Vastakohta vanhemille jotka kieltäisivät pannari pk.ssa yms.

  • Viestiketjun aloittaja vierasleipä
  • Ensimmäinen viesti
vierasleipä
Kun lapseni oli pk.ssa, ruoka tuli viereisestä perhetukikeskuksesta myös pk.hon. Oli hyvää, maukasta ja monipuolista sekä myös jugurttia ja pannareita. Aivan superhyvää , näin kuulin lapsilta ja pk.n aikuisilta.

Lapsen siirtyessä eskariin ruoka tuli keskuskeittiöstä. Puuro oli pelkkä puuro, ei mitään päälle, ei voita ei hilloa ei suolaa. Pelkkä puuro.
Ruoka oli tyydyttävää, ei mitään lisukkeita leivän päälle, oisko korkeintaan yksi juustopala pari kertaa viikossa. Ei ollut koskaan muroja.
Lapseni söi useasti kotona puuron ennen eskariin menoa.


Samaan aikaan ala-asteelta ja yläasteelta lähti ruokalasta maustepurkit pöydästä pois ,eli aromisuolan tavis suolan ja ketsupin.

Vaihtaisin mieluusti tuon lahtelaisen pk.n ruokalistan tuohon eskarin olo aikaan.
 
"hmmm"
Ainakin meidän kunnassa vältellään sokeria viimeiseen asti ja hyvä niin. Syököön lapset herkkuja kotonaan. Osa saisi muuten kauhean paljon sokerista: sekä kotona että hoidossa.
 
147
Miksi eskarissa pitäisi olla muroja? Syödäänkö siellä siis muutakin kuin lounas?
Minusta on ihan OK ettei puuroon lisätä sokeria tai hilloa, se on varmaan lapsen kodista kiinni onko totuttu turhan makeaan puuroon vaiko ei. Sama esimerkiksi pinaattilettujen kanssa. Ei niitä oikeasti varmaan tarvitsisi tarjota mansikkahillon kanssa, ja toivon mukaan tätä käytäntöä on pikkuhiljaa vähennetty.

Kotona saa sitä sokeria syödä niin paljon kun vanhempien mielestä on OK. Sokeriherkut eivät mielestäni kuulu kouluun, esikouluun eikä päiväkotiin.
 

Yhteistyössä