pitääkö täitä löydettäessä lapsen olla kotona niin kauan että ne häviää?

  • Viestiketjun aloittaja "mietteliäs"
  • Ensimmäinen viesti
"mietteliäs"
Olen lukenut että kun hiukset on käsitelty täishampoolla, saisi mennä p.kotiin/kouluun. Päiväkodista kuitenkin kuulin että niin kauan pitää olla poissa ettei niitä enää löydy. Ihan ymmärrettävää kyllä, mutta saako terkkarista täiden takia sairaslomalappua? Meillä ei onneksi tartuntaa ole mutta aloin miettimään miten tämä menee.
Ja mitä jos shampoopesu ei meinaa auttaa, kotona ollaan se parisen viikkoa ennen? :/
 
vierass
Meilläkään ei täitä ole mutta lapsen koulussa liikkeellä. Itse ajattelisin että jos täitä löytyisi, hakisin heti täishampoon ja pesisin päähineet, petivaatteet yms. Eiköhän nuo shampoot ole sen verran tehokkaita että kerta käsittely riittää. Eikai niiden takia sairaslomaa saa, kouluun/hoitoon olisi vietävä??
 
"tiina"
Illalla löytyi täit, ne hoidettiin välittömästi pois ja seuraavana aamuna poika meni normaalisti kouluun. Seuraava tartunta tulli n. kk kuluttua, silloin jäimme päiväksi kotiin pyykkäämään ja kampailemeaan päitämme.
 
lekuri
En kirjoittaisi sairauslomaa täiden hoidon takia. Siis ohjehan on että hoidetaan ja sitten saa mennä kouluun/tarhaan. Tottakai sitä hoitoa ja tarkkailua tulee jatkaa 2 vk jotta uudet kuoriutuvat saadaan myös pois. Suosittelen huolellisuutta ja uusintakäsittelyjä varmuudenkin vuoksi.
 

Yhteistyössä