Passi risteilyllä - ei maihin?

  • Viestiketjun aloittaja Tiitipieni
  • Ensimmäinen viesti
Tiitipieni
Moikka!

Tietäisikö joku varmaksi, tarvitseeko jokainen matkustaja tallinnan risteilyllä passin, vaikka ei nouse maihin? Miksi? Me suunnitellaan jotain kivaa pientä viikonloppureissua, mutta Helsingistä tuntuu lähtevän vain noita miniristeilyjä, joille tarvitsee passin. Meillä aikuisilla passit on, mutta muksulla ei.
 
vieras...
Viroon ei tarvitse enää passia:) Henkilökortti riittää, mutta se lienee oltava kuvallinen ja siinäkin taitaa olla aikarajoitus. Passi tosin taitaa olla halvempi...
 
Tiitipieni
Tuo ei oikein vastannut kysymykseen :) Tallinnaan tarvitsee virallisen matkustusasiakirjan, joko siis passin tai sen henkilökortin, joista kumpaakaan ei tähän hätään nyt ole. Ruotsin puolellehan ei sitä virallista tarvitse, mutta sinne on lähdöt vain Turusta, ja siitä tulisi minireissulle turhan paljon ylimääräistä vaivaa, matkustusaikaa ja rahanmenoa.
 
hmhmh
Mun tytöltä on kahdesti tarkistettu passi Tallinnan-laivaan noustessa. Toisella kerralla tarkistettin vain joiltakin matkustajilta ja toisella kerralla kaikilta. Itseltäni ei ole koskaan kysytty muulloin kuin lippuja hakiessa.
 
Vierras
No se passi tarvitaan sen takia kun menet viron aluevesille(ja sen ansiosta saat sitä halpaa kaljaakin sieltä). Harvoinhan niitä tarkistetaan mutta se riski aina on olemassa.
 
Tiitipieni
Niin, toki on aina se vaihtoehto että vaan lähtee ilman passia ja ottaa sen riskin, että käy huono tuuri ja ne tarkistetaan (ps: Viking Linen sivuilla esimerkiksi lukee: "Passit tarkastetaan Suomen ja Viron välisessä liikenteessä 31.8. – 3.9.2014. Muistathan ottaa passin tai henkilökortin mukaan!Lisätietoja: Rajavartiolaitos http://www.vikingline.fi/fi/suomi/), mutta se riskinottaminen ei ole meille vaihtoehto.

Nyt siis kysymys oli siitä, että tarvitseeko passin todella matkalle mukaan myös, vaikka ei maihin menisi, vaan pysyisi vaan laivassa?
 
Tiitipieni
ei sitä passia pyydetä kuin lippuja lunastaessa.
Olen pari kertaa ollut virossa omalla veneellä eikä passia olla kysytty.
No kun tänä viikonloppuna justiinsa kysytään näemmä ihan kaikilta:


"Viro palauttaa matkustajien sisärajatarkastukset Suomen ja Viron välisessä liikenteessä 31.8. - 3.9.2014 väliseksi ajaksi. Sisärajatarkastukset liittyvät Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman valtiovierailuun Virossa 3.9.2014. Tarkastukset kohdistetaan maahan saapuviin matkustajiin laiva- ja lentoliikenteessä.

Suomenlahden merivartiosto muistuttaa, että Suomen lain mukaan Viroon matkustavilla suomalaisilla tulee olla mukanaan joko passi tai henkilökorttilain mukainen kuvallinen henkilökortti. Esimerkiksi ajokortti ei ole lain mukaan hyväksyttävä matkustusasiakirja.

Ilman asianmukaista asiakirjaa, henkilö käännytetään maasta ja hän syyllistyy lievään valtiorajarikokseen.

Lisätietoja:
Suomenlahden merivartiosto, rajatarkastusupseeri Mikko Mustajärvi, puh. 0295 426 013"

(Tiedotteet - Rajavartiolaitos)
 
Tiitipieni
[QUOTE="nuuh";30220800]Miksei se lapsi ole teidän passeissa?[/QUOTE]

Tää oli varmaan provo? :D Nykyäänhän lapsia ei vanhempien passeihin laiteta, vaan jokaisella pitää olla oma passi..
 

Yhteistyössä