Siis oikeesti..

  • Viestiketjun aloittaja "Pannari"
  • Ensimmäinen viesti
"Pannari"
Mistä tätä porukkaa tulee??, pannari ei sopivaa välipalaa tai jugurtti?? tää vouhotus menee jo ihan sairaaksi onko nykyajan ihmiset ihan pöölöjä ja hysteerisiä joilta puuttuu järki kokonaan!!
Sadat is
 
vieraskin.
Ja mitähän näiden lasten kotona syödään. Olis kiva tietää. Jotenkin järkyttävää kiihkoilua. Pannari ja muut herkut kohtuullisesti tekee hyvää mielelle ja sitä kautta koko keholle. Liika tietty on liikaa. Lapset kuitenkin liikkuu ja kuluttaa syömänsä.
 
Mie oon sitä mieltä, että kyllä lasten pitää saada pannarinsa pitää. Meillä lapset on ainakin aina erikseen oikein maininneet, että jes! meillä oli pannaria tai jätskiä välipalalla. Harvakseltaan on vaikuttanut olevan. Pieniä asioita, joista kuitenkin saadaan suuri ilo aikaiseksi. Ja ei, ei meillä ainakaan kotona ole mitään pannareita tai lättyjä edes kertaa kuussa, niin iloitkoon niistä sitten päiväkodissa.
 
"Hhh"
Ihan kuin ne lätytkin paistettais päiväkodeissa.. :LOL: Valmiina ne tulee Saarioisilta tms.

Hiukan kyllä ampuu yli tääkin hommeli! Ei voi kuin ihmetellä (ja nauraa)

Ja palkita lasta kotona ruoalla? Ei ruoka ole mikään palkinto. Ja jos näin on, se vasta huono juttu onkin.
 
Pin
Mikään kerran kk pannari ei olisi haitannut yhtään, mutta tuntui olevan jatkuvasti jotain mehua/kiisseliä tai muuta sokerijälkkäriä ja se kyllä otti päähän. Olisin juu voinut sanoa, että mun taapero ei kiitos tarvitse mehua ollenkaan, mutta koin sen liian julmaksi kun ympärillä herkuttelee muut mehujensa kera ja olisi ainoa joka ei saa.
 
  • Tykkää
Reactions: Sirius-eläin
"jen"
En mä arvosta yhtään, sitä miten paljon syötetään jogurttia, leipää ja pannaria lapsille.. Jos te näkisitte miten paljon niissä on sokeria -- urgh :(

Meillä ei lapset syö pannaria eikä jogurttia ikinä. Eikä me. Lettuja ollaan paistettu ehkä kerran ... vuodessa. Se riittää. On paljon muitakin millä lapset voi herkutella ja nauttia. Ei ne sokeriset ja jauhoset ruuat ole niitä ainoita "hyviä, mitä lapsen pitää saada".
 
Eihän pannariin edes tule sokeria, ja aika pieniä määriä ne lapset jtn herkkuja syö. Mä olisin vaan siitä tarkka että Janojuomaksi annettais vettä jo ihan hampaidenkin takia, ruoan kanssa sit maito ja välipalalla mehu/kaakao.
 
"Äiti-77"
[QUOTE="jen";30200331]En mä arvosta yhtään, sitä miten paljon syötetään jogurttia, leipää ja pannaria lapsille.. Jos te näkisitte miten paljon niissä on sokeria -- urgh :(

Meillä ei lapset syö pannaria eikä jogurttia ikinä. Eikä me. Lettuja ollaan paistettu ehkä kerran ... vuodessa. Se riittää. On paljon muitakin millä lapset voi herkutella ja nauttia. Ei ne sokeriset ja jauhoset ruuat ole niitä ainoita "hyviä, mitä lapsen pitää saada".[/QUOTE] ihan mielenkiinnosta että mitä nuo "herkut "sitten on millä teillä "herkutellan"!! aika karmeelta tuo kuulostaa ja oikeastaan säälin sun lapsiasi!!!
 
V.ieras
[QUOTE="jen";30200331]En mä arvosta yhtään, sitä miten paljon syötetään jogurttia, leipää ja pannaria lapsille.. Jos te näkisitte miten paljon niissä on sokeria -- urgh :(

Meillä ei lapset syö pannaria eikä jogurttia ikinä. Eikä me. Lettuja ollaan paistettu ehkä kerran ... vuodessa. Se riittää. On paljon muitakin millä lapset voi herkutella ja nauttia. Ei ne sokeriset ja jauhoset ruuat ole niitä ainoita "hyviä, mitä lapsen pitää saada".[/QUOTE]

Mitä pahaa on pannarissa?
Lätyt paistetaan pannulla rasvassa, pannari tulee uunissa ilman paistorasvaa.
Kumpaisenkaan taikinaan ei tarvitse laittaa sokeria tai rasvaa. Ja jauhoina voi käyttää muitakin kuin vehnäjauhoja.
Ja noiden taikinoiden joukkoon voi vaikka raastaa päärynää/omenaa, laittaa mustikoita ym.
 
vierasa
[QUOTE="Äiti-77";30200351]ihan mielenkiinnosta että mitä nuo "herkut "sitten on millä teillä "herkutellan"!! aika karmeelta tuo kuulostaa ja oikeastaan säälin sun lapsiasi!!![/QUOTE]

Kenties hiilarittomia herkkuja?
 
"totuus"
Mikään kerran kk pannari ei olisi haitannut yhtään, mutta tuntui olevan jatkuvasti jotain mehua/kiisseliä tai muuta sokerijälkkäriä ja se kyllä otti päähän. Olisin juu voinut sanoa, että mun taapero ei kiitos tarvitse mehua ollenkaan, mutta koin sen liian julmaksi kun ympärillä herkuttelee muut mehujensa kera ja olisi ainoa joka ei saa.
Mehua ei päiväkodeissa juurikaan ole. Kiisselit tehdään marjoista ja täysmehutiivisteestä (ei lisättyä sokeria mehussa) ja sokeria laitetaan hyvin kohtuudella. Aikuisista kiisseli saattaa olla jopa hapanta, jos ohjeita noudatetaan. Rahkaankin on laitettava hiukan sokeria, mutta taas kohtuudella. Jogurtti tehdään joko luonnonjogurtista ja hedelmäsoseesta tai marjoista tai tarjotaan luomujogurttia. Kerokaa minulle mikä tässä kaikessa on niin vaarallista? Varsinkin kun aina on lisäksi luomuleipää ja tuorepalaa. No jaa, jonkun marjaruuan kanssa ei välttämättä ole tuorepalaa. Mitä te kotona annette välipalaksi? Niin joo ja taaperoille on usein välipalalla puuroa, maitoa ja tuorepalaa.
 
perspektiiviä
Nykyaikana kuin ei joillain ihmisillä ole enää mitään ongelmia eikä mikäänlaisia uhkia, niin niitä ongelmia ja uhkia sitten keksitään kaikista pienimmistäkin asioista.
 
Vie.ras
[QUOTE="totuus";30200364]Mehua ei päiväkodeissa juurikaan ole. Kiisselit tehdään marjoista ja täysmehutiivisteestä (ei lisättyä sokeria mehussa) ja sokeria laitetaan hyvin kohtuudella. Aikuisista kiisseli saattaa olla jopa hapanta, jos ohjeita noudatetaan. Rahkaankin on laitettava hiukan sokeria, mutta taas kohtuudella. Jogurtti tehdään joko luonnonjogurtista ja hedelmäsoseesta tai marjoista tai tarjotaan luomujogurttia. Kerokaa minulle mikä tässä kaikessa on niin vaarallista? Varsinkin kun aina on lisäksi luomuleipää ja tuorepalaa. No jaa, jonkun marjaruuan kanssa ei välttämättä ole tuorepalaa. Mitä te kotona annette välipalaksi? Niin joo ja taaperoille on usein välipalalla puuroa, maitoa ja tuorepalaa.[/QUOTE]

Mitä höpötät?!
Missä päiväkodissa syödään noin? Luomua ja luonnonjogurttia hedelmäsoseella tai marjoilla maustettuna..
Kyllä se jogurtti yleensä on Ingmanin ihan tavallisia sokeripommeja. Luomua, anna mun nauraa!
 
Pin
Alkuperäinen kirjoittaja perspektiiviä;30200371:
Nykyaikana kuin ei joillain ihmisillä ole enää mitään ongelmia eikä mikäänlaisia uhkia, niin niitä ongelmia ja uhkia sitten keksitään kaikista pienimmistäkin asioista.
Niin ajatella. Katsos kun ei olekaan eikö se ole ihanaa, että voi keskittyä oikeanlaiseen ravintoon kun ei ole esim sota käynnissä jolloin antaisin lasten syödä mitä tahansa saatavaa jos ei muuta vaihtoehtoa olisi. Vitun nykyihmiset eikö?
 
"Äiti-77"
Mitenkähän ihmeessä me ollaan pysytty hengissä ja hampaat ihan hyvinä ja normaalipainoisina, kun ollaan noita kamalia pannareita ja jugurtteja syöty?? Mistä ihmeestä nää kukkahattutädit oikeen näitä vouhotuksiaan keksii?? Oikeesti sääliittä nuo lapsi parat, kun pölhöt vanhemmat kieltää kaiken, eikö olisi järkevämpää opettaa syömään kohtuudella, kuin se että sitten kun joskus saavat niin mätätään ihan hulluina?!
 
"totuus"
Kyllä vaan syödään. Ja ihan kaupungissa, ei missään pikkuisella maaseutupaikalla. Ja luulen että niitä paikkakuntia on Suomessa useampiakin.
Mutta vieläkään kukaan sokeria kauheasti pelkäävä ei ole kertonut mitä itse välipalaksi antaa?
Päiväkodissa kun puolikas banaani ei vielä ole sellaisenaan riittävä välipala. Aina on joku proteiininlähde, joku tuore tuote ja joku tuote viljaryhmästä. Ja sekin täysjyvää ja usein vielä luomua.
 
Pin
[QUOTE="Äiti-77";30200405]Mitenkähän ihmeessä me ollaan pysytty hengissä ja hampaat ihan hyvinä ja normaalipainoisina, kun ollaan noita kamalia pannareita ja jugurtteja syöty?? Mistä ihmeestä nää kukkahattutädit oikeen näitä vouhotuksiaan keksii?? Oikeesti sääliittä nuo lapsi parat, kun pölhöt vanhemmat kieltää kaiken, eikö olisi järkevämpää opettaa syömään kohtuudella, kuin se että sitten kun joskus saavat niin mätätään ihan hulluina?![/QUOTE]

Ymmärsin kyllä, että vain osa korvattaisi toisenlaisilla herkuilla. Ei herkunkaan aina tarvitse olla mikään einessokeripommi. En ole koskaan törmännyt vanhempiin jotka oikeasti kieltäisivät kaikki herkut... turha siis lähteä liioittelemaan ja ehkä nuokin vanhemmat haluaisivat ostaa sen jätskin viikonloppuna, mutta koska päikystä tulee jo niin paljon sokeria, sen ostaminen arveluttaa? En tiedä..kysy niiltä.
 
traa
En ymmärrä yhtään koko vouhotusta. Suomalaisilla perheillä on paljon isompia ongelmia kuin pannari kerran kuussa päiväkodin välipalalla. Ei voi käsittää!
No jos et ymmärrä, voisit ensi alkuun vaikka lukea koko jutun sen sijaan, että sorrut itsekin hysteriaan.
Kysehän ei ole mistään kerran kuussa tarjoiltavasta pannarista vaan juuri siitä, että ruokalistalla on päivittäin, joskus useita kertoja, kiisseleitä ja muuta sokerihöttöä.
Se on kyllä hieman huvittavaa, että adressin aloittanut äiti ehdottaa hunajaa sokerin tilalle, aivan kuin se olisi jotenkin merkittävästi terveellisempää.
 
"totuus"
Nyt PIN sanoi sen ääneen. Koulun ja päiväkodin pitäisi tarjota lapsille vain parasta ja ekstra terveellistä jotta vanhemmat voivat ostaa lapsille hyvällä omallatunnolla jätskin. Ja mehua karkkia vanukkaita jne. Eikös olisi parempi jos ne lapset tosiaan oppisivat syömään hyvää kohtuudella? Laittamaan siihen täysjyvävehnästä tehdyn pannarin päälle kohtuudella tuoremarjasurvosta ja ottamaan annoksen marjakiisseliä ja lisäksi ruisleipää ja maitoa.
Ei koulun ja päiväkodin tarvitse yksin turvata lasten terveyttä, jotta vanhemmat saavat sitten hemmotella. Kohtuus joka paikassa on parempi.
Enkä nyt epäile että PIN antaisi kohtuuttomasti herkkuja, mutta sellaisiakin vanhempia oikeasti on, että julkinen sektori ei saa tarjota mitään epäterveellsitä, kun kotona syödään suklaavanukasta, sipsejä jne ja paljon.
 
Mutsis
[QUOTE="Pannari";30200257]Mistä tätä porukkaa tulee??, pannari ei sopivaa välipalaa tai jugurtti?? tää vouhotus menee jo ihan sairaaksi onko nykyajan ihmiset ihan pöölöjä ja hysteerisiä joilta puuttuu järki kokonaan!!
Sadat is[/QUOTE]

mitvit?
No ei todellakaan ole sopivaa välipalaa, eikä pannari ole myöskään jugurtti.

taitaa se järki puuttua ap:lta.
 
No jos et ymmärrä, voisit ensi alkuun vaikka lukea koko jutun sen sijaan, että sorrut itsekin hysteriaan.
Kysehän ei ole mistään kerran kuussa tarjoiltavasta pannarista vaan juuri siitä, että ruokalistalla on päivittäin, joskus useita kertoja, kiisseleitä ja muuta sokerihöttöä.
Se on kyllä hieman huvittavaa, että adressin aloittanut äiti ehdottaa hunajaa sokerin tilalle, aivan kuin se olisi jotenkin merkittävästi terveellisempää.
Lounas on samaa mitä kouluissa, jos on yksityinen niin sit on oma keittäjä vain. Välipalalla on vaihtoehtoja eikä kenenkään ole pakko syödä pelkkää herkkua. ;o Varmasti ammattititaitoiset hoitajat kannustavat maistamaan kaikkea, niitä vihannestikkuja ja hedelmäpaloja myös (joita on muuten usein tarjolla).
 
traa
[QUOTE="Äiti-77";30200405]Mitenkähän ihmeessä me ollaan pysytty hengissä ja hampaat ihan hyvinä ja normaalipainoisina, kun ollaan noita kamalia pannareita ja jugurtteja syöty?? Mistä ihmeestä nää kukkahattutädit oikeen näitä vouhotuksiaan keksii?? Oikeesti sääliittä nuo lapsi parat, kun pölhöt vanhemmat kieltää kaiken, eikö olisi järkevämpää opettaa syömään kohtuudella, kuin se että sitten kun joskus saavat niin mätätään ihan hulluina?![/QUOTE]

Sulla on ilmeisesti mennyt ohi mm. se, että viime vuosikymmenten aikana tyypin 2 diabetes on yleistynyt, samoin lihavuus. Sinä saatat olla normaalipainoinen, mutta tilastollisesti suomalainen on lihonut.
Kyllä mä säälin enemmän niitä "lapsiparkoja", jotka opetetaan syömään päivittäin jotain sokerihöttöä. Ruoan järjetön mättäminen ja turha syöminen on tapa, joka opitaan lapsena.
 
vieraskin.
Sulla on ilmeisesti mennyt ohi mm. se, että viime vuosikymmenten aikana tyypin 2 diabetes on yleistynyt, samoin lihavuus. Sinä saatat olla normaalipainoinen, mutta tilastollisesti suomalainen on lihonut.
Kyllä mä säälin enemmän niitä "lapsiparkoja", jotka opetetaan syömään päivittäin jotain sokerihöttöä. Ruoan järjetön mättäminen ja turha syöminen on tapa, joka opitaan lapsena.
Mutta sehän sitä ravitsemuskasvatusta on, että opetetaan syömään ruoka-aikoina. Kukaan ei varmaan sillä liho, että syö 5 kertaa päivässä ja ajoittaa ne herkutkin ruokailun ajaksi esim. syö jätskin tai pannarin esim. välipalaksi. Tulee kyllä kulutettua. Eri asia sitten lösähtää illalla tv:n ääreen ja alkaa oikeasti mättämään jotain herkkua.

Jos lapsena saa olla ilman herkkua niin aivan varmasti jossain vaiheessa lapsen kasvaessa homma repeää. Kiihkoilu ja ääripäät on pahasta. Tietty, jos lapsi ei saa muuta ruokaa kuin einestä ja epäterveellistä niin se lihottaa ja yleensä samat ravitsemustottumukset seuraa vanhempanakin. Pieni herkku päivässä ei pahaa tee, kun ravitsemus on muuten kunnossa.
 
  • Tykkää
Reactions: Happygirl-91

Yhteistyössä