, että kuukautisten pitäisi alkaa vasta ensi viikon ke tai to, voit juoda tämän viikon pe ihan vapaasti alkoholia. Jos siis kiertosi on säännöllinen voit olla varma. Vasta sen jälkeen, kun raskaustesti näyttää plussaa olet täysin alkoholitta. Raskaustestihän näyttää plussaa usein vasta kuukautisten oletetusta alkupäivästä, eli sulla ensi viikon ke-to:sta.
 
V.ieras
[QUOTE="alkup.";30200218]Kiitos vastauksista. Hankalaa olis selitellä miksi ei juo ollenkaan. En haluaisi yrittämisen vielä paljastuvan ainakaan kaikille osallistujille. Ja kyllähän se niin on, että jos jos joku ei juo mitään, vaikka yleensä käyttää alkoholia noissa tilanteissa, niin aika selvää on mitä sit epäillään syyksi :D. Että ehkä teen sen testin pe, ja jos on nega niin maltilla otan muutaman illan mittaan.[/QUOTE]

Esim. antibioottikuuri on hyvä syy olla juomatta.
Myös jokuset hiivatulehduslääkkeet aiheuttaa antabus-reaktion yhdessä alkoholin kanssa.
Tai sitten voi olla lyönyt vetoa, että pystyy olemaan juomatta vaikkapa seuraavat kaksi kuukautta.

Yllättävän helppo on keksiä syitä olla juomatta. Valitettavan usein vaan se juominen on se muka helpoin ja hyväksyttävin vaihtoehto.
 
"Niin"
Jos tuo olisi ollut syy juomattomuudelle niin pitkään yrittäneet saavat olla myös pitkään raittiina.

Mutta noin viikko ovulaatiosta munasolu kiinnittyy kohtuun ja alkaa siis tuottamaan raskaushormoonia. Tuo aika kannattaa tarkistaa. Silloin ei sinussa ns ole mitään uutta elämää yms kiinni niin ota vaan, mutta kiinnittymisen jälkeen kyllä olisin itsekin varovaisempi. Ainakin sen hetken. Itse kyllä tiedän koska kiinnittyy ja koska ei.
 
"Lotta"
Nimim. "niin". Tarkoitit ilmeisesti vastauksesi minulle?
Sanoin, että itse en voisi juoda jos yritän raskautta ja toivoisin että uusi elämä kasvaa sisälläni.

Tarkoitin tällä tietenkin sitä aikaa ovulaatiosta kuukautisiin (tai plussaan)
jolloin raskaudesta ei vielä ole varmuutta.
Eli pitkään yrittäneiden ei tarvitse olla pitkään ilman alkoholia,
koska kuukautisten aikaan ja ennen ovulaatiota voi juoda.

Ap:n tapauksessa en siis joisi.
 

Yhteistyössä