Raskaus, fidd arvo + oireet?

  • Viestiketjun aloittaja "anonyymi"
  • Ensimmäinen viesti
"anonyymi"
Heippa,
kyselen teiltä mielipiteitä asiaan, joka vaivannut jo useita päiviä, takana myös kolme lääkäri reissua, kolme sydän filmia, fidd arvon otto, happisaturaation seurausta sekä verenpaineen mittauksia.

Kaikki alkoi selkäkivulla, lapaluiden välissä ja ympärillä tuntuu puristavaa, polttelevaa kipua, joka ei tosin tunnu koko aikaa, asennon vaihto saattaa auttaa hetkeksi. Kerrottakoon myös, että toista kättä pyörittäessä selän puolella rutisee oikein kuuluvasti. Mukaan kuvioihin tuli rintalastan puristava tunne, sekä nukkumaan mennessä muutamia sydämen muljauksia niin homma oli valmis. Säikähdin tietenkin, ja olinkin varma saavani sydäninfarktin hetkenä minä hyvänsä. (Kyllä, ahdistusta taustalla.)

Kävin lääkärissä jossa pika sydänfilmi kuitenkin oli ok, paineet hyvät, ja saturaatio 99-98.

Oireet jatkuivat, varasin omalle tk:lle ajalle, jossa sydänfilmi uusittiin, mainitsin myös oikein puoleisen jalan kipuilusta (joka ei ole kokoaikaa, ei vaikuta liikkuiko/lepäsikö, vaan pieniä erilaisia kivuntuntemuksia milloin missäkin kohtaa jalassa.) Lääkäri tunnusteli pohkeet ja mittaili vielä, todeten tuntuvan ihan hyvältä eikä niillä merkeillä ainakaan veritulpan riskiä. Lääkäri määräsi Propralia sydämensykkeen alentamiseksi, ja jotta muljahdukset välttyisi. Leposykekkin siis 90-100 väliä. Olen raskaana, ja olen kärsinyt muutenkin kovasta sykkeestä, aina se on kuitenkin ollut tasainen, ja raskausaikana vielä vähän korkeampi kuin ilman raskautta.

Propralilla ei ollut mitään vaikutusta sykkeeseen, edelleen hakkasi samaa luokkaa kuin aiemmin. Illalla oloni paheni, voi johtua liiasta googlen käytöstä, sekä miettimisestä, ja päätin vielä käydä päivystyksessä. Päivystävä lääkäri otti vielä sydänfilmin joka se oli kunnossa. Happisaturaatio silloin 98, paineet ok.
Lääkäri määräsi fidd arvon otettavan, tulosta en tiedä, mutta lääkäri sanoi sen olleen hyvä ja sulkevan pois mahdollisuudet tulppiin. (Raskausaikahan tämä arvo voi nousta muutenkin.)

Mieleeni kuitenkin herää kysymys, voisiko silti olla kyseessä esim. keuhkoveritulppa?
Ahdistukseni saan pintaan hyvinkin pian miettien liikaa, ja peläten kuolemaa. Mutta olisitteko te tyytyväisiä tähän diagnoosiin? Että raskaus vain voi välillä olla ihmeellinen, kun kokeissakaan ei mitään löydöstä ole.

Kiitos mahdollisista vastauksistanne.
 
"anonyymi"
Lisättäköön vielä että selkäkipu kestänyt jo lähemmäs viikkoa, ja rintapuristus/hengenahdistus ollut mukana kolme-neljä päivää. Joka varmasti vielä entisestään sulkee pois keuhkoveritulpan mahdollisuutta.
 
Dead parrot
[QUOTE="anonyymi";30225436] Mieleeni kuitenkin herää kysymys, voisiko silti olla kyseessä esim. keuhkoveritulppa? Ahdistukseni saan pintaan hyvinkin pian miettien liikaa, ja peläten kuolemaa. Mutta olisitteko te tyytyväisiä tähän diagnoosiin? Että raskaus vain voi välillä olla ihmeellinen, kun kokeissakaan ei mitään löydöstä ole. [/QUOTE]

Kyllä olisin. Kaikenlaisia 'ihmeellisiä' oireita voi olla myös ilman raskautta, tulevat ja menevät.
 
"joopa"
kyllä uskoisin diagnoosia. totta että fidd arvo voi kohota raskausaikana, oletan lääkärin sen tietävän ja katsoneen sillä kantilla arvon oikein... fidd arvo on POISSULKEVA KOE, mutta fidd arvo voi kuitenkin olla koholla ilman tukoksiakin...
 

Yhteistyössä