Mikä sovelias nukkumaanmenoaika 5v vanhalla?

  • Viestiketjun aloittaja ls-ilmo?
  • Ensimmäinen viesti
ls-ilmo?
Meillä lapset menevät klo 20 aikoihin jo sänkyyn ja nukahtavat 5-15min sisään (lapset 5&7v). Viimeeksi tänään naapurin 6v vanha pimputti ovikelloa klo 20.40 ja pyysi meidän 5v vanhaa pihalle kaveriksi. Sanoin että on jo nukkumassa ja tämä oli kovin ihmeellistä naapurin muksun mielestä. Perustelin että huomenna on päiväkoti- ja koulupäivä (kuten naapurin muksulla on eskaripäivä). Meillä nuorempi nukkuu vielä välillä päiväuniakin, joihin ei ainakaan vanhemman eskarissa viime vuonna ollut mahdollisuutta. Hyvä vain että on sen verta sikiäuniset lapset meillä ettei heränneet ovikellon soittoon!

Ihmettelen vain, että kun tämä naapurin 6v vielä klo 21 aikaan pyöräilee pihalla ja klo 8 aikaan jo menee päiväkotiin/eskariin (nähnyt usein tähän aikaan lähtevän) niin missä välissä tuo lapsi nukkuu? Meillä ainakin tuntuu lapset tarvitsevan sen 11-12h unta yössä, jotta jaksavat päivän eikä mene ilta kiukutteluksi.

Mieheni juuri kertoi, että ko lapsi oli tänään sanonut, että hänen (siis lapsen) pitää pyöräillä eikä saa mennä sisälle vielä. :-o Muutenkin tuo lapsi on niin "heitteillä", pyöräilee tuolla 12" pyörällään ja useampaan kertaan nähnyt tämän olevan menossa suoraan auton alle (hyvä vain kun kadulla ajavat joutuvat oikeasti ajamaan hitaasti ettei tämä torpedo jää alle), joskus leikkii mm rakennustyömaalla ilta-aikaan yksin, pyörii milloin kenenkin pihassa oli ihmiset paikalla tai ei (mm pomppii trampalla kenen tahansa pihalla milloin tahansa jos ei ole estetty/joku tule kieltämään), käynyt mm meidän puuvajassa jossa on työkaluja, ruohonleikkuri jne (paljon sellaista mihin ei ole lupa meidän lapsilla mennä koskemaan) jne. Ihan kuin tuosta lapsesta ei välitettäisi! Meinasin jo että kirjoitan kirjeen lapsen vanhemmille mutta onkohan siitäkään apua.
 
Pin
En näe tuossa ongelmaa, lapsi ehtii silti nukkua tarpeeksi. Toisten pihoille ei kyllä ole asiaa, siihen puuttuisinkin.

Kyllä meilläkin 4v on saanut valvoa kymmeneen ja silti heräilee yleensä 7-8 aikaa ihan itsekseen. Riittävästi unta siis.
 
vieras..
Itse tuossa tilanteessa pitäisin lähinnä huolen ettei kolua meidän pihalla luvatta tai pimpottele kelloa enää tietyn ajan jälkeen. Voihan olla että lapsi torkahtaa alkuillasta kotona jolloin yöunet venyvät pidemmälle?

Onko tän lapsen perheessä muita lapsia, pienempiä tms. jolloin vanhempien aika meneen tuossa vaiheessa pienten nukuttamiseen?

Ovat saattaneet antaa tälle tapaukselle jo hiukan tilaa, että saapi pyöräillä vielä kello 21.30 asti mutta eivät ehkä tiedä että lonnii toisten pihoissa ja ajelee pyörällä miten sattuu pitkin teitä=)?

Voisko olla mahdollista?

Ehkä kirje vanhemmille voisi olla tosiaan paikallaan, ehkä eivät tiedä mitä ipana touhuaa ulkona. Tai jos eivät noteeraa, voi jotain olla pielessä..
 
"Mude"
Kyl meilläki laitetaan 3 v. ja 5 v. pojat kaheksalta nukkumaan, ni saavat kunnon unet ja me aikuiset vähän omaa aikaa illasta ilman, että tarviis valvoa puolille öin. :)

Seitsemältä aletaan pikku hiljaa iltapalalle ja puoli kaheksalta on hampipesut ja kahdeksalta pitää olla jo sängyssä, käydään toivottamassa hyvät yöt ja unille. Oon sen verra tottunu saamaan sen lapsettoman ajan illasta, että se antaa voimaa käydä se hetken iltapuuha taiston läpi ja tietää, ettei ainakaan väsyn takia pojat huonolla tuulella herää. :)

Viikonloppusin ja ukkilassa ei oo niin tarkkaa, mut kyllä kotona sillonki aletaan viimestään yheksältä nukkumaan, kun yleensä sen alkaa kyllä jo siinä vaiheessa huomatakin, että nyt poijat unille! :D
 
vierass
Meidän 5 v:n vuorokautinen unentarve on 9-10 tuntia. Ei nuku enempää vaikka mitä tekisi. Jos saa aikaisin nukkumaan, herää sitten aamuyöstä. On aina ollut vähäuninen. En näe järkeä laittaa lasta klo 20 sänkyyn ja sitten herätä klo 5-6 aikaan, kun hoitoon tarvitsee lähteä vasta kahdeksan jälkeen. Lapset ovat unentarpeessaan erilaisia.
 
"mauku"
:D tulipa heti meidän lapsi mieleen tuosta kun pimpottelee klo. 20.30, nimittäin kerran kesälomalla lapsemme vilahti pihalta kun tuossa hommia teimme! Monenko lie kaverin ovikelloa käynyt pimpottamassa... mutta eiköhän olisi parasta jututtaa vanhempia jos lapsen käytös ei ole soveliasta! meillä nukutaan näin pk aikana 21.30-22 ja klo.08 on herätys,aiemmin eivät nukahda kun TOOSI harvoin! ihan järjetöntä laittaa lapsi huutamaan sänkyyn moneksi tunniksi kun ei kuitenkaan nukahda.
 
no joo
Kyllä hyvin voi mennä vaihtelevaan aikaan nukkumaan, lasten unentarve on erilainen. Mutta minusta 6-vuotiaan ei kuulu pyöriä enää pihalla yksinään klo 20 jälkeen, oli tilanne mikä oli... Ymmärtäisin jos saisi olla vain omassa pihassa, jotta vanhemmat näkevät ikkunasta jne., mutta en tuollaista. Jos olet puheväleissä lapsen vanhempien kanssa, mainitse asiasta.
 
viera.s
Meidän pian 5 v täyttävä lapsi saa päiväkotipäivinä riittävästi unta ja herää virkeänä, jos menee nukkumaan klo 21.30. Tai no silloin viimeistään sänkyyn, iltasadun lukemisessa ja nukahtamisessa menee noin vartti. Herätys klo 7.40. Kahdeksaksi menee hoitoon, mutta hampaidenpesussa, pissalla käymisessä ja pukemisessa ei mene 10 minuuttia pidempään ja matka päiväkotiin on lyhyt.

Mutta ei lapsi kyllä kuljeskele ulkona yksinään iltaisin. Muutenkin voi on ulkona yksin vain ihan tuossa etupihalla lyhyitä aikoja, niin että on aina näköpiirissä kun ovelta kurkistelen.
 
"mauku"
Korjaan siis heti väärikäsityksen,meidän lapset eivät ulkoile yksin enää 19 jälkeen..kesällä tilanne oli ihan toinen kun olimme koko perheellä ulkona jopa 21 asti,mutta silloinkin omalla pihalla!
 

Yhteistyössä