Lapsi kertoi tänään neuvolassa.. :(

  • Viestiketjun aloittaja kahden pojan äiskä
  • Ensimmäinen viesti
kahden pojan äiskä
Kävin tänään lapseni kanssa neuvolassa jossa hän ensin meni hoitajan kanssa huoneeseen kahden kesken keskustelemaan ja tekemään asiaan kuuluvia tehtäviä.

Homma jatkui ja juuri ennen rokotusta hoitaja pyysi lastani kertomaan, mitä oli kertonut hänelle kun kahden kesken tulkitsivat surullisen naaman kuvaa.

Poika ilmoitti että silloin itketti kun isi tukisti...

Olen murtunut.. :(

Muistan tapahtuneen joka sattui noin puoli vuotta sitten, kun poika kävi pikkuveljensä päälle jääkiekkomailalla ja löi kovaa. Mieheni reagoi tilanteeseen äkkipikaisesti ja tukisti poikaa ja vei omaan huoneeseensa. Tästä keskusteltiin meillä ilta ja anteeksi pyydettiin :(

Sen jälkeen ollaan miehen kanssa puhuttu asian laittomuudesta ja että tuossa kohtaa hän toimi väärin, mutta edelleen hän tuon kaltaisissa tilanteissa uhkaa tukan nippaisulla ottaen pienestä haivenesta kiinni jos touhu ei lasten välillä rauhoitu tai mäiskivät toisiaan tavaroilla tms.

Hoitaja tietenkin kyseli asiasta ja itse menin aivan lukkoon, en osannut vastata edes. Tukasta kiinniottamista en itse tee, eikä mieskään sitä ole tehnyt enää. Uhannut vain jos kyseessä on tuonkaltainen tilanne että jompi kumpi lapsista repii toisen silmiä kirjaimellisesti päästä!

Tuli olo että neuvolassa luullaan että lapsia kaltoinkohdellaan tai heitä piestään, MITÄ EI TODELLAKAAN TEHDÄ!!

En saa ahdistukseltani unta ja pelkään huomista, kun neuvolan täti soittaa sen jälkeen kun on kysynyt neuvoa sosiaali-huollosta että miten edetään :( :(

Itkettää, ahdistaa, vituttaa ja pelottaa.. en saa asian vuoksi unta :(

Onko kenellekkään muulle sattunut näin?
 
"sipsi"
Terveydenhuollon henkilöstö joutuu ottautumaan tiukasti noihin asioihin, se on harmi silloin, kun perheessä ei ongelmaa ole. Mutta koeta ajatella, että lapsen parasta ajattelevat.

Selitä asia huomenna terkkarin soittaessa rauhallisesti, ja sano, että menit tilanteessa ihan lukkoon. Älä yöunia menetä, kaikkea sattuu, ja kyse vissiin ihan yksittäisestä kerrasta :hug:
 
"Esther"
Yhdestä "luunapista" vastaavassa tilanteessa tekivät lastensuojeluilmoituksen ja noin 6kk meillä kävi sosiaalitantat tarkastamassa kahdesti viikossa miltä meno näyttää, eli aika helpolla selvittiin.

Molempien kurinpito on kuitenkin tehty ihan siten kuin lapselle kuuluukin kun on kuriton.
 
ei hätää
Muslimiperheissä kaltoinkohdellaan tyttölapsia tämän tästä mutta heille se on sallittua. Kerro että olette muslimeita ja teidän asioihin ei saa puuttua tai nostatte syytteen rasismista. Sillä asia selviää :)
 
333333333333
Hyvälläkin vanhemmalla voi käydä tuollaista, vaikka tietysti pitäisi aina yrittää hillitä itsensä. Hyvä että keskustelitte silloin siitä tapahtuneesta kun se tukistustilanne oli, mutta ei ole oikein, että miehesi jatkossakin on uhkaillut tukistelulla. Väkivallalla uhkailu on lapsen kiristämistä ja pelottelua ja fiksu vanhempi osaa käyttää muita keinoja..
 
kahden pojan äiskä
Tiedän ja ymmärrän että lapsen etua ajattelevat, sen älysin terkkarillekin sanoa sentäs.
Ja jopa haluaisin että sosiaali-tädit tulisivat katsomaan kotioloja vähäksi aikaa.. nuo meidän pojat on todella vallattomia ja hyvin usein toistensa kurkussa kiinni :(

Eräänkin kerran olen vienyt lääkäriin toistensa aiheuttamista vammoista :( :(

Tätä mieheni silloin ilmeisesti säikähti ja otti poikaa tukasta kiinni :( Nyt asia vaivaa aivan hirveästi ja pelkään, ajattelevatko että meillä piestään lapsia tai sitä että aamulla soi ovikello ja pojat viedään pois..

En ole tällaisiin tilanteisiin joutunut koskaan päiväkodissa tai neuvolassa ja nyt en saa rauhaa itselleni koska tiedän että mies toimi väärin :`(
 
kahden pojan äiskä
Kirjoitan varmaan tosi sekavasti nyt joten lisään vielä että tosiaan toivoisin että sosiaali-tädit kävisivät kotona asti niin näkisivät varmasti että meillä on aivan tavallinen koti ja elämä. Lapset rasa-villejä ja heille osataan puhua ihan niinkuin lapsille kuuluukin. Sekä näkisivät etteivät ole mitään kaltoinkohdeltuja ja säikkyjä..

Etteivät vaan tekisi tulkintaa ja mitään päätöstä meistä vanhempina tämän päiväisen perusteellaa jolloin en osannut sanoa mitään, itkuun purskahdin salaa pojilta kun autoon päästiin.. :(

Ahdistaa tämä epätietoisuus, mitä tapahtuu :(

Kiitos että ymmärrätte!! <3 Olin aivan varma, että saan lokaa niskaan kirjoittaessani tällaisesta aiheesta.. :(
 
En halua elää enää Suomessa
Jos lapsi alkaa hakkaamaan veljeään niin mitä pitäisi hellan teltulle tehdä, tarjota karkkia ja terapiaa?

Kyllä tää on yhdenlaiseksi pullamössöksi mennyt koko maa, itseäni tukistettiin lapsena pahanteon jälkeen eikä siitä mitään pysyviä traumoja jäänyt.

Ei ihmekään että pikkunulikat tuolla räkii kattoon ja hokee "vit*ua" kun yksi tukkapölly saa sosiaalitantat varpailleen. Kohta ei vanhemmat saa käyttää enää mitään valtaa, vaan penskat saa hakata toisiaan, osoittaa epäkunnioitusta kanssaihmisiä sekä opettajia kohtaan ja huudella hävyttömyyksiä ilman mitään rajoja.
 
  • Tykkää
Reactions: Pinki
ei hätää
En minäkään halua elää enää tässä paskassa maassa jossa kaikki on kääntynyt päälaelleen. Hulluutta tarttua tuollaiseen millään tavalla vaikka se typerän lain onkin joku älypää kukkahattu keksinyt! Luulisi olevan ihan oikeitakin ongelmia ratkottavaksi kuin tutkia joka saakelin nippasua, läppäsyä ja tukistusta! Sairaaksi on mennyt ja näkeehän sen jo lapsista ja nuorista joille ei mitään rajoja ole laitettu. Tietenkin parasta olisi selvittää asiat puhumalla mutta mä uskon että tukistaminen tai luunappi on sellaisia alkukantaisia primitiivisiä reaktioita jotka tulee refleksimäisesti kun "pentu ei tottele". Aivan kuten eläinten pennuilla! Siitä ei sen kummempaa numeroa mun mielestä pitäisi tehdä.

Asia erikseen jos tukkaa revitään vähän väliä niin että tuppoja lähtee tai piestään muuten. Mut haloo, missä on tän maan järki?! Ei ainakaan lainsäätäjissä eikä viranomaisissa!

En halua elää täällä jossa suomalaiset ei saa elää mutta muslimit noin esimerkkinä saa tehdä ja elää miten huvittaa. Vittu pitäkää muslimit tää paska maa, mä lähden täältä vetään niinkauas kunnes ei teitä rättipäitä enää näy!

Just paikallislehdessä luki miten äiti oli saanut tuomion kun oli tukistanut lastaan. Ihan saatanasta tää touhu on, ei mistään hyvyydestä enää voi puhua :(
 
vie ras
Jännä juttu, että noin pienestä aletaan tarkkailla. Meillä poliisit toi kännisen 14-vuotiaan kotiin ja sanoivat, että tekevät lastensuojeluilmoituksen. Ok, ajattelin, niin pitääkin. Teini sai sanktiot eikä ole pöllöillyt sen jälkeen. Mutta ei meihin kukaan ottanut mitään yhteyttä mistään, en sitten tiedä tekivätkö ilmoituksen vai eivät.
 
älytöntä touhua
Hulluksi on tosiaan mennyt tämä maa. Vanhuksia ryöstetään keskellä kirkasta päivää ja muslmit saavat vapaasti silpoa lapsiaan, mutta vain kantasuomalaiset otetaan erityistarkkailuun tukkapöllyn takia.
 
"Mude"
Kyl on taas liian vähästä sekotettu sossu asiaan. Olen joskus käyttäny tukkapöllyä ja kyl meillä käytetään korvan lehteen tarttumista, kun alkaa mennä överiks, tehdään jotai tuhmaa, apinoidaan ruokapöydässä ja julkisella paikalla, lyödään sisarusta, jne. Ollaan myös heitetty joskus myös talvellakin pihalle hetkeks miettimään, kun ollaan ruettu hyppimään iha täysin silimille eikä oo suostuttu uskomaan. Kyse siis alle minuutin ajasta eikä siinä kärsi todellakaan mikään muu kuin ottaa vain sielun päälle taipua tottelemaan meitä vanhempia.

Tärkeintä on saada lapsi vain ymmärtämään miksi niin on toimittu ja ettei vanhempi tee sitä pahalla vain sen vuoksi, että häntä rakastetaan ja hänestä ollaan ylpeitä, jos hän osaa käyttäytyä kuten kuuluu. Täytyy myös aina muistaa pahoitella, että tilanne on mennyt siihen pisteeseen, että pelkkä rauhallinen puhe ei ole toiminut enää, mutta ei pidä silti alistua vaan voi kertoa, että anteeksi, jos huusin liian kovaa, koska eihän aikuisetkaan saisi huutaa teille lapsille, MUTTA äitiä/isiä harmitti niin paljon, että känkkäränkkä kiipesi myös minun varpaanväliin ja sitten voi tarkistaa kaikkien varpaitten välit, että missä niitä vipeltää ja ne kiskaistaan pois. LAPSESTAAN EI TARVITSE EIKÄ PIDÄ OLLA YLPEÄ, JOS SIIHEN EI OLE AIHETTA! Niin teemme vain niitä epäkunnioittavia kauhukakaroita jotka ei anna arvoa millekään!
 
"Tuuti"
Terkkojen ja sossujen on nyt vaan ihan pakko olla varpaillaan ja ihan jo oman selustansa turvaamiseksi tarkistettava, ettei lasta jatkuvasti pahoinpidellä kotonaan. Jos myöehmmin selviää jotain ikävämpää (kuten pikku Eerikan tapaus), niin hehän joutuvat itsekin vastuuseen laiminlyönneistä, virkavirheestä tms.
 
viera.s
Vaikka unohdettaisiin laki, onko teidän mielestänne todellakin väkivalta ja sillä uhkailu paras tapa ehkäistä lasten väkivaltaisuutta? Silläkö lapset oppivat oikean tavan ratkaista ristiriitatilanteet?

Lapset ovat ehkä perineet miehen äkkipikaisen luonteen jo geeneissään, mutta käytöksellään isä vahvistaa toimintamallia turvautua väkivaltaan, kun toinen tekee omasta mielestä jotain väärää. Se ei ole oikea tie. Jos lapset aikoo oikeasti pelotella kilteiksi, pitäisi väkivallassa edetä hyvin pitkälle. Sitä ei varmasti kukaan nykypäivänä hyväksy ja toistuva tukkapöllyillä uhkailu ja niiden toteuttaminen aloittajan kuvaten ottaen "pienestä haivenesta kiinni" vain vahvistaa lasten käyttäytymismallia. Paitsi että se on mielestäni väärin, se ei myöskään toimi.

Toivottavasti aloittajan mies saa apua ja oppii toisenlaiset käyttäytymismallit noiden tilanteiden hoitamiseen. En hyväksy myöskään aloittajan vähättelevää suhtautumista asiaan. Voisin varmasti antaa miehelleni anteeksi, jos häneltä kerran palaisi pinna ja poikkeuksellisessa tilanteessa kävisi lapseen kiinni aiheuttaen tälle kipua (ei kuitenkaan fyysistä vammaa, niin raju väkivalta johtaisi eropapereiden kirjoittamiseen saman tien). Jatkuva väkivallalla uhkailu ja sen toteuttaminen lievästikin on joka tapauksessa minulle asia, jolle en lastani suostu altistamaan, vaan tekisin itse lastensuojeluilmoituksen ja muuttaisin lapsen kanssa miehen luota pois.
 
on tääki... yks tukistus, niin neuvolasta hypitään seinille.. kyllä meidän isäpolvien kasvattajat kääntyis haudassaan! nyt lapsi ainakin ymmärtää paremmin lopettaa esim. tappelun sisaren kanssa, kun uhataan tukistuksella, koska hän jo tietää, että se sattuu! millä muulla se ihminen oppii, että fyysisen kivun tuottaminen toiselle ottaa oikeasti kipeää?? en taas sitte meinaa sitä, että niitä pitäs hakkaamaan ruveta, mutta oikeasti, ei lapsi siitä mitään traumoja saa, jos vähän käydään tukkaan kiinni. tehostaa vaan sanoja. pääasia, ettei raivoa samalla, ja puhutaan asia selväksi jälkeenpäin. (ja ei, en ole aikeissa ottaa tätä kasvatustyyliä sitten, kun lapseni on siinä iässä, että ajattelisin tukistuksen auttavan, mutta en ainakaan suomisi itseäni hengiltä, jos joskus menisi niin hermo, että nappaisin letistä kiinni)
 
vieras...
Se ei ole terveydenhoitajan työnkuvaa tai ammattitaitoa tehdä lastensuojeluntarpeen selvitystä, vaan lastensuojelun. Jos terveydenhoitajalla herää epäilys, mikä nyt vakisinkin herää jos lapsi kertoo kuritusväkivallasta, on oltava yhteydessä lastensuojeluun ja piste.

Enkä nyt aloittajaa tai hänen miestään pölkylle laita. Asia selvitetään ja jos tarvitsette apua, toivottavasti saatte sitä. Jos ette, hieno juttu!

Kyllä minusta on sairasta että jotkut tässäkin ketjussa (en tarkoita aloittajaa) puolustaa pienelle, puolustuskyvyttömälle lapselle fyysisen kivun tahallista tuottamista ja sillä pelottelua validina kasvatusmenetelmänä. En ole jeesus itsekään, olem suutuessa tarttunut turhan kovaa, mikä voi olla paljon uhkaavampaakin kuin "suunnitelmallinen kuritusväkivalta", mutta en puolustele tai hyväksy toimintaani vaan hankin apua.
 
samaa mieltä. paitsi tuo ulkomaalaistaustaisten irviminen :D mutta toi just, että se on sellanen alkukantanen rekatio, jos käy tukkaan kiinni ennenkuin ees ajattelee. se, että se on nykyään laitonta, niin se hirveä syyllisyys ja pelko mikä siitä vanhemmalle tulee, niin lapsi kyllä näkee sen, ja osaa käyttää hyväkseen.. ihminen menee ihan sekasi, kun ensin käyttäytyy ns lajityypillisesti, mutta sitten sen onkin väärin ja sitten sä olet niin paha ja huono ihminen..
Alkuperäinen kirjoittaja ei hätää;30203419:
En minäkään halua elää enää tässä paskassa maassa jossa kaikki on kääntynyt päälaelleen. Hulluutta tarttua tuollaiseen millään tavalla vaikka se typerän lain onkin joku älypää kukkahattu keksinyt! Luulisi olevan ihan oikeitakin ongelmia ratkottavaksi kuin tutkia joka saakelin nippasua, läppäsyä ja tukistusta! Sairaaksi on mennyt ja näkeehän sen jo lapsista ja nuorista joille ei mitään rajoja ole laitettu. Tietenkin parasta olisi selvittää asiat puhumalla mutta mä uskon että tukistaminen tai luunappi on sellaisia alkukantaisia primitiivisiä reaktioita jotka tulee refleksimäisesti kun "pentu ei tottele". Aivan kuten eläinten pennuilla! Siitä ei sen kummempaa numeroa mun mielestä pitäisi tehdä.

Asia erikseen jos tukkaa revitään vähän väliä niin että tuppoja lähtee tai piestään muuten. Mut haloo, missä on tän maan järki?! Ei ainakaan lainsäätäjissä eikä viranomaisissa!

En halua elää täällä jossa suomalaiset ei saa elää mutta muslimit noin esimerkkinä saa tehdä ja elää miten huvittaa. Vittu pitäkää muslimit tää paska maa, mä lähden täältä vetään niinkauas kunnes ei teitä rättipäitä enää näy!

Just paikallislehdessä luki miten äiti oli saanut tuomion kun oli tukistanut lastaan. Ihan saatanasta tää touhu on, ei mistään hyvyydestä enää voi puhua :(
 
viera.s
[QUOTE="Mude";30203639]Kyl on taas liian vähästä sekotettu sossu asiaan. Olen joskus käyttäny tukkapöllyä ja kyl meillä käytetään korvan lehteen tarttumista, kun alkaa mennä överiks, tehdään jotai tuhmaa, apinoidaan ruokapöydässä ja julkisella paikalla, lyödään sisarusta, jne. Ollaan myös heitetty joskus myös talvellakin pihalle hetkeks miettimään, kun ollaan ruettu hyppimään iha täysin silimille eikä oo suostuttu uskomaan. Kyse siis alle minuutin ajasta eikä siinä kärsi todellakaan mikään muu kuin ottaa vain sielun päälle taipua tottelemaan meitä vanhempia.[/QUOTE]

Melkoinen repertuaari teillä on noita laittomia "kasvatuskeinoja" käytössä. Eikö siitä tule mieleen, että lähestymistapanne ei toimi?

Te olette tehneet lasten kasvatuksesta arvovaltataistelun, jonka vanhemmat tässä vaiheessa voittavat fyysisen ylivoimansa ansiosta. Miten mahtaa käydä teini-iässä? Vanhemman arvostuksen, kunnioituksen ja niiden kautta kuuntelemisen ja tottelemisen pitäisi lähteä ihan jostain muusta kuin alistumisesta fyysiseen voimaan. Toivottavasti tekin saatte apua, ennen kuin homma karkaa täysin käsistä.
 
viera.s
samaa mieltä. paitsi tuo ulkomaalaistaustaisten irviminen :D mutta toi just, että se on sellanen alkukantanen rekatio, jos käy tukkaan kiinni ennenkuin ees ajattelee. se, että se on nykyään laitonta, niin se hirveä syyllisyys ja pelko mikä siitä vanhemmalle tulee, niin lapsi kyllä näkee sen, ja osaa käyttää hyväkseen.. ihminen menee ihan sekasi, kun ensin käyttäytyy ns lajityypillisesti, mutta sitten sen onkin väärin ja sitten sä olet niin paha ja huono ihminen..
Me olemme sivistyneitä ihmisiä, joiden tulee hillitä alkukantaiset reaktionsa. Pieniltä lapsilta ne vielä ymmärtää, mutta tarkoitushan oli opettaa lapsille, ettei sisarukseen/kaveriin saa käydä kiinni vaikka kuinka kiukuttaisi, vaan kiukku pitää käsitellä muutoin. Jos uskoo, että on sallittua purkaa väkivallalla negatiiviset tunteet, miten voi vaatia lapsiltakaan enempää kuin itseltään?
 
Ent. Ksantippa S.
Niin, mikä on ihmisten lajityypillistä käytöstä?

Antropologit ovat havainneet, että toisissa ihmisyhteisöissä ei tunneta lainkaan lasten ruumiillista kuritusta. Noissa yhteisöissä ei myöskään tunneta aikuisten sotia.

Jos jokin on ihmiselle lajityypillistä, niin uskomaton mallista oppiminen. Olemme planeetan etevimpiä apinoita. Siksi kunnioitan erityisen paljon jokaista, joka on ollut kajoamatta lapseensa, vaikka on itse lapsena kokenut väkivaltaa.
 
niin, tottahan sekin on, että pitäis osata hillitä itsensä. mutta itse siis uskon, että ihminen polveutuu apinasta ym. evoluutiojutut, eli että ihmisen sisällä jossain tavallaan asuu vielä se pentuaan ravisteleva apina :D. niin siksi tavallaan surettaa äitien ja isien puolesta, että siitä niin hirveästi syyllistytään, jos joskus pinna palaa ja käsi nappaa kiinni tukkaan. vaikka niin ei saisikaan tehdä, koska auktoriteetin pitäisi riittää. ja onhan siinä sekin, että ihminen helposti ajautuu sitten siihen, jos ei haittaa yksi tukistus, niin ei toinenkaan. (en nyt puhu ap.n perheestä, vaan näin yleisesti).
 
Alkuperäinen kirjoittaja En halua elää enää Suomessa;30203381:
Jos lapsi alkaa hakkaamaan veljeään niin mitä pitäisi hellan teltulle tehdä, tarjota karkkia ja terapiaa?

Kyllä tää on yhdenlaiseksi pullamössöksi mennyt koko maa, itseäni tukistettiin lapsena pahanteon jälkeen eikä siitä mitään pysyviä traumoja jäänyt.

Ei ihmekään että pikkunulikat tuolla räkii kattoon ja hokee "vit*ua" kun yksi tukkapölly saa sosiaalitantat varpailleen. Kohta ei vanhemmat saa käyttää enää mitään valtaa, vaan penskat saa hakata toisiaan, osoittaa epäkunnioitusta kanssaihmisiä sekä opettajia kohtaan ja huudella hävyttömyyksiä ilman mitään rajoja.
Olen ihan samaa mieltä.
 
Ent. Ksantippa S.
Minäkin uskon, että ihmisellä ja isoilla apinoilla on yhteinen esi-isä. Mutta ei se meistä apinoita tee. Apinakortti on tarkemmin mietittynä ihan kestämätön. Oho, nyt tuo apina keksi atomipommin. No nyt se pudotti sen, ei voi mitään. Toivottavasti ei syyllisty. Mitähän se seuraavaksi keksii...
 
"Kukka"
Ajatelkaapa, miten sairaaksi systeemi on vajonnut: AP, joka ei ITSE ole tehnyt mitään pahaa, joutuu pelkäämään. Pelkäämään jotain ihan muuta kuin omaa miestään, jotain uhkaa kodin ulkopuolelta.

Hyvin moni on hirttäytynyt lasten ruumiillisesta kurittamisesta puhuttaessa ajatukseen sen laittomuudesta. Että kun se on laitonta niin pikku tukistuskin on kauhea asia. Samaan aikaan Suomessakin saa tehdä asioita, jotka ovat kaameita, mutta kun ne ovat laillisia, niin ok...

Ei. En kannata lasten fyysistä kurittamista, mutta ymmärrän oikein hyvin ne hetket, jolloin olen itse lapsena saanut risusta.
 
  • Tykkää
Reactions: Pinki

Yhteistyössä