Antaisitko 10v ikäisen lukea Tuntemattoman sotilaan?

bud
Itse luin kyseisen kirjan lukioikäisenä. Onhan se kirjana hyvä, mutta toki raskas luettava. Mulla on sellainen tunne, että poika ei mitenkään pysty tuota lukemaan. En tiedä, miksi oli saanut edes lainata tuon koulupäivän aikana kirjastoautolta. Tai miksi edes halusi.
 
bud
Meillä on Tuntematon kotonakin, poika ei sitä tiennyt, vaan oli siis lainannut sen. Tähän asti poika on lukenut lähinnä Aku ankkoja ja Risto räppääjiä. Sanoin pojalle, että tuo kirja on sata kertaa niin pitkä ja raskas kuin kokeeseen luku. Eniten hirvittää ajatus siitä, että lapsi lukisi sotakirjaa.
 
"vierastus"
Kyselisin vähän miksi hän haluaa sen lukea. Periaatteessa kirjoja ei pitäisi sensuroida, sillä lapset käsittelevät asioita omalla tasollaan. Hmm. Lukisin sinuna varmaan pojan kanssa yhdessä alkua. Pyydä, että poika lukee sulle ääneen tai sinä luet hänelle tai sit luette hiljaksiin yhdessä, että voitte keskustella samalla.
 
Ei romantisoinnille
En Tuntematonta sotilasta, mutta alkuperäisen Sotaromaanin kyllä. Sensuroidut kohdat mukana antavat realistisemman kuvan sodasta ja esimerkiksi naisten roolista tantereella.
 
bud
Puuhippa heko heko, oli pakko sitten heittää asiaton kommentti. Poika ei ole vielä saanut lukemista aloittaa ja tuskin saakaan. Meillä on tarkat rajat pojalla. Ei ole mitään sotapelejä tms, mitä taas monissa kaveriperheissä saa lapset pelata.
 
"vieras123"
No ettei se lietso noin nuorta poikaa sota-innokkaaksi. Mä en kannata sotimista missään muotoa.
Mielestäni kirja on hyvin silmät avaava teos. Itselläni ei ollut mitään käryä sotilaiden sielun maailmasta tai paljoa suuria linjoja ihmeellisempää tietoa sodasta, ennenkuin luin ko. kirjan.

Kirja ei tehnyt minusta sotahullua. Tosin mieheni on hieman sotahullu; siinä mielessä, että tietää todella paljon sotien historiasta, koska on ollut lapsesta saakka kiinnostunut. Mutta ei tosiaankaan ole mikään räiskinnän ja tappamisen ystävä tai kannata/toivo sotaa. Eli mielestäni hänen "sotahulluutensa" on hyvää sorttia ja arvostan hänen historian tuntemustaan. En ymmärrä miksi kukaan haluaisi kieltää historian opiskelun lapseltaan.
 
Puuhippa heko heko, oli pakko sitten heittää asiaton kommentti. Poika ei ole vielä saanut lukemista aloittaa ja tuskin saakaan. Meillä on tarkat rajat pojalla. Ei ole mitään sotapelejä tms, mitä taas monissa kaveriperheissä saa lapset pelata.
Asiaton kommentti? Tuleeko sun lapsesta natsi jos se lukee keskitysleirien meiningistä?
Jos ihminen lukee jostain surullisesta ja ikävästä aiheesta ja haluaa elää sitä sen jälkeen niin silloin ei ole kaikki ihan kohdilaan. Mutta jos asiasta kiinnostuu ja haluaa oppia asiasta enemmän jotta sitä ymmärtäisi niin se on tervettä.
 

Yhteistyössä