RV 20 ja vauva jo noin 25 cm, onko paha?

  • Viestiketjun aloittaja Iso beibi
  • Ensimmäinen viesti
Iso beibi
Raskausdiabetesta mulla ei ole ollut koskaan, nyt hieman ihmettelen et aika iso vauva kai sitten tulossa. Testi tuohon mahdolliseen diabetekseen tehdään lokakuun alussa ihan rutiininomaisesti, lääkäri ei kummastellut vauvan pituutta.
 
6xäiti
En nyt just muista, millä mitoilla on meidän vauvat menneet noilla viikoilla, mutta tärkeämpää on se, että vastasiko mitat viikkoja ultrassa? Eli mitä sinulle ultrassa sanottiin? Siirtyikö esim. laskettu aika? Jos ei lääkäri ole ollut huolissaan, en minäkään olisi.
Vasta loppuraskaudessa saadut mitat ovat ratkaisevampia lopputuloksen kannalta.
Minulla on kuitenkin ollut suhteellisen isokokoisia vauvoja, 5 yli 4 kiloista ja esikoinen ainoana alle 4kg.
 
Iso beibi
Hei 6xäiti!

Mullakin kuudes raskaus nyt ja muksut olleet suht isoja, mutta ei näin aikaisin. Tässä vaiheessa olleet noin 20 cm. Sen takia mietin että voisikohan toi viitata alkavaan raskausdiabetekseen ekaa kertaa..

Lääkärin mukaan kasvanut hyvin ja vastaa viikkoja, ja sitten vasta sanoi että isompikin neiti masussa. Mut joo, kysyn seuraavalla kerralla lisää asiasta.
 
6xäiti
Jotenkin ajattelisin, että raskausdiabetes vaikuttaisi vauvan kokoon enemmän myöhemmillä viikoilla. Itselläni oli ruokavalioilla hoidettava raskausdiabetes 3. 4 ja 5 raskauden kohdalla, vauvat olivat syntyessään 4kg, 4.4kg ja 4.1kg. Neljäs syntyi rv 41, nuo kaksi muuta 39-40 viikoilla.
Suuri lapsista on ollut toinen, joka painoi 4.6kg (rv 39+6), mutta tällöin ei mitään raskausdiabetestä diagnosoitu.
Jotenkin ihmettelen, että on puhuttu isokokoisesta vauvasta, jos mitat kuitenkin täsmänneet, mutta sittenhän sen viimeistään näkee, kun vauva syntyy :)
 

Yhteistyössä