lapsella mätäpaise ikenessä. saako/voiko sen itse puhkaista

  • Viestiketjun aloittaja "vierailee"
  • Ensimmäinen viesti
"vierailee"
eli lapsella edessä ensi viikolla hampaanpoisto ja söi juuri antibioottikuurin ja nyt on ikenessä semmoinen patti mätää täynnä, tiistaina hampaan poisto ja mietin voiko tuo ite puhakista vai ootteleeko tiistaita
 
vierass
Älä nyt sitä puhkomaan mene, voi pikkasen sattua. Multa hammaslääkäri ainakin otti paiseen hampaan kanssa pois ja oli hyvin tyytyväinen kun pussi ei hajonnut vaan lähti kokonaisena pois.
 
"hmm"
Meillä lapsi löi hampaansa kaatuessaan ja kävimme hammaslääkärissä välittömästi, jossa poistettiin vaurioituneet hampaat. Yksi hammas oli hieman epävarma, että tarviiko poistaa, joten annettiin olla ja seurattiin tilannetta. Hammas olikin kuollut, jolloin tuollainen mätäpatti siihen hampaan kohdalle syntyi. Hammaslääkäriin mentiin poistattamaan se kuollut hammas. Tällainen oli meillä tapaus, että ei se aina ole huonoa hammashygieniaa.
 
"Sairaanhoitaja"
Älä puhkaise! Ennemmin kannaatta (yrittää, jos lapsi osaa) purskuttaa suuta jollain desinfioivalla suuvedellä. Jos lapsi kipeytyy kovin, nousee kuumetta tai tulee muuta oireita, menkää päivystävälle hammaslääkärille tai sen puuttuessa yleislääkärille.
 
vierailija
Se puhkominen sattuu ite vahingossa painoin pattia ku kokeilin sitä ja mädät purskahti suuhun.. ja sitten kävin päivystävällä ja sielä tyhjentivät kokonaan ja nyt syön antibiottia
 

Yhteistyössä