puuroo

  • Viestiketjun aloittaja puuroo
  • Ensimmäinen viesti
puuroo
Sain tuollaisen haudutuskattilan ja nyt tyhmänä kyselen että miten keitän sillä oikein puuron. Laitanko alaosan veden ensin kiehumaan vai laitanko yläosaankin veden heti alussa. Entäs hiutaleet jos vesi yläosassa ei kiehu?
 
vierass
Haudutuskattilaa kannattaa käyttää lähinnä maitopuuroille, vesipuuron saa ilman haudutusosaakin tehtyä ilman pohjaan palamista. Alakatilaan vettä ja kiehumaan, maito kattilaan ja päälle lämpiämään, kun maito on kuumaa laitetaan hiutaleet ja annetaan muhia. Vie kauemman aikaa kuin kattilalla suoraan, muttei ole vaaraa palamisesta. Esimerkiksi riisipuuroon hyvä.
 
"Veera"
Mä kyllä laitan kaikki yhtäaikaa (siis ensin vesi alakattillaan ja kattila levylle, sitten maito, puurohiutaleet, suola ja öljy yläkattilaan ja kattila ja kansi päälle) alakattilan vesi ehtii kieuhvaksi sillä aikaa kun täytän yläkattilaa(induktioliesi). Tuon helppous on just siinä että voi laittaaa puuron aamulla tulemaan eikä sitä tarvi vahtia vieressä vaan voi keskittyä muihin aamutoimiin sillä aikaa kun aamupala valmistuu.
 

Yhteistyössä