Päästäisitkö just ysiluokan lopettaneen Helsinkiin asumaan, yksin?

  • Viestiketjun aloittaja Kädenvääntöä
  • Ensimmäinen viesti
"Killi"
Omaankin lukioon aikanaan tuli pitkämatkalaisia asuen viikot soluasunnoissa. Erikoislukiot valitettavasti ovat melko Helsinkipainotteisia.

Päästäisin, mikäli lapsi olisi vastuullista tyyppiä. Kukaan ei vahdi kotiintuloa ja kouluunlähtöä, joten villikkoa en päästäisi.

Tietysti vanhemmilla tulee olla mahdollisuus myös maksaa vuokra jne. Nuoren omien tienestien varaan ei elämistä ja kirjoja voi laskea.
 
no ei
Helsinki on mamuja täynnä, yllätysrakastelulta eicvoi välttyä, sillä ählämeillä suojaikäraja seksiin on 9v.

Lisäksi jos miespuolista holhoajaa eikä burkhaa ole, tytär viestii haluaan tulla yllätysrakastelluksi.
 
bbierass
En, koska asutaan niin lähellä, että voisi käydä täältäkin Helsingissä eikä talouteni kestä ylimääräisiä kuluja. Enkä muutenkaan vielä halua päästää teiniäni kauas kotoa, vaan pitää vielä muutaman vuoden lähelläni. Ba olen jo työni kautta nähnyt, että omat vaaransa on asua Helsingissä. Eihän mitään kovin usein satu, mutta aina välillä sattuu enkä halu sen olevan oma lapseni.
 
vieraas
2 vanhinta olen jo päästänyt heti ysin jälkeen muuttamaan pois kotoa. Seuraava on kans jo ysillä, mutta sanoo jäävänsä kotiin pidemmäksi aikaa. Nuoremmista en nyt vielä tiedä mutta vastaus on KYLLÄ.
 
5+2+lemmikit
Me muutettiin miehen kanssa aika nuorina kotoa (mies just 9 jälkeen ja mä taisin olla 16) ja kyllä ne vaaratkin on eritavala tiedossa kun meidän vanhemmilla. Eli TODELLA vastuuntuntoinen nuori pitää olla henkisesti valmis, että pärjää sen YKSINÄISYYDEN kanssa, puhumattakaan siitä että aamulla kun on väsynyt niin lähtee kouluun ja viikonloput menee muutakin tehden kun ryypäten.

Meidän 9-luokkalainen joskus suunnitteli hki ilmaisutaidon lukiota mutta onneksi ei enää sinne haikaile. En varmaan päästäisi vaikka onkin tunnollinen ja fiksu tyttö niin silti jotenkin vielä pieni ja tarvii vanhempia ja tukea jne.

Eli jos se olisi lapsen unelmaa ja hän olisi sellainen tyyppi niin voisin harkita mutta kaikenkaikkiaan toivon kaikkien lapsieni olevan kotona sen yläasteen jälkeisen koulunkin vielä, joten sitten maailmalle lähtiessä olisivat noin 19v ja toivottavasti erilailla valmiita.

Me vietetään tosi paljon aikaa vielä näitten 15 ja 17v kanssa, joten aika paljon vähempään se jäisi jos asuisivat muualla. Kuitenkin näen että tuon ikäisille hyvät läheiset suhteet vanhempiin on tosi tärkeät (ja ihan sillä arjen tasolla että joka päivä nähdään)

Mutta tämä meillä, ymmärrän että jotkut päästää jne.
 

Yhteistyössä