Tyhmä kysymys lapsien kyläilystä ja yksin jättämisestä

  • Viestiketjun aloittaja "viera"
  • Ensimmäinen viesti
"viera"
Omat lapsemme ovat 7 ja 9-vuotiaat ja ovat harjoittelemassa keskenään kotona oloa. Eivät siis ole montaa kertaa vielä keskenään olleet kotona, mutta ihan hyvin menee eikä pitkistä ajoista ole kysymys. Jos sattuu niin, että naapurin 7-vuotias lapsi tulee kylään juuri, kun on tällainen tilanne, niin onko hölmöä ajaa lapsi kotiinsa tai onko hölmöä jättää tämä lapsi tänne meille. Itseäni arveluttaa tämä tilanne, mutta olenko nyt ylivauhko? Naapurin lapsen vanhemmista en tiedä.
 
"mie"
No, meillä ovat 6v ja 7v (täyttää pian 8v.) välillä muutaman tunnin keskenään kotona. Kännykkä on ja tietävät mennä naapuriin jos jotain sattuu. Aina mennyt hyvin. Me ollaan lapsille sanottu, että sillä välin kun olemme poissa ei kaverit saa tulla kylään eli eivät avaa ulko-ovea KENELLEKÄÄN vaikka ovikello soisi.

Itse en tykkää että meillä on lasten kavereita silloin kun ollaan pois kotoa. Isompi (tyttö) saanut joskus tuoda kaverin (rauhallinen tyttö hänkin), mutta pojan kavereita (villejä säheltäjiä) en kestä ollenkaan, joten hänen kaverit saavat meille tulla vain kun vanhemmista jompi kumpi paikalla. Rikkovat kuitenkin paikkoja koheltaessaan ja ovat muutenkin sen luonteisia että kiellot paukkuvat välillä lähes tyhjille korville tai aikuisten kieltoja kyseenalaistetaan näsäviisaasti. (Harmittaa lastenkin puolesta, että kaikilla ei valitettavasti ole juuri minkäänlaista kotikasvatusta tai kyläilytapoja opetettu kotona)

Itse sinä tiedät parhaiten (ainakin toivottavasti) minkälaisia kavereita lapsillasi on ja pystyykö heihin luottamaan, etteivät tee mitään hölmöyksiä/kiellettyä teidän poissaollessa...
 
"a.p"
Kiitos vastauksista! :) Aiemmin on kyllä sovittu, että kun he ovat kahdestaan, eivät saa lähteä mihinkään eivätkä päästää ketään meille, mutta nyt tämä kaveri tuli juuri ennen tätä yksin jäämistä, joten pitänee pyytää lähtemään.
 
..-..
Meillä on aina saanut olla kavereita kylässä silloinkin, kun ollaan poissa. Toki, jos tietää kaverin hölmöilevän ja saavan omat lapset mukaan, niin silloin harkitsisin sen lapsen tulemisen kieltämistä.
 
Poikien ollessa pieniä koululaisia, heidän kavereilla ei ollu lupaa tulla meille, jos aikuisia ei ollut kotona. Nyt tytön ollessa tokaluokkalainen, hänen kaverit voivat vapaasti tulla iltapäivisin. Eli riippuu ainan lapsista ja heidän kavereista. Pojan kaverit oli samanlaisia hulivilejä, joita joutui usein komentelemaan pöljyyksistä. Tyttö ja tytön kaverit taasen harvemmin pöljöilee sekä tyttö pelkää olla yksin, joten kiva vain, jos saa seuraa.
 

Yhteistyössä