Montako pentuetta samalla nartulla voi teettää ja kuinka lyhyessä aikaa?

  • Viestiketjun aloittaja sasasas
  • Ensimmäinen viesti
sasasas
Ihmettelen, kun tuttavallani on kennelnimi, kasvattaa chihuja. Maalis-huhtikuussa narttunsa synnytti pennut ja nyt on taas tiineenä. Onko tavallista, että kahdet pentueet vuodessa teetettään samalla nartulla?
 
chihun omistaja
Ja siis vielä ihan erityishuomiona että etenkin chihulle raskaus ja synnytys on raskas kokemus fyysisesti, koiran pienuuden vuoksi. Monesti emo joudutaan keisarileikkaamaankin. En ostaisi koiraa moiselta ihmiseltä. Harmi vaan monet ostajat on tosi tyhmiä tai sitten vaan välinpitämättömiä, joten tälläiset kasvattajat saa vaan jatkaa ja jatkaa...
 
Awr
Kehottaisin sinua ilmoittamaan asiasta vaikka Kennelliitolle tai eläinsuojeluun. Saatais tuo pentutehtailu loppumaan. Sairasta, ei missään nimessä sais noin usein astuttaa.
 
alslkf
Toisaalta itse en noista peräkkäisistä juoksuista pentujen teettämistä ymmärrä, etenkään jos edellinen pentue on ollut iso. Tietysti jos on vain 1 pentu tai pentue, jossa kaikki ovat menehtyneet, niin sitten minusta ei ole välttämättä niin suuri haitta teettää heti seuraavasta.
 

Yhteistyössä