Eilen hoplopissa nähtyä

  • Viestiketjun aloittaja "harmaana"
  • Ensimmäinen viesti
vierass
Alkuperäinen kirjoittaja Vasemman käen rukkanen;30279445:
Onhan se ihan tyhmää, että HopLopit rakennetaan joihinkin kauppakeskuksiin, siinä on äitillä tai isällä ihan liian paljon houkutuksia lähteä harhailemaan
Toisaalta tulisiko niissä sitten käytyä, kalliiksikin tulee rakentaa oma rakennus sellaiseen. Me mennään aina isommalla porukalla, yksi vahtii lapsia ja muut shoppailee.
 
voi vide
Ihme holhousta. kun muistelee omakohtaisia seikkailuja ja nykyään omien lapsien menemiset ja olemiset, niin hemmetti vie kaiken maailman rajotuksien kanssako sitä pitää olla. Meillä viilettää viisivuotias naapurin vekaran kanssa viereiseen metsään ja tekevät siellä majaa ja leikkivät ties mitä. Kukaan ei valvo, mutta hyvin menee. Sama se oli itselläkin pentuna. Nuorena sai leikkiä ja olla ilman mitään vahteja.
 
"LaMamanMorbid"
Voi olla, että on holhousta, mutta hyvä asia silti, et vanhemmat velvoitetaan vahtimaan lapsiaan...niin monet kerrat kun esim. laivojen leikkitiloissa on törmännyt sellasiin verttereihin, et oksat pois. Ja ylläripylläri, heillä ei ole ollut vanhempaa katsomassa perään. Ja mitä siinä tapauksessa kun lasta sattuu tms. Kuka hoitaa tilanteen? Ei ainakaan HopLop.
Aivan. Röyhkeät vanhemmat sysäävät omansa muiden vastuulle. Onpa todella hienoa ja rakastavaa...
 
"tii-"
Kukaan ei valvo, mutta hyvin menee.
Mutta jos ei mene? Ymmärrän kyllä että lapset saavat olla keskenään kodin lähellä/lähileikkipuistossa tuttujen kavereiden kanssa.

Kaikki lapset vaan ei pysty olemaan vieraassa paikassa vieraiden ihmisten kanssa kiltisti toimien sääntöjen mukaan. Ja siksi HopLop vähentää omaa vastuutaan "holhoamalla" ja vaatimalla aikuista vahtimaan.
 
vvieras.
Toisaalta on aika jeesustelua sanoa, että lapset ovat vanhempien vastuulla. En minä ainakaan kulje lapsen kanssa niissä HopLopin kiipeilyjutuissa, vaan istun ja seurailen katseella aina silloin tällöin, näkyykö lasta. Ja meidän paikka ainakin on sellainen, että osa leikkipaikoista on näköesteiden takana istujasta katsottuna. Jos siellä jotain sattuisi, niin ehkä huudosta tunnistaisin omani ja voisin mennä auttamaan.
 
noh.
No tottakai HopLop vaatii sen valvojan sinne lapsille. Varmasti moni pärjäisi ilmankin valvojaa, mutta kai te tajuatte minkälaisiin ongelmiin HopLop joutuisi, JOS siellä jotain sattuisi eikä he velvottaisi vanhempia siellä olemaan vahtina.

Nyt kun he vanhemman läsnäolon vaativat, on täysin selkeää että jos jotain sattuu, niin se valvoja (eli vanhempi tai muu) on vastuussa lapsesta, ei HopLop.
 
"henni"
Joo ja jos ollaan ulkona leikkimässä ja tiputaan puusta, nii viereinen lapsi kuitenkin osaa kertoa missä asutte ja sieltä vanhemmat löytyy.

Jos taas tiput päälles hoplopissa, nii sisarus vieressä kertoo että no joooo autolla me tultiin ja äiti lähti kiertelee kauppoja.
 

Yhteistyössä