Mitä on tavoitteellista varhaiskasvatusta?

  • Viestiketjun aloittaja vasu hasu masu
  • Ensimmäinen viesti
vasu hasu masu
tai mitä se niinku sisältää oikeastaan? Aina nuo päiväkotien vasut vai mitä lie on kirjoitettu kaikenlaisineen ammattitermein ettei tällainen tavan pöljö äiti ymmärrä...
 
Etkö oo pyytäny tätejä suomentamaan? Meijän vasut on aika selkokielisiä tyyliin omatoimisuus, siisteyskasvatus, sosiaaliset taidot yms mitä nyt sisältyy kasvamiseen. Kaikkihan se on tavoitteellista mitä teemme lastenne kanssa päivähoidossa.
 
Kannattaa ilman muuta kysyä mitä mikin termi tarkoittaa. Lastentarhanopettajien työtähän se on ja kukas sitä omasta työstään ei tykkäis jutella. Varaa vaan tätä varten aika, sillä ihan arjen puuhien lomassa ei tähän riitä aikaa.
 
"Tiina"
Se on hieno käsite, jonka tarkoitus on miellyttää pomoja (sekä yksityisissä päiväkodeissa asiakkaita) ja ennen kaikkea pitkällä aikavälillä vaikuttaa positiivisesti päiväkotihenkilökunnan palkkakehitykseen.

Se ei näet ole mikään turha täti, joka tuikitavallisen päivähoidon sijaan harrastaa "tavoitteellista varhaiskasvatusta".
 
lto
Tavoitteellinen varhaiskasvatus on sitä, että päiväkoti ei ole lapsen säilytyspaikka, vaan siellä kartutetaan lapsen taitoja, opitaan asioita jne... niin että lapsella on "reppu" täynnä tarpeellisia taitoja kun lähtee päiväkodista koulutielle. Kaikki lapset tarvitsevat myös tukea jossain asiassa ja kun hän saa päiväkodissa sitä tukea, hän oppii uusia asioita, jotka ovat aikaisemmin olleet lapselle vaikeita. Päiväkodissa ei tehdä asioita huvinvuoksi, vaan siksi että siitä on lapselle hyötyä.
 

Yhteistyössä