Sievitalo? Kellään kokemusta?

  • Viestiketjun aloittaja Pessimisti
  • Ensimmäinen viesti
Pessimisti
Tai muista muuttovalmiista talopaketeista? Millaista jälkeä? Onko urakka pysynyt sovituissa ajoissa, onko tarvinnut reklamoida? Paljonko on ns. ylimääräiset kustannukset olleet?

Olisi kiva kuulla, mitä ihmiset ovat olleet mieltä. Varsinkin, jos sattuu itse omistamaan pakettitalon.
 
Sievitalosta ei juuri muuta kuin hyvää sanottavaa. :) Jälki oli siistiä ja laadukasta, asentajat ja tavaratoimitukset pedantisti ajallaan ja aikataulussa, joskus jopa vähän edellä. Työnjohtaja oli melko kiireinen ja välillä vaikeasti tavoitettavissa, mutta yleisesti kaikki meni hienosti. Tietty joskus oli jotain mainittavaa (esim. toimituksessa väärän väriset kattoruuvit tai sokkelin valujälki paikoitellen pinnasta rosoista), mutta asiasta ilmoittamalla kaikki korjaantui, emmekä joutuneet itse esim. reklamoimaan perustukset valanutta alihankkijaa, vaan homma hoitui mallikkaasti vastaavan mestarin ja vastaavan työnjohtajan kautta.

Lisäkustannuksia ei talopakettiin tullut muita kuin omista ekstravalinnoista (erikoistapetti jollekin seinälle valmiin malliston ulkopuolelta, ylimääräinen vesipiste työhuoneeseen), ei yllättäviä menoja puun takaa. Talon sisällä pystyi suunnitteluvaiheessa siirtelemään ihan mitä vaan seiniä ilman lisäkustannuksia paketin hintaan, joten huoneet ja pohjan sai täysin mieleisekseen.

Tietysti muita kustannuksia kuin talon hinta tuli perustusten kaivamisesta, maatäytöistä, liittymistä, luparuljanssista sun muista, mutta ne eivät liene ns ylimääräisiä tai lisäkustannuksia, vaan osa hankkeen budjettia. Hankkeessamme olivat elintärkeitä huippuosaava ja asialleen omistautunut vastaava mestari sekä maatyöt, täytöt ja pihan tehnyt ammattilainen. Näihin kannattaa panostaa, ja vastaava mestari hommata jo suunnitteluvaiheessa.

Voin suositella Sievitaloa oman kokemukseni perusteella.
 
  • Tykkää
Reactions: Pessimisti
[QUOTE="rakentaja";30232247]Muut kustannukset riippuu täysin paikkakunnasta ja tontista. Rakennusteollisuusliitto on tutkinut, että muuttovalmistalopaketti kattaisi 70% kustannuksista ilman tonttia.

Talopaketin päälle pitäisi siis laittaa 30% lisää rahaa + tontti.[/QUOTE]

^Voisi olla varsin lähellä totuutta tuo, paitsi että tajusin meillä menneen vielä himpun ekstraa maalämmön asennukseen ym sälään (ei kuulunut meidän talopaketin hintaan, Sievin isommissa taloissa oli muistaakseni sekin mahdollista).
 

Yhteistyössä