jos ei varaa yksityiselle, lääkärin pääsy on tehty mahdottomaksi

  • Viestiketjun aloittaja "kuura"
  • Ensimmäinen viesti
"kuura"
yritin eilen soittaa aikaa terveyskeskukseen, jätin soittopyynnönkin johon ei ikinä vastattu. tänä aamuna soitin uudestaan ja jätin TAAS soittopyynnön. ponin perse että kyrsii!!!!!!!!! :headwall: yksityiseen meillä ei todellakakaan ole varaa :( !

ja tilanne on siis se, että tytär 7vuotta on o ollut nyt viikon kipeä. tytöllä on astma, mikä painuu herkästi keuhkoihin. on lukemattomia kertoja maannut päivystyksessä lisähapessa ja kuumettoman keuhkokuumeen sairastanut kolmesti, mikä on epätavallista mutta johtuu ilm. astmasta ! joten, emme uskalla laskea kouluun kun yskii noin pahasti ja selvästi ottaa henkeen. haluaisimme lääkärin kuuntelevan keuhkot!
 
Joo, emmäkään jäis kattelee tollasen kohtelun jälkeen. Likka kainaloon ja menoksi, päivystykseen, sairaalaan, terveyskeskukseen - aika sama tossa vaiheessa kunhan menet, etkä jää palstalle ruikuttamaan. Toivottavasti tyttö on kunnossa.
 
popopopo
Asia lienee kuntakohtaista, mutta kyllä meillä päin ainakin silloin kun tarvitsee pääsee terveyskeskukseen. Ja palvelukin on hyvää. Marssi sinne terveyskeskukseen ja mene tiskille pyytämään aikaa tai odota iltaan ja vie lapsi lasten päivystykseen.
 
bbierass
Menisin myös suoraan päivystykseen, jos tilanne on hälyttävä. Tosin jos lapsi hyvin sairas, n laittaisi kouluun. Tak sanoisin, että käy kouluterkkarilla. Enkä tajua mitä tarkoittaa että astma painuu keuhkoihin
 
ahdistunut ap
tietysti on sitten päivystys, mutta odottaa kolmesta kuuteen tuntia juoppojen seassa lapsen kanssa.. :( eivätkä tykkää, jos sinne ryntää soittamatta! varsinkin kun kyse on sitä että PELKÄÄN keuhkokuumetta ilman, että tytär olisi (vielä) henkitoreissaan ja haluan vain tarkistuttaa asian
 
KUN SINNE EI NOIN VAIN MARSSITA !!! et pääse lääkärille, jos sinulla ei ole aikaa. piste.
Mutta sinne voi mennä ja sanoa, että antakaa meille aika, kiitos.

Jos ajan saa heti, niin kiva. Jos 5 tunnin päähän, niin sitten menette kotiin odottelemaan, että kello käy. Tai jos lapsen tilanne todella on se, että on vaikea hengittää, niin jäätte tietenkin odottamaan sinne...jos tilanne vaikka paheneekin, niin varmasti pääsette tuolloin päivystyksenä kaikkien jonojen ohi.

Me on marssittu tk:hon kahdesti vastaavassa tilanteessa ja heti ollaan lääkäriin päästy. Toinen kerta oli täällä kotikonnuilla, toinen kerta muutama kk sitten aivan toisaalla, eli kyllä sinne voi mennä.
 
ikiuni
Nykyään on vaikea saada aikaa lääkärille. Sain ajan työterveyslääkärille. Piti sitten mennä kipeenä toiselle paikkakunnalle.
Naapuri paikkakunnalla pääsee lääkärille helpommin kuin täällä. Senkus vaan ilmoittautuu päivystyksen luukulla.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
"huoh"
tietysti on sitten päivystys, mutta odottaa kolmesta kuuteen tuntia juoppojen seassa lapsen kanssa.. :( eivätkä tykkää, jos sinne ryntää soittamatta! varsinkin kun kyse on sitä että PELKÄÄN keuhkokuumetta ilman, että tytär olisi (vielä) henkitoreissaan ja haluan vain tarkistuttaa asian
No ei ne paljoa voi valittaa soittamatta jättämisestä, jos eivät itse vastaa puhelimeen tai soittopyyntöihin. -.-'

Ihan samanlainen keskustelu ollut aiemminkin terveyskeskuksista...
 
Vierass
Yksi keino päästä lääkärille on mennä takaoven kautta. Meillä sairaanhoitajan vastaanotolle pääsee helposti, kun vaan menee paikalle ja odottaa. Jos sairaanhoitaja katsoo aiheelliseksi, niin hänen kauttaa pääsee lääkärille jopa saman tien.
 
popopopo
Toivottavasti ap on jo saanut lapsensa hoitoon, mutta tuo edellisen vastaajan ehdottama hoitajavastaanotto on hyvä idea. Hoitaja ohjaa lääkärille, jos tarvetta on. Ja niin kuin muutkin sanoi, niin sinne terveyskeskukseen voi myös marssia sisään, jos tilanne on akuutti, eikä mikään syylän poisto.

Ihmiset aina valittaa julkisesta terveydenhuollosta ja siitä, ettei sinne pääse. Sitten ei vaivauduta selvittämään mitä palveluja on olemassa ja kuinka niihin hakeudutaan. Mä oon joka kerta päässyt terveyskeskukseen ja saanut lapsenikin hoitoon, kun tilanne on sitä vaatinut. Välillä olen tosiaan ottanut jalat käyttöön ja mennyt toimistoon kyselemään aikaa, kun on ollut kiire sellainen saada. Meillä lapsilla on vakuutukset, mutta käytän mieluummin terveyskeskusta, koska sieltä saa asiallisempaa hoitoa. En kaipaa ylikohteliasta palvelua, turhia kokeita ja turhia reseptejä, joita kokemukseni mukaan yksityisellä helposti saa.
 

Yhteistyössä