munasolun kiinnittyminen kierukan poiston jälkeen?

  • Viestiketjun aloittaja alkaanaurako
  • Ensimmäinen viesti
alkaanaurako
Hei vaan, älkää kiitos naurako, mutta onko mahdollista... kun minulta poistettiin eilen kuparikierukka, ja aamulla tuli muutama sormenpään kokoinen tippa verta, niin jos se munasolu olisi hedelmöittynyt jo muutama päivä sitten, ja pääsi vihdoin kiinnittymään kun kierukka poistettiin? Onko se edes mahdollista? kunhan mietin... :>
 
juuh
Olen itse joskus pohtinut samaa :) . Kyllä se voi olla mahdollista, sillä kuparikierukka voi pettää (todella harvoin), mutta verta voi tulla myös siitä, että kierukka poistettiin, se kuitenkin riuhtaistaan sieltä pois. Missä kohti kiertoa se sinulta poistettiin?? Jos menkat eivät ala kuulua, nii kannattaa tehdä ihan varmuuden vuoksi testi :)
 
app
Eli en ole ainoa! No ovulaation olisi pitänyt olla 13.9-18.9 eli juurikin siihen aikaan otettiin pois. :) siksi juuri pohdinkin. Ja eikö kuparikierukka estä nimenomaan sen kiinnittymisen, ei hedelmöittymistä? Voin toki olla väärässä. :) tässä vaan on malttamattomana kun yritys aloitettu. :)
 
juuh
Yleensä hormoniton kuparikierukka estää myös kiinnittymisen lisäksi hedelmöityksen. Jos kuitenkin siittiöt ovat päässeet munasolun luo ja joku niistä hedelmöittämään sen, niin on mahdollista tulla raskaaksi. Hedelmöittynyt munasolu kiinnittyy kohtuun noin viiden päivän päästä ovulaatiosta. Raskaus on kuitenkin hyvin epätodennäköinen, sillä jokaisella naisella on noin 20% mahdollisuudet tulla raskaaksi kierron aikana. Ei kannata toivoa liikaa, jotta ei sitten pety, jos kuukautiset alkavat :(
 
tipat
Eiköhän ne tipat tule siitä kierukanpoistosta eikä munasolun kiinnittymisestä. Mutta totta kai on pieni mahdollisuus, että hedelmöityt tässä kierrossa. Todennäköisempää kuitenkin tuo poistosta johtuva tiputtelu.
 

Yhteistyössä