Työkkärin työtarjous

  • Viestiketjun aloittaja työtön
  • Ensimmäinen viesti
työtön
Sain erittäin ihanteellisen "työtarjouksen" työkkäristä, vaikka vasta pari päivää sitten ilmoittauduin työttömäksi. Työkkärin virkailija ei silloin kertonut, mitä tällainen tarjous tarkoittaa, olenko jo saanut paikan, vai olenko yksi ties kuinka monesta hakijasta... Onko kenelläkään parempaa tietoa?

Hieman hämää, että kirjeen nimi on työtarjous, mutta silti siinä lukee sähköpostiosoite, johon "hakemukset lähetetään". Tarjous kun kuulostaa siltä, että mikäli sanon kyllä, niin se sitoo myös vastapuolta... Vastasin työnantajalle jo pari päivää sitten, mutta mitään ei ole kuulunut takaisin?!
 
täts
Työtarjous tarkoittaa, että sinua ei ole mitenkään valittu, vaan sitä työtä täytyy hakea.

Ja sitten muuten jos ei hae tai tarkoituksella antaa itsestään huonon vaikutelman työnantajalle niin, työkkäri räpsäyttää sinulle karenssin (pari kuukautta ilman työttömyysetuutta).
 
työtön
Ok, no todella toivon, että saisin paikan! Jotenkin harhaanjohtavaa otsikoida kirje työtarjoukseksi, jos paikkaa kuitenkin saattaa hakea lukuisia muitakin... Yleensä kun tarjoukset ovat sitovia. Ja jos olisin sen tiennyt, niin olisin kirjoittanut hakemukseni toisin.
 
elämäntapa- työtön
Alkuperäinen kirjoittaja työtön;30278499:
Ok, no todella toivon, että saisin paikan! Jotenkin harhaanjohtavaa otsikoida kirje työtarjoukseksi, jos paikkaa kuitenkin saattaa hakea lukuisia muitakin... Yleensä kun tarjoukset ovat sitovia. Ja jos olisin sen tiennyt, niin olisin kirjoittanut hakemukseni toisin.
Väärään sävyyn laadittu hakemus saattaa maksaa sinulle paitsi sen työpaikan niin myös muutaman kuukauden työttömyystuet (karenssi), kun työnantaja tulkitsee sen tahalliseksi provokaatioksi ja ilmiantaa sinut työkkärille.

--------
Me elämäntapatyöttömät sen sijaan olemme sisäistäneet työkkärin toimintatavat ja osaamme vastata työtarjouksiin (silloin harvoin kun niitä tulee) sillä tavoin, että työnantaja tulkitsee meidät huonoiksi työntekijöiksi mutta samalla kuvittelee meidän tosiasiassa haluavan paikan.
 
"vvvv"
Oppi ja ikäkaikki...
Seuraavalla kerralla tiedät. Tai jos mokasit oikein pahasti, niin soita perään ja kysy joko käsittelivät sun hakemuksen. Ja selitä heille, että anteeks anteeks, mutta kun ei ole ennen tarvinnut asioida työkkärin kanssa. Samalla saat vähän esiteltyä itseäsi ja ainakin varmistat että hakemus on menny perille. Ja Aina kun oikein haluat jonkun paikan, nii soita perään. Se antaa kuvaa, että todella haluat paikan.
 
vieras...
Itse olen saanut työkkärin kautta paikan jotain yli 10-vuotta sitten. Sain jatkaa siellä sitten muutoin tuon jälkeen yli 3-vuotta ennen kuin hain muualle töihin. Nyt taas työtön ja mietin miten ne tarkistaa sen olenko hakenut jotain paikkaa jota minulle tarjotaan.
 

Yhteistyössä