Missä iässä teidän lapsilla on alkanut hiki haista? Mitä deodoranttia suosittelet?

  • Viestiketjun aloittaja "Lissu"
  • Ensimmäinen viesti
"Lissu"
Tänään ekaa kertaa totesin että kohta 9 v täyttävällä tytöllä ihan rehellisesti hiki haisee kainaloissa. Muita murrosiän oireita ei ole... tästäköhän se nyt alkaa? Missä iässä on muilla alkanut hiki haista ja kuinka pian siitä sitten murrosikä muuten alkanut?

Tytöllä on herkkä ja atooppinen iho, joten deodoranttivinkkejä kaipaisin?
 
V.ieras
Oikeastaan hiki itsessään ei haise. Haju tulee iholla olevista bakteereista. Että kannattaa koittaa ihan ensin kainaloiden hyvää pesemistä, vaikka ihan aamuin ja illoin.

Dödöt kumminkin on tuon ikäiselle aika tujua tavaraa.
 
"Lissu"
Kun nyt tässä googletin, niin hien pitäisi alkaa haista vasta murrosiän jälkeen, ei sitä ennen. Ja lapsella yleisimmät hienhajun syyt on vierasesine nenässä (!!?) sekä diabetes.

Täytyy nyt pestä huomenna kainalot oikein huolella ja tutkia vieläkö haisee, jos haisee niin lääkäriin. Tänään oli tosin uusi paita päällä, joten ehkä johtuikin paidasta? Jotkut paidat vaan alkaa heti haista kainaloista.
 
viera.s
[QUOTE="Lissu";30273158]Kun nyt tässä googletin, niin hien pitäisi alkaa haista vasta murrosiän jälkeen, ei sitä ennen. Ja lapsella yleisimmät hienhajun syyt on vierasesine nenässä (!!?) sekä diabetes.

Täytyy nyt pestä huomenna kainalot oikein huolella ja tutkia vieläkö haisee, jos haisee niin lääkäriin. Tänään oli tosin uusi paita päällä, joten ehkä johtuikin paidasta? Jotkut paidat vaan alkaa heti haista kainaloista.[/QUOTE]

Höpö höpö, kyllä hienhaju ainakin empiiristen havaintojen perusteella on ensimmäisiä murrosiän merkkejä. Tuo vierasesine nenässä on varmaan joku huumorijuttu...

Minulla alkoi hiki haisemaan 10-vuotiaana ja koska dödöä ei minulla ollut, yritin estää hajua hinkkaamalla kainaloihin paksun kerroksen saippuaa. Jota en siis pessyt pois, pelkkä huolellinen peseytyminen ei todellakaan auttanut. Saippua toimi huonosti ja ärsytti ihoa pahasti, dödö olisi ollut 100 kertaa parempi vaihtoehto.

Luokalla oli tuohon aikaan yksi toinenkin dödötön haisuli ja kyllä hänen hajustaan ainakin selän takana supistiin. Joten kiusaamisen ehkäisemiseksi on tärkeää hankkia se dödö silloin kun asia ajankohtaiseksi tulee. Aamuinen pesu ei useimmilla estä hienhajua koko päivää.
 
"henni"
Hien pahan hajun tekee bakteerit. Eli että kainalot pestään saippualla ja esim pesusienellä. Ei hinkata kainaloita enää sen jälkeen kun on alapäätä pesty. Käytetään puhdasta hyvin kuivunutta pyyhettä (ei teinin huoneessa mytyssä lojunutta), ja käytetään puhtaita vaatteita, vaihdetaan tarpeeksi usein ja pestään kunnolla.
 
nopdjsjts
Meillä tytön kainalot alkoivat haista rehdille hielle esikoulussa, 6-vuotiaana. Tuolloin asiasta kysyin neuvolasta ja myöhemmin koululääkäriltä ja sanoivat, että on aivan normaalia että tuon ikäisellä jo hiki haisee. Mutta painottivat sitä, että heti jos jotain muita murrosikän merkkejä ilmaantuu, niin yhteyttä lääkäriin. Pesut aamuin illoin hellävaraisella saippualla eivät meillä auttaneet, joten nyt on käytössä deodorantti. Apteekista ostettu Vichyn hajusteeton ja alumiiniton dödö. Tällä hetkellä tyttö on 8-vuotias eikä mitään muita murrosiän merkkejä ole ilmaantunut.
 
vierailija
no esim. 13v. pojalla ei hiki haise edes urheilusuoritusten jälkeen vaikka on "hikinen". Suihkussa käy säännölleen... ei ole dödöt käytössä.

Tyttö 14v. ei myöskään haise hielle milloinkaan ja urheilee 5 krt viikossa.
 
vierailija
Itse sain ekan dödön ala-asteikäisenä ja samoin moni luokkakaveri. Ihan normaalia, että ennen kunnon murrosikää alkaa hiki haista. Sain myöhemmin vähän vahingossa selville, että selän takana oli puhuttu pahaa hienhajustani, vaikka en ollut sitä itse edes tiedostanut. Äiti osti hajusteettoman dödön heti, kun ekan kerran sattui eräänä iltana hajun huomaamaan.
 
Kun nyt tässä googletin, niin hien pitäisi alkaa haista vasta murrosiän jälkeen, ei sitä ennen. Ja lapsella yleisimmät hienhajun syyt on vierasesine nenässä (!!?) sekä diabetes.

Täytyy nyt pestä huomenna kainalot oikein huolella ja tutkia vieläkö haisee, jos haisee niin lääkäriin. Tänään oli tosin uusi paita päällä, joten ehkä johtuikin paidasta? Jotkut paidat vaan alkaa heti haista kainaloista.
Tämä nyt tulee vähän myöhässä, mutta ei nyt missään tapauksessa murrosikää lähestyvänkään lapsen hienhajun kanssa lääkäriin.

Meillä alkoi pojalla hiki haista siinä 12-v, LV:n hajusteeton dödö ei pitänyt lainkaan, päädyimme ostamaan Axea, jota luokkakaveripojatkin käyttävät. Eipä enää haissut.

Itse asiassa säälin sitä 6 lk opettajaa. Luokassa velloo valtaisa hienhaju ja moninaisten dödöjen haju. Opeta nyt siinä sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Siinä 13-14v iässä.
Ei tosin haise kun syö oikein.
Lapsilla oli joskus myös finnejä kasvoissa, mutta he vähensivät hiilareita, eivätkä syö muuta kuin kokoruokaa (vähiä poikkeuksia lukuunottamatta) niin kasvot puhdistuivat täysin n. kuukaudessa.

Muutenkin iloisia tasapainoisia teinejä vaikka pitäisi olla teiniangstana.😁
Suytän tästäkin ruokavaliota ja urheilua.🤗
 

Yhteistyössä