Kuinka tekisin...soseista ja maidosta

  • Viestiketjun aloittaja "memmis"
  • Ensimmäinen viesti
"memmis"
Aloittelen soseita reilu 4kk ikäiselle vauvalle. Jos annan soseen ensin ei maito meina maistua (saa nyt pelkkää korviketta). Jos taas toisinpäin niin syö toki maidon mutta sitten ei oikein mahdu sosetta... Kuinka toimia?
 
"nanna"
Meillä alotettu ton ikäisenä soseet makuannoksina. Vielä 6kk iässä saivat vain pienen satsin kiinteetä ja muuten pääasiassa imetin. Sen jälkeen annoskoot suurentuneet ja imetys jäi vähemmälle. Eihän 4kk ikäiselle heti kerralla purkillista sosetta syötetä.
 
"..."
Itse en tuon ikäiselle antanut vielä ollenkaan soseita, vaan vasta 6kk:selle. En tiedä, vaikuttaako tuo korvikkeen antaminen jotenkin tuohon järkevään aloitusikään. Mutta luulisi, ettei ainakaan niin paljon, että soseiden määrän pitäisi vielä tuon ikäisellä mitään kovin kummoisia olla. Kunhan vähän maistelee.
 
Vierras
No anna se sose esim silloinkun itse syöt lounasta ja maitoa vaikka joskus tunnin parin päästä, milloin sitten lapselle sattuu nälkä uudelleen tulemaan?
Lisään vielä että sitten toki kun on useita aterioita päivässä sosetta niin on paljon helpompi jos ottaa ne maidot samaan syssyyn ettei kokoajan tarvi olla ruokkimassa, mutta tossa vaiheessa sillä ei oo niin väliä, asia ratkennee otsestään kun ikää tulee.

Meillä pojalla oli tissilakkoilua 5-7kk iässä, jos anto soseet alle niin ei sitten ottanuy maitoa ennenkuin joskus tunnin päästä, pureskeli vaan tissiä. Imetin sitten välillä ennen ruokaa tai sitten tosiaan vasta pitkän aikaa ruokailun jälkeen ja kun aterioita oli 5 päivässä niin tuntu että lapsi söi koko ajan(yöimetyksen lopetin joten varmaan senkin takia tankkaili tiheään). Äkkiä se sityen kuitenkin meni ohi ja nykyään taas tissi maistuu milloin vaan.
 

Yhteistyössä