Saakohan vauva tarpeeksi maitoa? Imetyksen loppumisesta ja korvikkeesta...

  • Viestiketjun aloittaja ???
  • Ensimmäinen viesti
???
Vauvani täyttää pian 9kk ja tähän mennessä pärjätty imetyksellä ja soseilla. Nyt maitomäärä alkaa olla aika olematon uuden raskauden myötä ja onneksi noin kk sitten sain pojan vihdoin huolimaan korviketta pullosta. Syötöt on kuitenkin aika vaikeita, pitää hämätä lelulla tmv. tai muuten työntää pulloa käsillä pois.

Nyt olenkin vähän huolissani kun maitoa menee joskus vain yksi 250ml tetra päivässä, hyvällä tuurilla puolitoista. En tiedä paljonko tissistä tulee mutta tuskin enää paljon. Imetän päivällä kerran-pari, nukkumaanmennessä ja aamulla. Yöllä poika oikein takertuu tissiin ja syöttöjä tulee 1-4 yössä, aiemmin on ollut ihan ehjiä 8-9h unia mutta eipä enää...

Olisko tämä nyt vaan tällainen muutoksen vaihe mikä lasta ahdistaa ja kohta ymmärtää että tissistä ei enää tule vaan pulloa on pakko ottaa? Imettäisin niin mielelläni vielä mutta pakkohan se on hyväksyä että ei taida enää onnistua. Miten saisin varmistettua että poika saa tarpeeksi maitoa, pitääkö ruokajuomaksikin ottaa veden sijaan maito?
 
Neuvolan th
500ml riittää, jos lapsi muuten syö monipuolisesti. Ole luova korvikkeen kanssa, sekoita sitä esim. puuron joukkoon. Ruokajuomaksi hörpytä sitä nokkamukista. Välipalaksi rahka-jogurttisoseita ja marjoja/hedelmiä. Lopeta yöimetys. Niin, tiedän, lapsi protestoi. Lopeta yöimetys. Silloin ruokabja korvike maistuvat paremmin päiväsaikaan. 10kk iässä voit alkaa totuttaa lastasi hapanmaitotuotteisiin ja sitten pikkuhiljaa keitettyyn lehmänmaitoon (esim. puurot, vellit) ja 11kk-12kk aikana sekoitat korvikkeen joukkoon päivä päivältä enemmän tavallista maitoa, kunnes 1v. taaperosi siirtyy perheruokaan. Eikö näistä asioista puhuttu 8kk neuvolassa??
 
Vierraa
Eihän siitä mitään haittaa oo jos tarjoat korviketta aterioilla mukista tai nokkilsesta, hyvällä tuurilla ottaa silleen tarpeeksi eikä tarvi tuttipullon kanssa värkätä.
Myös puurot voit tehdä korvikkeeseen ja 10kk iästä ihan tavismaitoon(10kk iässä kypsennettyjä maitotuotteita voi aloitella)
Nestettä varmasti saa tarpeeksi ja todennäköisesti myös maitoa kun on nuo imetyksetkin vielä..
 

Yhteistyössä