Tolle kohta 3 vuotiaalle tuli hammaslääkäristä kehoitus varata aika tarkastukseen.

  • Viestiketjun aloittaja HippuTAR
  • Ensimmäinen viesti
HippuTAR
Tää on siis ihan uus systeemi, ennen on vaan tullu aika. Mutta nyt tuli kehoite varata aika netin kautta, varaus pitää tehdä kahden kuukauden kuluessa.

Lopussa lukee Että määräaikaisista terveystarkastuksista poisjäävien tuen tarve tulee määrittää, ja asetus mihin se perustuu.

Sit vielä paksulla fontilla:
Asetukseen perustuen tulemme ottamaan teihin yhteyttä, mikäli lapselle ei varata määräaikaistarkastusaikaa tai lapsi ei saavu hänelle varatulle tarkastusajalle.

Ja sama koskee ton mukaan myös neuvola ja kouluterkkarin/lääkärin käyntejä.

Ihan ok, mutta mulle aivan uus asia. Eli esim. neuvolakäynnit ei ookkaan ihan vapaaehtoisia?
 
vierass
Täällä hammaslääkäri totesi, että tuo ajanvarauskehote toimii paremmin, ei tarvitse vanhempien muutella niitä aikoja, kun harvoille ne sopii silloin kun tarjotaan.
 
vieras:)
On ne edelleen vapaaehtoisia, mutta uusi asetus velvoittaa että pitää yrittää aiempaa hanakammin tavoittaa juuri niitä, jotka tukea tarvitsevat mutta jäävät palveluiden ulkopuolelle. Siksi näin. Jos saatte asianne muuten hoiduttua niin se on sillä selvä, mutta jos hammashoitolakäynti jää siksi että masentunut isä tai alkoholisoitunut äiti ei muista, niin terveydenhuollon päästä jahdataan sitkeämmin - ja toki tehdään tarvittaessa lastensuojeluilmoitus, mutta siihen ei riitä se että ei käytä lasta julkisen terveydenhuollon seulontatarkastuksissa.
 

Yhteistyössä