Ärsyttävä lapsityyppi

  • Viestiketjun aloittaja taas se alkaa
  • Ensimmäinen viesti
taas se alkaa
On se, jonka äiti sanoo päiväkodin ovella "lähtöä tehtiin kolme kertaa,ku eka kylmä,sit kuuma ja sit kylmä". Matkaa 300m.

Tämä lapsi odottaa joka asiassa erityisoikeuksia, loukkaantuu jos ei ole ensimmäinen, ei tehdä kuten hän tahtoo,ei saa istua missä haluaa,ei saa sateeseen lenkkareita. Komentaa ja ohjaa toisia lapsia, ei kestä kuitenkaan jos toinen lapsi häntä neuvoo. Ei anna koskea omiin tavaroihin, mutta loukkaantuu kun ei saa muiden tavaroita. Itkee tämän tästä tavallisia asioita (kyllä,se peruna nyt kuuluu tähän ateriaan vaikka sinä et siitä tykkää) ja kantelee kotonaan kertomatta kuitenkaan omaa osuuttaan. Että on lyönyt. Repinyt. Härnännyt. Äidille kun sanoo mitä lapsi tekee,niin äiti selittää että lapsi muistaa kuka on tehnyt pahaa ja kostaa myöhemmin.

Lapsi ei ole kuulevinaan aikuisen ohjeita,esim piirissä härkkii toista lasta ja kun joutuu vaihtamaan paikkaa itkee kovaäänisesti lopun aikaa.

Ilmoittaa ruokapöydässä mitä haluaa syödä, kun ruoka ei maistu. Äitinsä sitten seuraavana päivänä sanoo,et lapselle voisi antaa vaikka muroja tai muuta, jos ei ruoka maistu. Äiti vaatii,että lapsen pitäisi päästä mukaan jokaiselle retkelle,vaikka tietää, että jokainen pääsee yhdelle ja ryhmissä mennään.

Tällaiset lapset ja vanhemmat ovat hyvin raskaita.
 
nsnnsns
Joo.

meillä oli kylässä eräs perhe jonka 6v nappula pomotti vanhempiaan ihan kuus nolla.

aikuisten keskeisesta juttelustä ei tullut mitän kun tää pikkupomo keskeytti koko ajan, ei voinut olla meidän lasten kanssa .. mikään tarjottava ei kelvannut. Vanhemmat käytti koko kahvipöydässä istumisen siihen että yrittivät SUOSTUTELLA tätä pikkupomoa maistamaan edes jotakin.

Mä sanoin sille että kuule, jos ei maistu niin ei maistu, menepäs siitä nyt vaikka pelaamaan tota peliä ja katsoin sillen kun mulla on tapana katsoa omiakin lapsiani osottaakseni että NYT MENET SIITÄ!

Tässä tapauksessa väittäisin että usein se vika on vanhemmissa.. noi ainakin antaa ton pomottaa itteensä ihan ..
 
mmmmmmmmmmm
Tiedä sitten, onko tuossa kyse jostain erityisestä lapsi"tyypistä" vai vaan vanhemmasta. Meilläkin lapsi kokeilee just pomottaa ja sanella, mitä syö ja ei syö. Yrittää härnätä toisia ja hämmästyy, kun toinen lapsi pistääkin takaisin. Koettaa omia yhteisiä leluja ja on tosi mustasukkainen omasta tilastaan. Me vanhemmat ei vaan anneta sille periksi. Päiväkodista tulee välillä terveisiä, että tällaista käytöstä on ja minä vastaan, että siellä on ryhmän säännöt ja niiden mukaan mennään. Leikkipuistoissa ym. puutun myös äkäiseen kaikkiin pomotus- ym. yrityksiin. Toisaalta kun lasta sitkeästi muistuttaa siitä, miten esim. jakaminen on kilttiä, hän kyllä sitten alkaa jakaa ja antaa toiselle tilaa.

Lapsi on ainokainen, joten sitä harjoitusta lapsiryhmässä olemiseen tulee päiväkodissa. Kotona hänellä on oma huone jossa omat lelut jne., joten hänellä on oppiminen siinä että kaikki ei kuulu automaattisesti hänelle. Ja tietenkään kun lapsi testaa rajoja, aikuinen ei pistä takaisin samalla mitalla, joten voihan se olla hämmästys kun toinen lapsi tekeekin niin. Ei sitä pidä ottaa henkilökohtaisesti, jos lapsella on jossain asiassa kasvamista ja oppimista edessä. Rasittavaahan se on, mutta lapsissa on se hieno piirre, että heillä on valtavasti aikaa ja potentiaalia oppia hyvää käytöstä ja toisten huomiointia. Se on hankalampi juttu, jos vanhemmat eivät osaa näitä asioita itsekään.
 
"Äimä"
Tuota lapsityyppiä on vain se yksi tapaus maailmassa minkä AP juuri aika yksityiskohtaisesti kuvaili. Rasittavalta tosiaan kuulosti, mutta pitää muistaa että kun ihmiseltä loppuu ymmärrys/järki niin "yleistäminen" ja "periaatteet" auttavat ymmärtämään. Siksi esim. rasistit ja ihmiset joilla on paljon "periaatteita" ovat älyllisesti kehittymättömämpiä (tutkittu). En tarkoita tällä AP:ta.
 
hämmästynyt
[QUOTE="Äimä";30204677]Tuota lapsityyppiä on vain se yksi tapaus maailmassa minkä AP juuri aika yksityiskohtaisesti kuvaili. Rasittavalta tosiaan kuulosti, mutta pitää muistaa että kun ihmiseltä loppuu ymmärrys/järki niin "yleistäminen" ja "periaatteet" auttavat ymmärtämään. Siksi esim. rasistit ja ihmiset joilla on paljon "periaatteita" ovat älyllisesti kehittymättömämpiä (tutkittu). En tarkoita tällä AP:ta.[/QUOTE]

Loistavasti sanottu! :)
 

Yhteistyössä