Mikä talvihaalari lyhytjalkaiselle taaperolle?

  • Viestiketjun aloittaja "Tiuku"
  • Ensimmäinen viesti
"Tiuku"
Käyttää nyt housuista kokoa 80 ja paidoista 86 cm. Aina on mennyt housuista yhtä kokoa pienempi kuin paidoista. Minulla oli alesta ostettuna 86 cm molo kidsin haalari mutta äsken kun kokeilin niin oli vielä niin jättikokoinen, että täytyy kuitenkin ostaa 80 cm haalari täksi talveksi ja toivoa, että tuo 86 olisi seuraavana talvena sopiva.

Sovitteleminen on aika tuskaista tuon kohta 1,5 vuotiaan kanssa joka inhoaa muutenkin pukemista niin olisi kiva jos joku osaisi suositella kokeilemaan jotain :)
 
"vvvv"
Minusta Remuissa on lyhyet lahkeet (ja hihat). Hesarissa oli vasta joku mittavertailu. Remu ei ollut siinä mukana, mutta muita yleisiä merkkejä. Olisiko ollut la tai su hesari.
 
"Tiuku"
Kiitos vinkeistä! Täytyykin katsella noita reimoja ja remuja. Nyt käytössä on ollut reiman vk puku (viime kevään mallistoa jos vaikuttaa) ja siinäkin on kyllä pitkät puntit mutta ne eivät ole haitanneet kun kangas on ohutta. Mittaisin yhtenä päivänä niin olivat tismalleen samanpituiset kuin tuossa 86 cm molo kidsin toppa haalarissa. Mutta noista reiman toppapuvuista ei ole kokemusta.
 
Vierras
Mä väittäisin että se 86 molokids on ihan soppeli. Reiluhan sen pitääkin olla että mahtuu vastetta alle. Odottele rauhassa että toppa-aika alkaa ja katso sitten miten lapsi liikkuu haalarissa. Jossei liikkumisessa oo omgelmaa niin otat vaan sen käyttöön.
 
"Tiuku"
Jepp: kannattaakohan tuosta remusta ottaa 80 cm? Pituutta oli maaliskuun lopussa 75 cm jolloin oli edellinen neuvola.

Pitää varmaan nettikaupasta tilata kun en ole remuja nähnyt myytävän "lähikaupoissa", name it ja jasper junior löytyy ainoastaan ja niissä ei ole kuin muutamaa merkkiä myynnissä.
 
vierass
Uusi Reima on kapeaa ja pitkänhihaista ja -punttuista mallia! Ei sopinut mallinsa puolesta meidän persjalkaiselle taaperolle. Meillä ollut Ticket to heavenin haalari viime talven ja ostettiin tällekin talvelle, koska on ehdottomasti parhaimman mallinen tuolle lapselle. Ja ovat isoa koko, joten suosittelen 80cm haalaria, koska meillä 80cm on edelleen sopivan kokoinen, vaikka vaatteet alkaa olla 92cm.
 
"joopa"
Suosittelen haalaria jossa on sellainen vyötärökumppari josta saa kiristettyä. Ja tietty myös lahkeiden suissa pitää olla kumpparit. Itse olen aina ostanut vähän liian ison haalarin syksyllä että menisi koko talven. Minusta ei haittaa jos haalari on vähän liian iso, onpahan lapsella tilaa liikkua niin ettei kinnaa mistään. Kengän päällehän se lahjekin jää...
 
"Tiuku"
Kyllähän tuo pystyi sillä 86 cm molo kidsilläkin kävelemään kun lahkeissa on kuminauhat. Mutta hihoista sai taittaa resorin verran, että kädet pysyivät näkyvissä ja puntteihin jäi isot laskokset. Myös haarakihta roikkui melkein polvissa.

Hankalaa kun jos sitten ottaakin jonkun kasvuspurtin ja pienempi haalari onkin jo pieni ennen kun sitä tarvitaan. Eteläsuomessa asutaan niin varmaankin joskus joulukuussa tulee toppahaalari kelit.
 
"Viekku"
Se 86 saattaakin sitten olla sopiva, kun talvikelit tulee. Tässä kuitenkin vähän aikaa kasvaa vielä ennen sitä. Talvikenkien kanssa myöskään ei välttämättä lahkeet olekaan niin pitkät. Mun mielestä molon haalarit on aika pientä mitoitusta verrattuna reimaan tai vaikka ticketiin.
 
Vierras
[QUOTE="Tiuku";30234063]Kyllähän tuo pystyi sillä 86 cm molo kidsilläkin kävelemään kun lahkeissa on kuminauhat. Mutta hihoista sai taittaa resorin verran, että kädet pysyivät näkyvissä ja puntteihin jäi isot laskokset. Myös haarakihta roikkui melkein polvissa.

Hankalaa kun jos sitten ottaakin jonkun kasvuspurtin ja pienempi haalari onkin jo pieni ennen kun sitä tarvitaan. Eteläsuomessa asutaan niin varmaankin joskus joulukuussa tulee toppahaalari kelit.[/QUOTE]

Ne pitkät hihat ei haittaa mitään kun siihen tulee hanskat päälle.. Haaroissa pitääkin olla väljyyttä jotta siinä pystyy kumartumaan ilman että perdeestä kiristää(ja ilman että ranteet vilkkuu) ja kumartumaan pitää pystyä myös vaikka siellä olisi villahaalari alla..
Se on varmasti aivan hyvä se haalari, jos epäilet niin sovita sitä uudestaan, lapselle kengät jalkaan ja käske pyllistämään suorin jaloin kädet maahan. Silloin huomaat että ne hihat on itseasiassa ihan sopivat.
 

Yhteistyössä