perhepäivähoito aamupuuro ei laske.

  • Viestiketjun aloittaja "hops"
  • Ensimmäinen viesti
"hops"
Pakko kysyä miten muut tekee. Meillä lapsi joka ei ole aikoihin syönyt puuroa nyt aloitti päivähoidon ja sielä on tietenkin aamulla puuro jota poika ei edes maista tai voi vähän kielen päällä maistaa mutta se mikä häirittee on se ettei saa sitten mitään aamupalaa jos ei puuro laske. Onko tämä siis yleistä??
 
Millä se hoitaja perustelee sen ettei saa mitään? Yleensä silti se ateriaan kuuluva leipä/tuorepala annetaan ja juotavaa ellei puuro mene. Mutta muilla aineksilla ei sitte täytetä vatsaa. On meilläkin niitä jotka mieliuusti tankkaisivat leivällä ja maidolla puuron ja ruoan sijaan.
 
Puurohullu
Meidän lasten päikyssä on tarjolla puuron lisäksi leipää ja jotain tuorepalaa. Puuroa ei ole pakko syödä. En veisi lasta pph:lle jos siellä on "natsimeininki". Elämän tosiasia on se että kaikki eivät kykene puuroa syömään.
 
"hops"
Kyseessä yksityinen ja perustelee sillä että heillä tavataan syödä puuroa aamulla jos maistaa niin saa jotain muuta mutta poika ei suostu maistamaan.
Kai se jotain juotavaa silti saa...
ja poika syö kotona normaalisti leipää tai karjalanpiirakkaa.
 
[QUOTE="ihmetys";30281112]Miksi lasta ei totuteta kotona kunnolliseen aamupalaan, eli puuroon?[/QUOTE]

Voi se stoppi tulla vaikka ois tottunu. Omallekin tuli jossain kohtaa. Sitten ei syöny sitä millään. Nykyään menee ajoittain. Ei se kaikki aina oo kiinni totutuksesta ja opettamisesta.
 
Äippä koti
[QUOTE="hops";30280890]Pakko kysyä miten muut tekee. Meillä lapsi joka ei ole aikoihin syönyt puuroa nyt aloitti päivähoidon ja sielä on tietenkin aamulla puuro jota poika ei edes maista tai voi vähän kielen päällä maistaa mutta se mikä häirittee on se ettei saa sitten mitään aamupalaa jos ei puuro laske. Onko tämä siis yleistä??[/QUOTE]

Meilläkään ei kyllä puuro ole oppinut laskemaan niinkuin ei 3 vuotias poikakaan, mutta puuroa osaa kyllä SYÖDÄ ja se laskeutuu kurkkutorvea pitkin mahalaukkuun :)
 
"Mie"
Meilläkin puuroaamuina syödään puuroa, eikä vatsaa täytetä muulla. Mutta jos ryhmässä on lapsia, jotka ei puurosta tykkää/sitä syö niin meillä puuroa on aamupalaksi vain silloin tällöin. Minusta ei ole kenenkään edun mukaista keitellä puuroa roskikseen heitettäväksi ja lapset jäävät nälkäisiksi.
 
kgkci
Mikä tuossa on ongelmana, kun kerran maistettuaan saa muutakin syötävää? Sama asia tulee olemaan edessä muissakin mahdollisissa hoitopaikoissa ja koulussa. Jos ei maistele, ei koskaan opikaan syömään. Jos taas maistaa sen lusikan kärjellisen tarpeeksi monena eri kertana, kyllä siihen makuunkin tottuu, vaikkei siitä koskaan herkkua tulisikaan. Älä nyt vaan sille lapselle voivottele asiaa, vaan kannusta maistamaan, niin kuin järkevää olisi.
 
Höh ja höh
Kuudelta lähteä...Ihan hirveätä, että lapsi pitää repiä lähtemään tuohon aikaan.
Siis ei ollut moite ap:lle, vaan yleinen toteamus. Itse jouduin lähtemään seitsemältä ja sekin oli pienten lasten kanssa ihan epäinhimillistä.
Sori, poikkesin aiheesta.
 
"pph"
Minulla on 3 puuroaamua viikossa. Muina aamuina leipää/karjalanpiirakkaa lisäkkeineen. Kaikki ovat onnekse oppineet puuroa syömään. Tämä on meille hoitajille myös kustannuskysymys, ainakin kunnallisille. Ja jos ei puuro maistu niin sitten maistuu lounas sitä paremmin. Puuron lisäkkeenä minulla tuorepala ja maito eli kyllä sinne vatsan pohjaan jotain jää...
 
no voi sua
No on se nyt vaikea opettaa lapselle että maistaisi edes. Se ruokailu, hoidossa kuin hoidossa, on myös kasvatusta, eikä pelkkää leivänsyöntiä. Opeta lapsesi MAISTAMAAN se yksi lusikallinen niin ei tarvitsisi täällä valittaa.
 
Meillä
lapsi lopetti puuronsyönnin vähän yli 1 vuotiaana, mutta kun meni hoitoon 3 vuotiaana on syönyt aina edes pienen annoksen puuroa ja joitain puuroja paremminkin ( kaura-ja mannapuuro). Harjoteltiin puuronsyöntiä pari kuukautta ennen päikyn alkua.
 
yks lh
Mikä tässä on ongelma?
Lapsi maistaa -> saa muutakin
Lapsi ei edes maista -> ei saa

Meinaatko, että nirson lapsesi pitäisi saada vetää sitä herkkuleipää mahansa täyteen vaikka toiset syö ensi puuron ja sitten muuta? Kaikki ei puurosta tykkää, en minäkään. Mutta yhteisten pelisääntöjen mukaan pelataan, se on kaikille reilua. Lapsi tarvitsee monen monta maistelukertaa, että tottuu johonkin makuun. Se ei tarkoita, että oppisi pitämään ko. ruuasta, mutta jollei edes maista, niin voi voi. Elämässä ei kaikki mene niinkuin ITSE haluaa.
Meillä saa puuron jälkeen leipää, jonka päällä leikkelettä/juustoa ja paprikaa/kurkkua/tomaattia jne ja maitoa tai vettä.
 
"åpoi"
Tehkääpä kärpäsestä härkänen lasten kuulen.
Meil on joka aamu puuro.
Vaihdelle mitä milloinkin.
Puuro kypsytetää kunnolla ja käytössä on toki ripaus suolaa että voita.
Marjoja laitan jokaiselle sen mukaan mitä syö. Mitä enemmän sen parempi.

Moni äiti toittottaa ettei lapsi syö puuroa eikä myöskää sitä eikä tätä
Näille vanhemmille tekisi mieli läpästä kuvitteelisesti kalloon jotta hiljaa lapsen kuullen.
Asioista voi kertoa viestillä, säpostilla sekä aloituskeskustelu kaavakkeella. Mutta silti on turha odottaa, että lapselle tehdään omaa ruokaa eli eriä mitä listoissa.

Kukaan lapsi hoidossani ei jätä puuroa syömättä. Aluksi toki varautuneimmat nyrpistelevät mutta kun ruokailu tilanteesta pidetään poissa : Pakko maistaa , pysyy tunnelma rentona . Kappas vaan lapsi syökin aamupalansa ja ylpeänä äidille saattaa mainita. Toki urpoimmat äidit toteaa : Ethän sä tykkäö puurosta.....

Lapsi syö kun on nälkä, pakko ei ole maistaa mutta kannattaa kun kaverikin syö innolla, kiristys pois ruokailu tilanteesta, rentoutta ja äidit pois hoitopäivää ohjailemasta.

Lapset on fiksuja ja tietäisittekin miten toimivat reippaasti hoidossa. Kun vanhemnat saapuu on aika lyödä kaikki läskiksi ja pompottaa heitä minkä ehtii...
 
yks lh
[QUOTE="åpoi";30281854]Kukaan lapsi hoidossani ei jätä puuroa syömättä. Aluksi toki varautuneimmat nyrpistelevät mutta kun ruokailu tilanteesta pidetään poissa : Pakko maistaa , pysyy tunnelma rentona . Kappas vaan lapsi syökin aamupalansa ja ylpeänä äidille saattaa mainita. Toki urpoimmat äidit toteaa : Ethän sä tykkäö puurosta....[/QUOTE]

Meillä eräs lapsi sanoi, ettei oikein tykkää puurosta, että puuro on pahaa. Monena aamuna kuitenkin naureskellen pyysi lisää: "saisinko lisää sitä pahaa puuroa :D " Ja saihan se :LOL:
 
pphhh
Mulla on hoidossa kolme lasta, joista kukaan ei kuulemma tykkää puurosta, eikä käyttämästäni margariinista eikä rasvattomasta maidosta eikä koskaan juo vettä eikä ainakaan syö sitä ja tätä... Kaikki kuitenkin syövät reippaasti joka aamu puuronsa, joskus pienillä mutinoilla mutta syövät kumminkin. Tuntuu että puuropelko on vanhempien itsensä aikaan saamaa tai sitten lapselle yritetään tuputtaa aina pelkkää mautonta kaurapuuroa, ja kun sitä ei heti syödä, saa tilalle vanukkaan. Vanhemmat myös paheksuvat minua rivien välissä kun en anna heidän lapselleen tiettyä leipää tietyllä rasvalla ja tietyllä leikkeleellä ja tietyn mehujuoman kanssa joka aamu. Ei ihme että tällainen asenne tarttuu lapseen. Teen erilaisia puuroja, esim. maissipuuro ja tuorejugurttipuuro ovat lasten lemppareita ja niitä pyydetään aina lisää. Aamupalalla meillä on vain harvoin muuta kuin puuroa, koska kustannuskorvaus on naurettavan pieni ja kolmen lapsen palkalla ei ruokaan jää yhtään ylimääräistä. Noudatan kuitenkin ravitsemussuosituksia niin pitkälle kuin mahdollista, kuten työssäni kuuluukin.
 

Yhteistyössä