Ehdottakaa ruokia

  • Viestiketjun aloittaja "emppu"
  • Ensimmäinen viesti
"emppu"
Olemme kaveriperheen kanssa vuokranneet ison huvilan pitkäksi viikonlopuksi. Mietittiin mitä ruokaa laittaisimme mutta nyt on ideat vähissä. Meitä on 4 aikuista ja 6 lasta, iältään 6-15v. Ainakin päivän toinen ruoka saisi olla ns. parempi, ei siis tyyliin kiusauksia tms. Ruokia, lisukkeita, jälkiruokiakin saa ehdottaa. Taitoa tekemiseen löytyy ja huvilalla on tiskikoneet Sun muut härpäkkeet.
 
Keittäjä
Joku ylikypsä tuote, esim possunfile tulee hyvin tiskikoneessa. Suljet vacuumiin fileen makujen kera, koneeseen max lämpötilaohjelma eli lienee n 65 asteinen. Pyöräyttää ohjelman 3 kertaa peräkkäin (n 6h) niin fileen sisälämpö lienee hyvin lähellä optimia.

Voi tehdä myös pyykinpesukoneessa 90 ohjelmalla, silloin riittää 3h jos kyseessä sisäfile.
 
"tättähäärä"
Oisko joku teema-juttu, vaikka meksikolainen ruoka? Jotkut tortillat vaikka vois toimia, mihin tehtäis reilusti erilaisia täytteitä, lihaa, kanaa, kasviksia, kastikkeita ja jokainen sit sais koota omansa, ni lapsillekin luulis maistuvan sitten.
 
endis
Ostat wrappeja, sulatejuustoo ja sopivia leikkeleitä. Täytät wrapit millä tahdot, pyörität rullaksi, leikkaat kahtia. Nopea, helppo, säilyy hyvin ja varmasti maistuu.
 
endis
edellinen oli siis illanistujaisiin, pääruoaksi teette tietysti rosvopaistia, kun taas voipi tehdä notskin... eli lihat nuotion alle, samalla aikaa keität kasaan punaviinikastikkeen ja siikliperunat. Silliä, punajuurisalaattia ja sienisalaattia lisukkeeksi.
 
"Ehkä"
[QUOTE="tättähäärä";30226768]Oisko joku teema-juttu, vaikka meksikolainen ruoka? Jotkut tortillat vaikka vois toimia, mihin tehtäis reilusti erilaisia täytteitä, lihaa, kanaa, kasviksia, kastikkeita ja jokainen sit sais koota omansa, ni lapsillekin luulis maistuvan sitten.[/QUOTE]

ja toisena iltana hamppareita erillaisilla täytteillä.
 

Yhteistyössä