Illan aikataulu?

  • Viestiketjun aloittaja koti äiti.
  • Ensimmäinen viesti
koti äiti.
Perheet jossa alle eskari-ikäisiä lapsia: monelta teillä syödään päivällistä,monelta iltapalaa ja mitä siinä välissä tapahtuu? Monelta lapset nukkumaan? Kerro vielä ovatko lapset kotihoidossa/päivähoidossa kodin ulkopuolella?

Meillä 2- ja 4-vuotiaat lapset,kotihoidossa. Tällä hetkellä rytmi menee niin että ruoka 17.30-18 aikaan ja iltapala n20,sen jälkeen iltatoimet ja nukkumaan. Ruoan ja iltapalan välissä pyritään olemaan lasten kanssa,siis joko toinen vanhemmista tai molemmat,eli tv/tietokone/tabletti ym härvelit pysyy illan kiinni. Lapset nukahtaa n21 tai vähän jälkeen.
 
"äitee"
Meillä laoset 1 ja 4v. Olen 50% töissä, vanhempi lapsi 3pv viikossa p.kodissa, nuorin lapsi hoidetaan kotona. Syödään päivällinen ennen pikkukakkosta yleensä. Klo 18 usen mennään iltakävelylle koska on koira. Iltapala klo 19 maissa. 1v sänkyyn 19.30, 4v klo 20-20.30.
 
"..."
3v kotihoidossa. Päivällinen n.16.30-17, iltapala 19.00, nukkumaan 20.00. Päivällisen ja iltapalan välissä Pikku Kakkonen ja sen jälkeen muuta oleilua. Saatetaan mennä pihalle/lapsi vielä hetkeksi naapuriin tai leikitään sisällä. Iltapalan jälkeen lelujen siivous ja ensimmäinen lukuhetki. Sitten hammaspesut ja lyhyt satu vielä sängyssä.
 
Vierras
Lapset 0, 3, 5. Olen kotihoidontuella. Yhtenä iltana viikossa on isompien lasten jumppa, yhtenä iltana on vauvan muskari. Yhtenä iltana käydään yleensä uimassa. Koti-iltoja on siis aika vähän(vaikka ei noihin tietty koko iltaa mee, muskariin esim matkoineen 45min), ruokailut menee siis vähän noiden harrastusten mukaan. Mutta periaatteessa syödään viideltä ja iltapala kasilta, ysiltä nukkumaan iltasadun ja pesuken jälkeen. Vauvaa nukutan juuri.
Ruuan jälkeen katsovat pikkukakkosen ja sen jälkeen aikuiset katsoo usein kuuden uutiset. Sitten joko vapaata oleilua tai usein lähdetään 7 aikaan vielä hetkeksi ulos, pyöräilemään, kävelylle tms(usein emme iltapäivisin ehdi ulos vauvan päiväunien, kotitöiden yms vuoksi)
Tosiassa pitäisi enempi ehtiä tehdä noita sisähommiakin, askarrella, piirtää, pelata yhdessä lautapelejä jne. Harmittavan vähän jää sellaiselle aikaa.
 
rennolla otteella
meillä 1-v,3-v,ja 5-v.syödään jokapäivä eriaikoihin tilanteen mukaan eli ei ole rytmiä,menoje mukaan,yleensä päivällä 14-16,lepohetki tai sitten ei...pienin tarttis tirsat mut mökä ja meininki on välillä sellasta et aina ei onnistu..ulkoilua viimeistään 17 aikaan,harvoin katotaan pikkukakkosta koska lepohetkellä jotain töllötystä..ltapala 19 tai 20,ja n.21 nukkumaan.Iltaisin pelaillaan ja leikitään
 
"Wii"
Päivällinen on yleensä 16.30-17.30 välillä, riippuu monesta asiasta. Piirrettyjä katselevat heti hoidosta tultuaan (haetaan klo 14.30) joten ruuan jälkeen ei enää telkkua avata. Usein ulkoillaan ja leikitään jotain jonkin aikaa mutta kylläpä se ilta menee paljolti myös kotihommiin... Klo 19 suihku, 19.30 iltapala ja 20 ovat molemmat sängyssä. Luen aika kauan heille iltaisin, puolisen tuntia ehkä, sitten sammuu valot.
Ja lapset siis 4,5- ja 6-vuotiaat ja ovat päivähoidossa ja eskarissa, jonne menevät klo 7 aamulla.
 

Yhteistyössä