Lähdössä risteilylle nuhaisen lapsen kanssa..

  • Viestiketjun aloittaja laivailijat
  • Ensimmäinen viesti
laivailijat
Eli parin päivän päästä on lähtö Tukholman risteilylle ja nyt lapsille pukkaa nuhaa ja lämpöäkin näyttää olevan. Mietin että jos esim. korvatulehdus iskee kesken reissun, saako laivalta antibioottia vai onko laivalla ees lääkäriä? Vai jäädäänkö suoraan kotiin? Särkylääkettä tietysti otan mukaan varuilta.
 
Bsvvs
Ei niillä taida laivalla olla antibiootteja kun vakaviin tapauksiin. Korvatulehdus ei vaadi antibioottia samana päivänä. Kipulääle riittää ja sitä otat tietenkin itse mukaan. Mut kannattaako lähteä jos lapsi ei nauti reissusta ja tartuttaa muutkin lapset laivalla...
 
***
Ei varmaan ole kellään kivaa olla puolikuntoisen lapsen kanssa reissussa, tuskin edes lapsella itsellään. Kaikki saisivat kivan irti matkasta, jos siirrätte sen myöhemmäksi. Eikä ole kivaa, että lapsi tartuttaa muutkin lapset siellä pallomeressä leikkiessä. Ei ehkä teillekään kivaa saada katseita muilta vanhemmilta. Ainakhan noiden taaperoiden nenät kyllä valuu, mutta jos on noin tuore juttu, en lähtisi reissuun.
 
"fakta"
Ei millään pahalla, mutta koskahan sivistys valtaa suomalaisvanhemmat. Viruksen aiheuttama äkillinen korvatulehdus EI parane antibiooteilla. Eikä bakteerin aiheuttama tulehdus tule yhdessä päivässä (yleensä, siis ikinä).

Eikö teillä ole maktavakuutusta? suosittelen lapsiperheissä pitämään aina voimassa oleaa kun niitä peruutusksi atuppaa just tuon takia tulemaan.
 
Kokemusta on
Ihan tiedoksesi, että lääkärintodistuksella saa rahansa takaisin lukuunottamatta matkustajamaksua. Matkan pystyy siirtämäänkin, kunhan ottaa puhelimen kauniiseen käteen ja soittaa. Vikingillä muistaakseni on sama käytäntö. (Onnistuu ihan hyvin, joutuu vaan lähettämään laivayhtiölle lääkärintodistuksen.)
 
laivailijat
No voi herranjestas, enhän mä tiennyt että matkan siirtäminen/peruminen on ees mahdollista näin myöhäisessä vaiheessa! Toki mä soitan sinne huomenna jos kerta tiiätte että näin voi tehdä. Ja tää on ihan eka reissu lasten kanssa niin enpä ole tuota matkavakuutusta ees ajatellut, nytpähän ajattelen sitäkin.
 
vierass
Mä siirsin kerran reissun lähtöpäivää edeltävänä päivänä (vai peräti saman päivän aamuna) eikä ollut ongelmaa. Puhelimessa sovittiin uus lähtöpäivä ja varaus siirtyi siihen. Jos uusi ajankohta on kalliimpi pitää erotus maksaa mutta kuluja siirrosta ei mene.
 
meiän risteily
Meillä kävi niin, että olimme lähdössä risteilylle Tukholmaan, ja lapsi valitteli korvaansa..Kävimme aamupäivällä päivystyksessä, jossa lääkäri totesi, että lapsella tulehdus korvassa, mutta "vain korvakäytävässä tmv,", saimme hoito-ohjeet ja vielä erikseen kysyin, uskallammeko lähteä risteilylle. Lääkärin mukaan reissu ok, kunhan emme käy uimassa. Laivalla sitten seuraavana aamupvänä lapsella oli tosi huono olo, ja vaikutti kovin kuumeiselta.. Pääsimme laivan sairaanhoitajalle laivan lähtiessä Tukholmasta Helsinkiin, ja siinä vaiheessa potilaalla oli kuumetta 40,2 särkylääkkeestä huolimatta. Siltikään ei korvatulehdus näkynyt, vaan saimme kuumelääkettä, ja kehotuksen olla yhteydessä, mikäli tilanne huononee yön tai illan aikana, ja sitten olisi pitänyt jo ottaa mahdollisesti lääkärihelikopteri käyttöön lapsen sairaalaan siirtoa varten. Pääsimme suht ok kotiin, mutta taas oli käytävä Lastenklinikalla, jossa sitten näkyikin selkeä korvatulehdus, ja hirveät haukut sain lääkäriltä, kun olimme lähteneet sairaan lapsen kanssa reissuun. Reissu meni vituralleen, mutta eniten korpesi se, että nimenomaan kysyin aiemmalta lääkäriltä mielipidettä, ja hänen mielestään ok lähteä. Ikinä en olisi lähtenyt, jos oisin tuloksen tiennyt ennalta; kellään meidän porukassa ei tosiaan ollut mukava reissu.
 
viera.s
Äskettäin meillä oli tilanne, että lapsella oli flunssa ja vähän kuumettakin lähtöä edeltävänä päivänä. Ei kuitenkaan enää lähtöpäivänä ja vointi oli muutenkin hyvä. Joten lähdettiin reissuun ja kivaa oli. Risteilyn hinta ei ollut kynnyskysymys, vaan se että olimme järjestäneet vapaata ja tuttavaperhe oli tulossa myös. Ei siis siirtäminen olisi auttanut, ainakaan samanlaisena reissu ei olisi toteutunut.

Korvatulehdusta tai muita jälkitauteja en osaa pelätä, koska lapsella ei ole niitä koskaan ollut. Ja mitä tartuttavuuteen tulee, niin eipä sitä muutenkaan yhtä kuumeetonta päivää pidempään voi kotona yleisvoinniltaan normaalia lasta pitää, jos vanhemmat käy töissä.
 
bbierass
Ootte te prj...n juntteja kun ette tajua perua lähtöä kun lapsi on kipeä...kun o viimeiset pennit laitettu reissuun niin mentävä,on,vaikka ois ihan kamalaa kaikilla ja lapsen tauti pahenee ja kaikki saa tartunnan.. Niin sekaisin,menee pää, ettei pysty enää tsekkaamaan edes peruuusehtoja. Jis nyt menee säästöt hukkaan yhyy.
 
Hoh hoijaa mitä vastauksia. No, mä en oo kovin hysteerinen nuhan tai pienen pahan olon kanssa, eli jos olisin Sinä ja lapsi olisi huomenna (ja lähtöpäivänä) tolpillaan ja leikkis niin lähtisin ilman muuta. Ottaisin lääkearsenaalin mukaan. Kurjaahan se on perua matka jos siitä on jo lapsillekin puhuttu. Taitaa tulla kuraa niskaan, mut näin mä tekisin.
 
laivailijat
No eipä ole vaihtoehtoja oikein siirtää. Meillä on nyt mahdollisuus perheenä mennä koska ollaan molemmat töissä. Ja kyllä, inhottaisi perua koska lapsi on tietoinen reissusta. Kyllä 3v ymmärtää ja osaa pettyä pahasti. Toki jos kuumetta on kovasti, niinkun nyt näyttää nousevan yli 38 emme lähde tietenkään. Toivotaan että vielä ehtii parantua.
 

Yhteistyössä