Arvon kaikkitietävät palstalaiset, kertokaa miten tässä toimitaan

  • Viestiketjun aloittaja plaa
  • Ensimmäinen viesti
plaa
Eli lapsi sairastuu ja isä ilmoittaa töihin olevansa seuraavan päivän poissa sairaan lapsen takia. Äiti menee töihin. Mutta, äitikin sairastuu eikä pystykään mennä töihin. Kotona on sit sekä äiti saikulla että isä joka on ilmoittanu olevansa poissa sairaan lapsen takia. Kysymys kuuluu että pitäökö siis isän mennä töihin vaikka hänellä onkin siellä sijainen?
 
Vccggh
Meillä tuossa tapauksessa isän pitäisi toimittaa työnantajallensa todistus äidin työssäolosta tuona päivänä. Sairaasta äidistä ei työssäolotodistusta voi tehdä, joten isän pitäisi mennä töihin.
 
vieras...
Ei minun tietääkseni tarvitse, sillä ei sen äidin sairastumista voinut kukaan etukäteen tietää. (Ja elleivät tapauksen isä ja äiti ole samassa työpaikassa, niin miten ihmeessä sen äidin sairastuminen millään tavalla ylipäänsä kuuluisi sille isän työnantajalle, tai että hän saisi sitä edes tietoonsa, ellei asiasta erikseen mainita
 
aa.pee
Jaa no me ei mitään työssäolotodistuksia tarvita vaikka kunnan palkkalistalla mäkin. Muttuli vaan tuollainen mieleen kun on oltu vuorotellen sairaiden lasten takia pois töistä.
 
Vantaan kaupungilla ainakin piti juhlallisesti vakuuttaa, että toinen ei oo kotona lapsen sairastamisen aikaan ja kysyttiin myös puolison työnantajan tiedot, josta asia voitiin tarkistaa. Mutta todistusta ei tarvinnut viedä. En yhtään ihmettele, vaikka jossain tarviskin...
 
Mun edellisessä työpaikssa piti ruksittaa siitä sairaspäiväanomuksesta kohta että puoliso on ollut työssä ko päivänä. Ja kysyttiin työnantajan nimeä, en kyllä kuullut että kukaan olisi koskaan tarkistanut.
 
"vieraana"
Meillä tuossa tapauksessa isän pitäisi toimittaa työnantajallensa todistus äidin työssäolosta tuona päivänä. Sairaasta äidistä ei työssäolotodistusta voi tehdä, joten isän pitäisi mennä töihin.
Tällaista en ole kuullut kuin niiltä joilla puolisot on molemmat samassa työpaikassa.

Sairaan lapsen hoitamiseen riittää lääkärintodistus siitä lapsen sairaudesta. Äidin kotonaololla ei tuossa tilanteessa ole merkitystä.

Mutta jo seuraavana päivänä menisin isänä takaisin töihin jos äiti kykenee lapsen hoitamaan. Tai ainakin olisin yhteydessä työnantajaan että miten toimitaan.
 
Äkkänänen
MIksi miehesi ei soita työpaikalleen ja kerro tilannetta? Asia ei siellä kotona kiemurtelemalla parane, joten jos tuntuu epävarmalta, on ihan turha sellaista tunnetta kantaa.
 
entä tämä
Voihan tilanne olla myös sellainen, että puoliso on vaikka viikon lomareissulla Thaimaassa. Pakkohan sillon on kotona olevan vanhemman jäädä hoitaman sairastunutta lasta. Ei ulkomailta ihan hetkessä päästä kesken reissun kotiin.
 

Yhteistyössä