Tuorelihan säilyvyys?

  • Viestiketjun aloittaja hyi
  • Ensimmäinen viesti
hyi
Me ollaan siirrytty ostamaan liha tuoreena lihakaupasta. Ostetaan aina ainakin 4 päivän ruuat kerralla. Miten lihat pitäis säilyttää?

Mä aattelin, että nakkaan vain jääkaappiin, mut niissä alkaa näkyä jo päivän-parin päästä harmaita alueita. Mies sanoo, ettei ne mitään haittaa, mut mun on vaikea syödä kun en tiä onko ne mennyt jo pilalle. Pitäskö siis nakata kaikki suoraan pakkaseen? Se sulattaminen on niin pyllystä, en jaksais sitä aina tehä, ku siinähän menee koko päivä. Pitäs keretä vielä töissäki käymään ja kaikkea muuta, ei voi ihan koko päivää sitä ruokaa laittaa.
Just nyt on jääkaapissa eilen ostettua jauhelihaa kilo ja kassleria kilo. Tänään teen lihapullia, ajattelin käyttää puolet jauhelihasta, mut luin jostain et se pitäs kaikki käyttää viimeistään seuraavana päivänä ostosta. Onko näin?
 
vierass
Jauheliha pitäisi käyttää aina seuraavana päivänä, se pilaantuu tosi helposti, koska siinä on rakenne rikottu.

Liha pitäisi säilyttää kylmässä, mieluiten melkein 0 asteessa, vähintään alle 4 asteessa. Moni jääkaappi on tuota lämpimämpi. Paremmissa jääkaapeissa on ns. 0 osasto lihan säilytystä varten.
 
hyi
Ok. Meillä ei oo 0-osastoa ja jääkaapinki lämpötila on mitä on, vaihtelevaa, rikki koko vekotin. Pidän lihat alimalla osastolla joka on aina kylmin. En ole kyllä taas aikoihin mitannut niitä asteita..
Mut teen nyt siis niin, et koko lihasta pullat ja niistä puolet pakkaseen. Ton kasslerin voi varmaan viel huomennaki tehä.
Kai täytyy sit alkaa tehä sillei et ottaa jauhelihan osiin ja pakkaseen.. On kyl nii tympeetä puuhaa! Se lihakauppaki on nii kaukana ettei viiti jokapäivä käyä ja on vaa kuuteen asti auki et tietää extra-hoputusta niinä päivinä ku käydään.
 
"Veera"
No eihän se oo enää tuoretta lihaa jos sen pakastat, yhtä hyvin voit sitten ostaa marketista? Vai miksi haluat ostaa nimenomaan lihakauppiaaltasi?
Tuore liha säilyy huonosti, siitä valmistettu ruoka taas varsin hyvin, helposti kolme päivää. Eli jos paistat sen jauhelihan niin voit käyttää sen vaikka jauhelihakeiton/kastikkeen/makaroonilaatikon/pizzan tekeen vielä sunnuntaina.
Muutenkin kannattaa tehä enempi ruokaa kerralla, pari kokkailupäiväö viikossa ja muuten lämmittelee jääkaapista niitä ruokia. Keitot, padat, laatikot paranee vaan jääkaapissa.
 

Yhteistyössä