Hei Paulamummo!

  • Viestiketjun aloittaja Dead parrot
  • Ensimmäinen viesti
Dead parrot
Kun näytät palstailevan varsin aktiivisesti ja ajavan intohimoisesti ravitsemusasiaa (oletan että olet se sama karrageeni+muut lisäainesysteemit -kirjoittaja, nimimerkki vaihtuu ketjujen sisällä koko ajan niin ei voi olla varma), niin valoittaisitko hieman taustaasi? Mistä innostus/kiinnostus aiheeseen? Millainen koulutus sinulla on ravitsemusasioista tai terveystieteistä tms? Mikä motivoi kirjoittamaan palstalle? Kirjoitatko jonnekin muualle?
 
15 v sitten...
[QUOTE="paula";30234529]http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/marniemi.htm

Tuli liikaa posteja aikoinaa, siksi tein nuo sivut.[/QUOTE]

Ja t

Sivut pitäisi siivota, mutta tarkoituksella en tee sitä. Monikaan asia ei ole muuttunut:)
 
"paula"
Sori, ei niitä noin nopeesti voikaan käydä läpi. Siellähän on muutama linkkikin:)

Turun yliopistossa kai saa samantyyppistä koulutusta nyt... avoimessa tai muuten. Toosi mielenkiintoinen oli joskus 1983--, jos se sinua kiinnostaa.-)
 
"paula"
kauan sitten huomasin, että moni sairas söi itsensä kipeäksi ja varmasti söi myös liikaa lääkkeitä:
http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/sintun.htm

Mutta just nyt mun täytyy putsata juolavehnät NYKKIMÄLLÄ viinirypäleiden keskeltä. Aion nähdä ne elossa ens keväänä;-)
 
"paula"
[QUOTE="paula";30234563]kauan sitten huomasin, että moni sairas söi itsensä kipeäksi ja varmasti söi myös liikaa lääkkeitä:
T

Mutta just nyt mun täytyy putsata juolavehnät NYKKIMÄLLÄ viinirypäleiden keskeltä. Aion nähdä ne elossa ens keväänä;-)[/QUOTE]

Periaatteessa en aio siivota kaikkea, koska nimenomaan ympäristö muuttuu kaiken aikaa. Tuo T-kirjainkin on linkki ja kiireessä jäänyt huonoksi - eihän sitä kaikki heti huomaa...

MUTTA tuolla koulutussivulla mainitaan se, mikä tiedettiin jo silloin:
"Ympäristösairaudet ovat sairauksia ja oireyhdistelmiä, joiden synnyssä kemiallisilla, biologisilla ja fysikaalisilla ympäristötekijöillä on merkittävä osuus.

Suppeammassa mielessä ympäristösairauksiksi voidaan laskea niin kutsutut uudet ympäristösairaudet kuten monikemikaalioireyhtymä, sähköherkkyys, fibromyalgia, Gulf War Syndrome ja sisäilmasairaudet. Näiden sairauksien määrä on vahvassa kasvussa.

Laajemmin käsitettynä ympäristölähtöisiä sairauksia ymmärretään nykyään olevan joko kokonaan tai osittain esimerkiksi sydän- ja verisuonisairaudet, MS-tauti, monet syövät, autismi, reumasairaudet, Alzheimerin tauti, kilpirauhassairaudet, astmat ja vakavat suolistosairaudet.

Nykyihminen altistuu aivan tavallisessa elämässä merkittävälle määrälle raskasmetalleja, liuottimia, endokriinihäiritsijöinä toimivia yhdisteitä, hormonitoimintaa muuntavia ftalaatteja, palonestoaineita, mikrobitoksiineja ja torjunta-aineita. Väestötasolla tämä näkyy sairauksien kirjon muuntumisena ja ennen harvinaisten sairausryhmien esiinnousuna."
 
Dead parrot
Tuo on yhden päivän kurssi?

Ymmärränkö oikein, että sairastat itse jotain (suolistosairaus?) ja olet omakohtaisten kokemusten kautta huomannut että tietynlainen ruoka pahentaa oireita ja sitten omatoimisesti tutustunut aiheeseen ja etsinyt vertaistukea?
 
"paula"
Eikun olen migreenipotilas ja huomasin, että monet syövät ihan turhaan migreenilääkkeitä ja että hyvin monella on siihen jopa migreeninestolääkkeet.

Lue kirja Oravasyndrooma, tajuat paremmin.
Mutta kerran minut passitettiin korkean crp:n takia kirurgille, joka sitten määräsi pari antibioottikuuria, joista tulin hirvittävän kipeäksi. Mut nytpä tiedän, ettei niistä jäämistä, mitä kaalin kasvatuksessa käytetään, kukaan vastaa eikä niistä voi edes valittaa - jos ei ole luomua. Sehän ei ollut:
http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/myrkkykaali.htm
 
"paula"
[QUOTE="paula";30235856]Eikun olen migreenipotilas ja huomasin, että monet syövät ihan turhaan migreenilääkkeitä ja että hyvin monella on siihen jopa migreeninestolääkkeet.

Lue kirja Oravasyndrooma, tajuat paremmin.
Mutta kerran minut passitettiin korkean crp:n takia kirurgille, joka sitten määräsi pari antibioottikuuria, joista tulin hirvittävän kipeäksi. Mut nytpä tiedän, ettei niistä jäämistä, mitä kaalin kasvatuksessa käytetään, kukaan vastaa eikä niistä voi edes valittaa - jos ei ole luomua. Sehän ei ollut:
myrkkykaali[/QUOTE]

Kysyit, kirjoittelenko muuallekin. Joo, mut nykyään vain luen karppaussivua:
GMO - karppaus.info :: keskustelufoorumi

jatkapa tuonne;-)
 
"paula"
--- ja olet omakohtaisten kokemusten kautta huomannut että tietynlainen ruoka pahentaa oireita ja sitten omatoimisesti tutustunut aiheeseen ja etsinyt vertaistukea?
En voi puhua vertaistuesta, kun tunnen ihmiset ja niin moni asia kuuluu kirjesalaisuuden piiriin.

Yhden voin kertoa - ja se on tuossa ketjun alussa:
Colitis ulcerosa (tai jotain sinne päin) - karppaus.info :: keskustelufoorumi

Hänellä ei ollut nettiä ja hän pyysi laittamaan sairaiden palstalle puolestaan hänen kirjoittaman tekstin Anna-Liisan tarinan. Hän oli todella pettynyt vastauksista ja sanoipa siellä muuan, ettei usko koko juttua:-(

On aika karua, kun paranemisesta ei saa puhua ja aika pian sellaiset tektit poistetaankin:-(

Sananvapaudesta olen enemmänkin huolissani. Sitähän ei ole ollut olemassa aikoihin!

Varmasti sairastun, jos syön mitä sattuu.
 

Yhteistyössä