Auttakaa, vauvan puhkeavat hampaat keltaiset??

  • Viestiketjun aloittaja "huolestunutäiti"
  • Ensimmäinen viesti
"huolestunutäiti"
Meillä nyt reilu vuoden ikäinen, jolla juuri puhjennut hampaat ylös eteen. Näyttää niinkuin hammas olisi keltainen osittain tai kummatkin etuhampaat. En ole varma onko keltainen hammasta vai ientä, voisko jotenkin puhkeamisvaiheessa näyttää ien keltaiselta jos niin rajusti tulee läpi? Hammastarkastus vasta parin kk päästä. Kokemuksia?
 
viera.s
Kylläpäs teidän lapsella puhkeaa myöhään nuo hampaat. Onko alaetuhampaat kuitenkin puhjenneet ja väriltään normaalit?

Mutta kyllä muistaakseni ien näyttää juuri ennen hampaan puhkeamista keltaiselta, joten todennäköisesti se on ihan vaan sitä. Jos jotain häikkää maitohampaissa on, se on peräisin raskausajalta. Oliko siinä jotain erikoista, söitkö monipuolisesti, otitko ainakin D-vitamiinia purkista, oliko joku pahempi infektio tai lääkekuureja?
 
aapeee
Kiitos vastauksesta! Juu aika myöhään tulee hampaat, sukuvika :D alhaalla kaksi normaalia hammasta ja nyt ylös tuli 4 kerralla. Kahdessa etuhampaassa näyttäis aiis olevan kellertävää mutta toki ihan tarkkaan ei saa katsottua onko hammasta vai ientä kun juuri tulleet vasta läpi. Alaosasta näyttää kyllä ihan valkealta, keltainen tavallaan siinä päällä juuri ikenen vieressä taii ikenessä. Raskausaikana yksi pikku flunflunssa kera kuumeen ja ei lääkekuureja. Toivon todella että on vain ikenen muutos hampaan puhjetessa, hirvittää :(
 
viera.s
Varmaan huolehdit ihan turhaan. :) Ja toisaalta, jos niissä maitohampaissa nyt vaikka jotain kiillevauriota tms. ongelmaa olisikin, niin ei se ole mitenkään kuolemanvakava asia. Kouluikään mennessä etuhampaat on yleensä jo vaihtuneetkin.
 
aaaaapee
Hmm, olisko ehtinyt plakkia tuon verran muodostua kun tosiaan hampaat tulivat läpi tässä ihan jokunen päivä sitten. Harjattu aamuin illoin. Yritin varovasti kynnellä kokeilla, onko kovaa hammasta vai ientä, mutta en saanut kunnolla kokeiltua kun lapsi ei mun kokeiluista riemastunut, varmaan aristaa vielä sen verran
 
"harmaa"
Ihan kuin olisi mielikuva että meidänkin lapsilla maitohampaat näytti hiukan keltaisilta sieltä ienrajasta. Rautahampaista keltaisuus puuttui muuten mutta toisen lapsen alaetuhampaaseen jäi kiillevaurio, eli sellainen keltainen laikku keskellä alaetuhammasta. Se oli tullut hammaslääkärin mukaan rautahampaan aihioon raskausaikana, en muista että olisin lääkekuuria syönyt mutta olisiko sitten ollut joku infektio. Maitohampaat olivat ihan valkoiset. Käytiin laitattamassa hiukan ennen kouluikää keltaisen kohdan päälle paikka-ainetta niin ei erotu mitenkään.
 
"harmaa"
Ja harmaa jatkaa vielä. :) Ristiriitaisesti kirjotin että maitohampaat ihan valkoiset, juu hampaat sinällään mutta siis ihan siellä ylhäällä ienrajassa oli keltaista.
 
[QUOTE="hmmm";30230306]Lapsen ruokavalio tietysti olis käytävä läpi vauvasta lähtien...
http://www.hs.fi/tulosta/1135222765925[/QUOTE]

Mitä tekemistä tällä tutkimuksella on asian kanssa? Miun pojalla on synnynnäinen kiillevaurio kaikissa etuhampaissa, olen syönyt raskausajan vitamiinit jne enkä kuureja. Vai onko se pottumössö menny ikenen läpi vaurioittamaan puhkeamattomia hampaanalkuja? Toivotttavasti vaurio on vain maitohampaissa eikä tulevissakin.
 
harmaa...
Normaalisti kellertävämpi luusto? Itselläni on lapsesta asti ollut kellertävät hampaat ja siis synnynnäinen ominaisuus. En tiedä johtuuko Gilbertin syndroomasta joka myös synnynnäinen eli maksa"sairaus" joka aiheuttaa välillä keltaisuutta virtsaan ja iholle, silmiin jne. Ei ole sairaus varsinaisesti vaan tietynlainen ominaisuus. Ehkä samasta syystä hampaanikin olleet aina keltaiset ja kun yhtä piti korjata niin sanoivat ettei löydy samanväristä uutta hammasta koska hammasluustoni on niin keltainen(tämä ala-asteella).
 

Yhteistyössä