Onko köyhällä vara asua Helsingissä?

  • Viestiketjun aloittaja "Muumio"
  • Ensimmäinen viesti
"Muumio"
Asun kaukana helsingistä maaseudulla ja ero luultavasti edessä. Haluan muutosta elämään ja eroon tutuista piireistä. Ajattelin muuttaa mutta mies nauraa etten ikinä pärjää siellä eikä ole varaa asua yksin. Onko mies oikeassa vai väärässä?
 
"jen"
No on täällä varaa, jos on työ, etkä halua asua ihan kampissa. Asumistukea tietty saa. Huono puoli on se että asuntoja ei kauhiasta ole tarjolla, ja niihin on pitkät jonot.
 
Vierras
Jos oot tyyliin kaupan kassa tai siivoojaa niin aika köyhänä saat täällä olla. Tietysti toimeen tulee nipinnapin mutta mihinkään ylimääräseen ei oo varaa. Monet tulee tänne siksku töitä ei muualta saa mutta jos suinkin saat muualta töitä niin paljon leveämmin sillä samalla palkalla elelee jossain missä asuminen on halvempaa.
 
eupä
Paskat, kyllä täällä köyhäkin elää ihan hyvin, itellä 3 lasta ja opiskelin juuri ja sitä ennen ollut työtönkin ja hyvin pärjännyt, nyt juuri alotin pienellä palkalla (alle 2000kk) yh:na työt ja vuokra 1200 euroa, mutta aina on rahaa, ei ehkä matkustella mutta normi elämiseen asumistuki lasketaan tulojen mukaan, jos ei ole tuloja niin eipä paljoa jää maksettavaksi vuokraa, on vielä sossukin jos ei muualta tuloja ole.

uskoisin että täällä pärjää yhtä hyvin kun muualla asumistuen takia, mutta toinen asia on se saatko asuntoa täältä
 

Yhteistyössä