Perunat ja suola keitinvedessä

  • Viestiketjun aloittaja "pottu"
  • Ensimmäinen viesti
"pottu"
En ole keittänyt perunoita (paitsi uusia) suolaisessa vedessä vuosiin. Ihan hyvältä maisuvat kastikkeiden kanssa.

Anoppi kun kuuli, hän järkyttyi. "Kuuluu laittaa suolaa" se jylisi.

Onko muuta syytä kuin maku suolalla perunan keitinvedessä?
 
vieraskin.
En ymmärrä suolan käyttöä minäkään. Vanhempani laittavat suolaa vaikka keittävät perunat kuorineen kun aina näin on tehty. En ymmärrä turhaa suolan käyttöä.
 
"Hanna"
Täytyy laittaa jos haluaa hyviä

Googleta osmoosi perunan keittäminen suola

"
http://www.kysy.fi/kysymys/miksi-kuoriperunan-keitinveteen-lisataan-suolaa-mika-sen-tarkoituksena-siina

Kuoriperunoiden keitinveteen lisätään suolaa, jotta keitinveden osmoottinen paine olisi perunaa suurempi. Tällöin perunasta siirtyy nestettä keitinveteen ja perunat pysyvät keitettäessä paremmin ehjinä ja säilyttävät ravintoaineensa.

http://www.mtv3.fi/koti/makuja/kysy_kokilta.shtml?762634
"
 
"pottu"
[QUOTE="Hanna";30206650]Täytyy laittaa jos haluaa hyviä

Googleta osmoosi perunan keittäminen suola

"
miksi kuoriperunan keitinveteen lisätään suolaa mikä sen tarkoituksena on siinä... | Kysy.fi

Kuoriperunoiden keitinveteen lisätään suolaa, jotta keitinveden osmoottinen paine olisi perunaa suurempi. Tällöin perunasta siirtyy nestettä keitinveteen ja perunat pysyvät keitettäessä paremmin ehjinä ja säilyttävät ravintoaineensa.

http://www.mtv3.fi/koti/makuja/kysy_kokilta.shtml?762634
"[/QUOTE]

En koskaan keitä perunoita kuorineen. Eivätkä kovat potut halkeile/mene rikki tms. koskaan, koska keitän ne kypsiksi, en ylikypsiksi. Eli en tarvitse suolaa osmoosiinkaan.
 
Rupu-Iita
Mielestäni puhdas makuasia, toki siinä on se ehjänä pysymisen helppous ku ripauttaa suolaa mukaan kuoripottuihi vedessä keittäessä. Riippuu lajikkeestakin..

Meillä kyllä myös enimmäkseen pestään perunat ja höyrytetään. Jäänyt jotenkin lapsuudesta tavaksi, että uudet potut keitetään vedessä ja ne ns.vanhat sitten höyrytetään. :)
 

Yhteistyössä