Monissa vauvan sisävaatteissa huppu, mitä sillä tekee, onko tiellä?

  • Viestiketjun aloittaja ***
  • Ensimmäinen viesti
***
Täällä kohta toisen lapsen äiti ihmettelee, miksi niin monissa vauvan sisävaatteiksi tarkoitetuissa vaatteissa on huppu? Onko siitä jotain hyötyä? Ekalle vauvalle en tarkoituksellakaan hankkinut hupullisia sisävaatteita, koska ajattelin ja ajattelen hupun edelleen olevan tiellä, tuntuvan pahalta vauvan selkää vasten esim. jos ulkovaatteet siinä päällä jne. Mutta nyt on tulossa syysvauva ja jotain lämmintä velour- tai collegevaatetta, esim. haalaria tai paitaa, tekisi mieli hankkia. Käytettäkö te huppua vauvalla päällä sisällä ja mihin sen hypun asettelette, kun vauvalle laitetaan ulkovaatteet päälle?
 
"Hanna"
En ostanut mitään hupullista. Ja jos lahjaksi saatiin, jäi käyttämättä.
Kurjalta se huppu siellä vaan tuntuu. Enkä sille mitään käyttöäkään keksinyt.

Kai se on vain näön vuoksi...
 
vierass
7-12 kk vanhalla ne on kesällä olleet hyvin käteviä rattaissa. Monen monta hattua katosi, kun lapsi repi ne päästä ja heitteli väliin huomaamatta menemään, mutta huppua ei koskaan osannut ottaa pois, veti sitä vaan syvemmälle.

Jollekin ne hatut kelpasivat, kun olivat kaupasta kotiinpäin tulessa hävinneet, ei löytynyt matkan varrelta, vaikka sinne ne oli viskottu.
 
"Veera"
Varsinkin pienellä vauvalla aivan onnettomia sellaiset vaatteet, istuvalla nyt jotenkuten menee.
Pienten vauvojen vaatteet tehdään nykyään minikokoisiksi versioiksi teinien vaatteista, onhan siellä tarjolla myös pillifarkkuja yms, et varmaan niitäkään osta?

Mutta kyllä niitä collegetakkeja saa ilman huppuakin, ja villatakki/villahaalari on kätevämpi ulkovaatteiden alle kuitenkin eli vaikka sisällä ois se collegepaiya/takki bodyn päällä niin uloslähtiessä sen voi ottaa pois.

Jos puen hupullisen vaatteen päälle ulkovaatetta niin laitan lapselle sen hupun päähän ja sitten kun ulkovaatteet on päällä lasken hupun niskaan jolloin se menee sen ulkovaatteen huppuun.
 
"mamama"
Meillä on hupulliset collegepuvut olleet käytössä pikkuvauvalla vaunuissa. Lisälämpöä päälle kun pötköttelee. Huppu siis vauvalla päässä. Samoin joskus sitterissä, turvakaukalossa tms olleet kivoja kun on huppu päässä, jos on vähän viileä ilma tai vetoa. Pysyy myös niska lämpimänä.

Mut enin osa vaatteista on kyllä ilman huppua.
 
Öllöl
Minä tykkäsin pitää tammikuun vauvalla hupullista haalaria. Myssyt pyörii päästä tai narut painaa kaulaa. Huppu ei myöskään ole niin kuuma sisätiloissa. Myssy oli liikaa, ilman huppua posket kävi viileäksi, ja yhdellä lisäkerroksella vaatteita vauva kuumeni liikaa. Herkkä neiti siis :D Vauveli selkeästi nukahti helpommin niinä päivinä kun hupullinen vaate oli päällä.
 
"malla"
minä ihmettelen kanssa noita huppuja ihan ensimmäisten kokojenkin sisävaatteissa. Oman kokemukseni mukaan ovat juuri kuten ap kuvaili, turhia ja epämukavia. Harmittaa kun nytkin jää moni muuten ihana villatakki syysvauvalle ostamatta, kun siihen on pitänyt tunkea se huppu! :/
 
äh.
siis kuka vittu ei tiedä että ei ny vittu huppua ulkovaatteiden alle jätetä. no okei näkeehän niitä kyhmyselkiä aika usein, mut vittu et se on tyhmän näköstä. luulis että ihan automaattisesti kaikki tietäis miten hupun kanssa toimitaan
 
  • Tykkää
Reactions: Khisu
"klara"
Ostin ekalle lapselle hienoja farkkuja ja huppareita vauvana. Fail. Miten epäkäytännöllisiä ne olikaan. Huppu oli vain tielä. Bodyt ja puolipotkarit oli parhaita. Meilä sai vaihtaa muutenkin vaatteita monta kertaa päivässä kun puklaili niin paljon.
 

Yhteistyössä