Miksi Itämerellä ei voi seilata isoja ja hulppeita risteilyaluksia?

  • Viestiketjun aloittaja cruise
  • Ensimmäinen viesti
......
Siis johan nuo Ruotsiin ja Viroon seilaavat paatit ovat ihan älyttömiä verrattuna kaikkiin muihin vastaaviin lyhyisiin lauttayhteyksiin. Vain nuo uusimmat Karibian risteilijät ovat isompia ja mukavampia. Sellaisille taas ei löydy Itämerellä asiakkaita, kun meri on turhan kolea ja harmaa. Jopa Välimerellä risteilevien alusten valtaosa on aika kuppasia.
 
risteilyt
Kyllä noihin maailman hienoimpiin, myös Suomessa käyviin risteilyaluksiin pääsee matkustajaksi. Ei tarvitse kuin varata netissä risteily, MAKSAA, lentää vaikkapa Southamptoniin ja hypätä kyytiin. ne käyvät kaikissa Itämeren pääkaupungeissa ja jos haluat katsella niitä, niin on mentävä meren rannalle.
 
"123"
Tukholmassa satuttiin olemaan samaan aikaan jonkun luxus-risteilijän kanssa. Hyteissä omat parvekkeet, kannella tenniskenttää ja uima-allasta jne. Alkoi meitä kuskaava Gabriella vaikuttamaan entistäkin enemmän pelkältä vitsiltä :D Mutta, sellaista se on olla köyhä.

Olisikohan tuo iso alus ollut saksalainen? Piti pistää nimi muistiin ja tsekata netistä, mutta tietysti unohdin.
 
"Killi"
Mistä mihin niiden tulisi seilata? Eipä ainakaan Helsinkiintai Tukholmaan koska Kustaanmiekka on ahdas jo nykyisille, samoin kuin saaristo Tukholman edustalla. Luotsi saattaa jopa Ahvnanmaalle saakka.
 
"niin"
Miten niin ei seilaa? Tänäkin kesänä vaikka kuinka monta! Mekin on käyty yksi risteily. RCL:n Brilliance of the seas oli oikein mukava. Ei niin iso kuin Liberty of the seas, jolla oltiin Välimerellä tai Oasis of the seas Karibialla, mutta hieno ja siisti.
 
miksi niin
Seilaahan niitä, kuten tuossa jo aiemmin todettiin. Ei tosin niin paljoa kuin Karibialla tai Välimerellä, syistä jotka myös todettiin. Itämeri on vähän vähemmän houkuteleva turistikohde niihin verrattuna. Kyllä ne laivat mahtuisivat, mutta tulijoita tänne on vähemmän.

Yhtä hyvin voisi kysyä, miksi Itämeren rannoilla ei ole samanlaisia rantahotelleja kuin Välimerellä.
 
vierass
Kuten muutkin vastasivat, seilaahan siellä. Esim. tällainen käy Helsingissä

http://www.princess.com/learn/ships/gp/#.VBlwSxA3nfg

Käy joskus katselemassa Jätkäsaaressa mitä sieltä löytyy. Ei nuo paatit mahdu Katajanokalle tai Eteläsatamaan.
 
Cruise control
I´ve been on a one-week cruise around the Baltic Sea on RCCL Vision of the Seas visiting Stockholm, Helsinki, Saint Petersburg, Riga, Gdansk and Visby in that order. Not the largest ship in the world but still mighty.
 
vierass
Koska kun tulee vahankin hienompi paatti, jossa ei saa esim. juoda omia juomia, niin sitten itketaan iltiksessa, etta kalsareita pengotaan piilopullojahdissa satamassa. Siksi.
 
Semiseko
Muutamat tutut käyvät ihan säännöllisesti Karibialla risteilemässä. Hinta-laatusuhde on ihan kilpailukykyinen verrattuna moneen muuhun lomamatkaan, tietysti lennot pitää maksaa päälle. Laivalla ei mene rahaa mihinkään, kun kaikki kuuluu hintaan. Se risteily luxuslaivalla on joka tapauksessa hintava niin eikös ole mukavampi lähteä sitten vähän eksoottisempiin maisemiin?

Aika moni purkki seilaa Itämerellä puolityhjänä. Suosituimpia lienevät nämä nopeat laivat Hki-Tallinna. Ja ehkä Viking Grace, jolle kai ollaan hankkimassa sisaralusta? Minusta Grace on kiva laiva, vaikkei se mikään loistelias olekaan. Ei täällä riitä asiakaskuntaa isommille laivoille eikä muutenkaan olla valmiita panostamaan luxukseen.
 
"nasuli"
[QUOTE="123";30274741]Tukholmassa satuttiin olemaan samaan aikaan jonkun luxus-risteilijän kanssa. Hyteissä omat parvekkeet, kannella tenniskenttää ja uima-allasta jne. Alkoi meitä kuskaava Gabriella vaikuttamaan entistäkin enemmän pelkältä vitsiltä :D Mutta, sellaista se on olla köyhä.

Olisikohan tuo iso alus ollut saksalainen? Piti pistää nimi muistiin ja tsekata netistä, mutta tietysti unohdin.[/QUOTE]

Parvekkeellisen hytin sentäs saa ihan Hki-Tukholmaristeilylläkin, jos ottaa Siljalla Commodore-luokan hytin. On aika mukava, vaikkei mikään luxuslaiva olekaan..
 

Yhteistyössä