Vauvan 9kk nukkuminen

  • Viestiketjun aloittaja vieraas
  • Ensimmäinen viesti
vieraas
Kyselen kokemuksia 9kk vauvan lähinnä päiväunista..miten olette tehneet tommosen suunnilleen saman ikäsen kanssa jos se uni ei vaan tule? Näkee että on väsynyt mutta ei...
Ite oon jonkun kerran tässä jättänyt sitten unet väliin ja laittanut vähän aikaisemmin yöunille. Nukkuu siis 2 päikkärit ja niille toisille ei sit joskus nukahda...
Sitä vaan mietin että onko kovin haitallista.
 
"kkk"
ei oo haitallista jos ei saa nukuttua. voi olla et hampaita tulossa tai uudet taidot valvottaa. meillä oli sama juttu tuossa iässä, jos nukku kahdet, toisinaan yhdet ja pituuskin vaihteli 15 min-1,5 h.
 
yritä siirtyä yksiin päikkäreihin? jos aiemmin mennyt klo 10, niin siirrä klo 11, tai jos pystyy, niin kerralla klo 11.30-12? alkuun voi nukkua yhtä lyhyesti, kuin ennen, vähän niinkuin tietäen, että tästä pääsee vielä iltapäivällä uudestaan tirsoille, mutta sitten ne pitenee ne yhen unet vaan. on kyllä omasta kokemuksesta aika pieni vain yksille päikyille, mutta voihan sitä kokeilla? ja ne ekat päivät, kun/jos nukkuu yhet unet, niin lähteä sitten iltapäivällä vaikka kauppaan pitemmän kautta, niin ehtisi käväistä unessa, että jaksaa iltaan?

tuskin mitkään kokeilut ja testit on haitallisia pitemmän päälle, enemmän kitinää tietysti jos menee pieleen, mutta lapsi kasvaa koko ajan, ja ei ainakaan mitään traumoja siitä saa, jos joutuu väsyneenä maruuttamaan :) ´(vaikka sillä hetkellä tietysti ottaa pattiin niin lasta kuin äitiäkin) sori sekavahko teksti, ei jaksa yhtään jäsentää tekstiä asiallisen näköiseksi :D
 
vieraas ap
En usko että 1 päikkärit riittää..on silloin niin väsynyt eikä ruokakaan maistu sitä vähää kuin normaalisti. Menee yleensä 10-11 välillä ekoille unille ja vaunuihin kun lähetään esikoisen kanssa ulos. Tokat on sitten sisällä yleensä ja maitopullon kanssa laitan.
Tulikin tässä hämärä muisto että ekan kanssa oli kans näitä aikoja tätä päikkäriongelmaa. 1 uniin siirtyi reilu vuoden ikäisenä. Eiköhän tämä tästä päivä kerrallaan ja jos ei haitallista ole niin sekin tieto helpottaa :)
 
vieras...
Joillain lapsilla ne siirtymävaiheet yksiin uniin ja aikanaan unista pois voi olla hyvinkin pitkiä, ja se saattaa olla hankalaa sekä vauvalle että muulle perheelle, kun on väsy muttei nukuta (järkevään aikaan) ja sit toisaalta päivän rytmi voi olla muille vähän ennakoimaton. Mutta lapsi kestää sen epämukavuuden eikä siitä rikki mene, eli siinä mielessä ei tarvitse huolta kantaa väsyneistä päivistä.

Sit tietysti voi yrittää korvata väliin jääneitä unia muunlaisella levolla/rauhoittumisella (hetki kantorepussa, pötköttelyä sängyssä kirjan kanssa, vauvahierontaa, lenkki rattaissa), kunhan ei sit käy niin että lapsi nukkuu älyttömän myöhään päiväunet ja ilta menee pipariksi :)

Mutta joo, elämä on vaiheita, vauvaelämä varsinkin.
 
Vierras
Meillä on tuossa iässä vanhemmat lapset siirtyneet yksiin päiväuniin(tosin nyt tasan 9kk ikäinen kuopus nukkuu niin huonosti öisin että nukkuu vielä kahdet unet, lyhyet tirsat vaunuissa aamupäivällä ja iltapäivällä sitten pari tuntia)
Tuon ikäinen lapsi tarvii virikkeitä paljon. Jos kotona on tylsää niin lapsi vaikuttaa väsyneeltä ja kitisee vaikkei vrsinaiaesti oo unta vailla. Jos on muita lapsia joita seurata, pääsee ulos konttailemaan tms niin jaksa valvoa hyvällä tuulella.
Jos haluat siirtää lapsen yksiin uniin niin vie se pihalle konttaamaan aamupäiväunien sijaan, sitten lounas ja täydellä vatsalla unille.
 
meillä tosin siirtyi yksiin uniin vasta lähempänä 1.5kk, kun selkeästi huomasi, ettei nukuta kolmen tunnin aamuvalvomisen jälkeen yhtään. tosin alkuun tympäs vähä itteäki saada se koko aamupv kulumaan (tottunut tietokonekahvihetkeen itsekin siinä kymmenen maissa heh) ja alkuun sitten heräsi rääkymään usein hysteerisenä, eli sitte taiski olla niin yliväsyny että nukahtamisen jälkeen sai jotain käskyjä ja rupes huutamaan. moni päivä meni pieleen, mutta nykyään useimmiten hyvin menee unet :)
 

Yhteistyössä